Mombasa


Afrika keleti részén, az Egyenlítő mentén nagy kiterjedésű szavannák, trópusi őserdők valamint a pálmákkal övezett, fehérhomokos tengerpart várja az ideérkezőket. Az Indiaióceán partján fekvő álomstrandok évről évre egyre több turistát csalogatnak ebbe a távoli, afrikai országba. Itt a téli hónapokban is élvezhetik a meleg napsugarakat, izgalmas kirándulásokat tehetnek az érintetlen természetben, és válogathatnak az izgalmas, élményekben gazdag safari-programokból. A safarik során Kenya legismertebb nemzeti parkjaiba juthatnak el, amelyek mindenki számára felejthetetlen élménnyel szolgálnak, hiszen egészen közelről figyelhetik meg az itt élő állatvilágot. Kenya természeti környezete legalább annyira változatos, mint az itt élő emberek csoportjai. Közülük talán a legismertebbek a masai-ok, akik még ma is követik életmódjukban az egykori hagyományokat.

MOMBASA / Déli-part

Mombasától délre fekszik Kenya egyik legszebb partszakasza, melyet a Likoni komppal lehet megközelíteni. A komppal való utazás során már találkozhatunk a különböző afrikai törzsekből származó helyiekkel. A 10 km hosszú, hófehér finomhomokos, pálmafákkal övezett strandon sétálva megcsodálhatjuk a naplementét, kipróbálhatjuk a vízi sportokat és élvezhetjük a tenger hullámait a korallzátonyok között. Itt valóban  álomnyaralás  vár Önökre. Érdemes kombinálni a tengerparti pihenést safari-programmal vagy részt venni a fakultatív kirándulások egyikén. Esténként szórakozási lehetőségeket a szállodák bárjaiban találunk. A golf szerelmeseit pedig egy színvonalas golfpálya is várja. Busztranszfer a repülőtérről kb. 2 óra.

MOMBASA / Északi-part

Vágyódik a városi hangulat után? Szívesen vetné bele magát az afrikai piacok nyüzsgő forgatagába, az éjszakai életbe, sétálgatna a Digo és Moi Avenue-n vagy ellátogatna az ékszerészek és a safariruhákat készítő szabóságok műhelyeibe? Mi sem könnyebb ennél! A Mombasától északra fekvő finomhomokos strandszakaszon fekvő szállodáinktól csak egy ugrás a város. Szinte karnyújtásnyira található több, kiváló golfpálya valamint a  Bamburi Nature Trail  ( Bamburi Természeti Ösvény ) is, ahol tanúi lehetünk annak, hogy hogyan válik egy korallvázból újra valóságos dzsungel. Egy svájci agrármérnök szeretetteljes munkásságának köszönhető ez a természeti csoda. Busztranszfer a repülőtérről kb. 40 perc.
 

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

Kabarsiran Avenue (off James Gichiru Road), Lavington

NAIROBI. P.O.B. 61146

Tel.: 00-254-20-444-2616

mission.nai@kum.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Időeltolódás: 2 óra.

Magyarország: 12.00 óra

Kenya: 14.00 óra

Feszültség: 220-240 Volt. Adapter szükséges!

Pénznem: Kenyai Schilling (KES).

Beutazási szabályok: Az útlevélnek a visszautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 üres oldalt kell tartalmaznia. A beutazáshoz vízum szükséges, ami a belépéskor a helyszínen fizetendő: kb 25,- USD/fő (2011.01.01-től 50,- USD/fő). Figyelem! 50 és 100 USD címletű bankjegyek esetén a kenyai hatóságok kizárólag a 2000-ben vagy azt követően kiadott bankjegyeket fogadják el!

Vízum ügyintézés: A belépéskor a helyszínen fizetendő: 50,-USD/fő Figyelem!!! 50 és 100 USD címletű bankjegyek esetén a kenyai hatóságok kizárólag a 2000-ben vagy azt követően kiadott bankjegyeket fogadják el!

Devizaelőírások: A helyi fizetőeszköz (Kenyai Schilling) be- és kivitele max. 6.000,- USD értékben engedélyezett. A külföldi fizetőeszközök be- és kivitele nincs korlátozva.

Vámelőírások: Vámmentesen bevihető 200 szál cigaretta vagy 20 darab szivar vagy 225 gr dohány és 1 liter égetett szesz vagy 2 liter 22%-nál alacsonyabb alkoholtartalmú szeszesital.

Védőoltások: Ajánlott a sárgaláz elleni védőoltás és a malária elleni tablettás védekezés. Figyelem! Amennyiben kenyai utazásuk alkalmával Tanzániába is ellátogatnak, a sárgaláz elleni védőoltás kötelező! Bővebb információk a Nemzetközi Oltóközpontban.

Telefon: Hívás Magyarországra: 0036.
  Legjobb ajánlataink

 

  Legolcsóbb kenyai ajánlataink

Mombasa
1 004 €/főtől* (316 401 Ft)
Értékel
4,3
Mombasa
1 080 €/főtől* (340 351 Ft)
Mombasa
975 €/főtől* (307 262 Ft)
Értékel
4,7
Mombasa
988 €/főtől* (311 358 Ft)
Értékel
4,6