Nyílt szó

Építkezések: A nagy érdeklődésre való tekintettel a Costa del Sol-on majdnem minden helységben szállodaépítkezések folynak, ezért sajnos számolnunk kell azzal, hogy esetleg a munkagépek zaja megzavarja nyaralásunkat (a „Napos-part“ teljes hosszán szórványos építkezésekkel tulajdonképpen egész évben lehet számolni).

Ruházat: A legtöbb szállodában/apartman-létesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet ajánlott (hosszúnadrág a férfiaknak).

Elhelyezés: Előfordul, hogy az egyágyas szobák kisebbek, mint a kétágyasak, és elhelyezkedésük kevésbé kedvező.

Étkezés: Az önkiszolgáló rendszerű étkezéseknél nagy a választék, de előfordulhat, hogy sokat kell sorban állni. Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák vezetésének jogában áll, hogy egyes esetekben a büféétkezés helyett kontinentális reggelit illetve menüvacsorát szolgáljanak fel. Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy a magas létszám miatt a főétkezések két turnusban történnek.

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket, illetve hogy azokat csak időszakosan üzemelteti.

SAT-TV: Előfordulhat, hogy a műholdas TV-adás vétele néhány német illetve angol nyelvű adásra korlátozódik. Az adók minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.

Dohányzás: Spanyolország területén új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.


Costa del Sol

 

Spanyolország déli partja, a napos Andalúzia egyike a legkedveltebb üdülőhelyeknek. A pompázatos természeti környezet, a kilométerhosszú homokos strandok, a mór stílusban épült házak, a fehér hegyi falvak mindenkit elkápráztatnak. Mivel Afrika partjai nagyon közel vannak, a kultúrában, az építészetben megnyilvánulnak az arab hatás ismertetőjegyei is, amelyeket különböző kirándulásaink alkalmával ismerhetünk meg közelebbről. Természetesen tipikus spanyol mentalitással is találkozhatunk, illetve betekintést nyerhetünk a történelembe, ha a strandolás mellett ellátogatunk a környék híres városaiba, mint pl. Granada, Sevilla, Ronda. A strandon pedig élvezhetjük a tenger hullámait, kedvünkre napozhatunk, és kipróbálhatjuk a vízi sportolási lehetőségeket. Mindenképpen ajánljuk a helyi étel- és italspecialitások megkóstolását is a parti sétányon lévő hangulatos éttermek egyikében. A varázslat csak Önökre vár!

 

 

 

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 MADRID

Tel.: 00-34-91-413-7011, Fax: 00-34-91-413-7149

Ügyelet: 00-34-61-922-1929

E-mail: mission.mad@kum.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Időeltolódás: Nincs.

Pénznem: Euro.

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz. A helyi hatóságok továbbra sem ajánlják, hogy a kiskönyv alakú, régi típusú személyi magyar személyi igazolvány útiokmányként való használatát. Az útlevél mellett/helyett csak az új, kártya formátumú személyi igazolvány használata javasolt.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036

TORREMOLINOS

Torremolinos évek óta az egyik legkedveltebb üdülőhely a "Napos parton". Nemzetközi publikum, vidám légkör, igazi nyári hangulat fogad bennünket. Élvezhetjük a csodálatos tengerpartot, kipróbálhatjuk a vízi sportolási lehetőségek egyikét. A legismertebb strand a Playa del Lido, ahol a "Chiringuitos"-ok várnak bennünket eredeti halételekkel. Kellemes szórakozást kínál az Aquapark is, amely kb. 3 km-re található a központtól. A legismertebb utca a "Calle San Miguel  színes üzleteivel és hangos bárjaival. Egészen más hangulatot idéz a régi halásznegyed, a "La Carihuela  kis éttermeivel és tapas-bárjaival. Benalmadena szinte Torremolinos folytatása, ahol hangulatos jachtkikötő - a Puerto Marina -, kaszinó és számos étterem, bár és disco várja a nyaralókat. A helység sok hídja egy kicsit Velencére emlékeztet bennünket. A busztranszfer a repülőtérről kb. 1/2 óra.

MARBELLA

Marbella a világhírű üdülőhely a 70-es években még csak egy titkos úti cél volt a nemzetközi publikum számára, ahol minden feltűnés nélkül lehetett nyaralni. Az évek során egyre többen utaztak ide - már nem csak a világhírességek - és így a látogatók öszszetétele teljesen megváltozott, de a helység arculata - nagyvilági és extravagáns - szerencsére megmaradt. Az "arany mérföld" tengerparton paloták, luxusvillák sorakoznak - ez az igazi Marbella. A festői óvárosban a kanyargó, szűk utcákon sétálva, a gyönyörű tereken megállva még mindig az eredeti, andalúz légkör fogad bennünket. Kedvelt találkozóhely a Puerto Banus luxusjachtkikötő környéke is, ahol mindig pezseg az élet az előkelő éttermekben, kávézókban és bárokban. A környéken szebbnél szebb golfpályák vonzzák e sport szerelmeseit.

A busztranszfer a repülőtérről kb.2 óra.

 La Cala de Mijas festői kis üdülőhely, mely kb. 35 km-re fekszik Mabellától. A busztranszfer a repülőtérről kb. 75 perc.    Costa del Sol szállások

Spanyolországi szállások

Jelenleg a kiválasztott feltételekkel nincsen ajánlatunk. Kérjük látogasson vissza később, addig is böngéssze oldalunkat az önnek megfelelő nyaralás megtalálásához.
Tovább a kezdőoldalra

 

  Legjobb Costa del Sol ajánlataink

Legjobb ajánlataink

Jelenleg a kiválasztott feltételekkel nincsen ajánlatunk. Kérjük látogasson vissza később, addig is böngéssze oldalunkat az önnek megfelelő nyaralás megtalálásához.
Tovább a kezdőoldalra