• 1. nap

  Budapest - Moszkva

  Utazás Budapestről 12.55-kor Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 16.25-kor, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

 • 2. nap

  Moszkva

  Az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.

 • 3. nap

  Budapest - Moszkva

  Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

 • 4. nap

  Moszkva – Szergijev Poszad

  Reggeli után fakultatív programként egy fél napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. Délután megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program).

 • 5. nap

  Moszkva - Budapest

  Délelőtt szabad program vagy utazás metróval a belvárosba idegenvezetőnk kíséretében, ahol lehetőség nyílik a Lenin Mauzóleum megtekintésére vagy a Puskin Múzeum felfedezésére. Visszautazás metróval a szállodába, majd 14.00 órakor transzfer a repülőtérre. 18.00-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 19.40-kor.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti közvetlen Aeroflot repülőjárattal

Elhelyezés: 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: svédasztalos reggeli

Szálloda kategóriák:

3*+ és 4* - A város keleti részén fekvő, központhoz közeli (metróval 30 percre a Vörös tértől, a Partizanszkaja metró megálló közvetlen közelében lévő) Izmailovo Hotel. Mindkét szállás kategória a hotel 3*-os (Gamma épület) és 4*-os (Delta épület) részeiben kerül elhelyezésre, az adott besorolásnak megfelelő szobákban.

Indulási Időpontok 3* + 4* +
2017.09.09., 09.30. 94.000 Ft 99.000 Ft
Egyágyas felár / 4 éj 21.500 Ft 25.500 Ft
Félpanziós felár / 4 alkalom 14.000 Ft 14.000 Ft

Részvételi díj tartalmazza:

 • A szállást reggelivel, a repülőjegyet, a transzfereket, az autóbuszos városnézést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • A repülőtéri illetéket: kb. 35.000 Ft
 • A vízumdíjat: 19.000 Ft
 • Az útlemondási biztosítást: 1,5 %

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1.040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

Fakultatív programok:

 • Kreml és Kincstár 22.000 Ft/fő
 • Szergiev-Poszad 16.500 Ft/fő
 • Arbat - Esti Moszkva 7.500 Ft/fő
 • Nemzeti képtár - Tretyakov (metróval) 6.000 Ft/Fő
 • Moszkvai metró és Megmentő Krisztus Székesegyház (metróval) 5.000 Ft/Fő

A fakultatív programok árai 2017. január 31-ig kerülnek véglegesítésre!

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat!

UNESCO Világörökségi helyszínek

A fakultatív kirándulások árai tartalmazzák a belépőjegyeket, a szükséges transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezés: legkésőbb a hátralék befizetésekor