• 1. nap

  Budapest – Ponta Delgada (Sao Miguel sziget)

  Elrepülés Budapestről Sao Miguel szigetére, Ponta Delgadába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ponta Delgadában.

 • 2. nap

  Ponta Delgada – Sete Cidades – Capelas – Ponta Delgada

  Reggeli, majd félnapos kirándulásra indulunk: először megcsodáljuk a panorámát a Vista do Rei (Királyi kilátó) magaslatról a lenyűgözően szép Sete Cidades kék és zöld krátertóra. Utazás a Sete Cidades völgybe, mely egy háromezer méteres vulkáni csúcs beszakadása következtében jött létre. A kráter türkizes színű vízzel töltődött fel, így kialakítva a kék és zöld ikertavakat. A Sete Cidades – jelentése hét város – az egyik leglátogatottabb természeti látványosság az Azori-szigeteken. Bretanha felé utazunk tovább. A nap során meglátogatunk egy ananászültetvényt is Capelas mellett. Délután szabad program. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 • 3. nap

  Ponta Delgada

  Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés, pihenés, vásárlási lehetőség. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 • 4. nap

  Ponta Delgada – Lagoa – Caloura – Furnas – Ponta Delgada

  Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás: utazás Lagoa falun keresztül a Caloura kilátóhoz, ahonnan gyönyörű látványként tárul elénk a szomszédos kis öböl és a partján meghúzódó kolostor. Következő megállónk a sziget első fővárosa, Vila Franca do Campo városka, amely több régi, történelmi épülettel is rendelkezik: erődítmény, templomok, helyi múzeum. Innen hamarosan elérjük a Furnas völgyét, mely gejzírjeiről, hőforrásairól nevezetes. Több mint 20 hőforrásával a világ egyik legnagyobb „vizes” városa. Lesétálunk a tóhoz, a forrásokhoz és megnézzük azokat a helyeket, ahol a források réseiben ételeket főznek. A vidék egyedülálló ételkülönlegessége a cozidó, mely hét órán keresztül a földben fő. Délután megtekintjük a botanikus kerteket, és lehetőségünk nyílik megmártózni egy természetes melegvizű forrásban is. Meglátogatunk egy Európában egyedülálló teaültetvényt, ahol megkóstolhatjuk a helyi teakülönlegességeket. Visszautazás Ponta Delgadaba, útközben megálló a Santa Iria kilátónál. (A program ára: 29.500 Ft.) Szállás az előző napi szálláshelyen.

 • 5. nap

  Ponta Delgada – Faial

  Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Faial szigetére (kb. 1 óra a repülőút). Transzfer a szállodába, majd délután szabad program, a környék egyéni felfedezése. Szállás Faial szigetén a Hotel Faial-ban vagy hasonlóban.

 • 6. nap

  Faial – Pico – Faial

  Reggeli után egész nap szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos kirándulás Pico szigetére. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és egy kb. 30 perces hajókázás után érkezünk Madalenába. Ezután utazás Cachorroba (egy kölyökkutyafej formájú szikláról kapta a nevét) érintésével Sao Roque-ba, ahol megtekintünk egy bálnafeldolgozó-üzemet, amely ma már múzeumként szolgál. Korábban Pico volt a bálna- és delfinvadászat központja. A sziget első településén, Lajesben meglátogatunk egy bálnavadász múzeumot, délután pedig folytatjuk utunkat a déli parton: megálló Mistérios de Sao Joao-ban és Sao Mateusban, ahol egy templomot tekintünk meg. A következő megálló Criacao Velha, ahol a megkövesedett lávafolyamokon és szőlőültetvények között sétálva gyönyörű látvány tárul a szemünk elé (az UNESCO Világörökség része). Látogatás egy bormúzeumban, majd visszautazás Madalenába, ahonnan visszahajózunk Faial szigetére. (A program ára: 19.800 Ft.) Szállás az előző napi szálláshelyen.

 • 7. nap

  Faial

  Reggeli, majd egésznapos kirándulás Faial szigetén. Espalamaca felé haladva láthatjuk a Flamingók völgyét, majd Caldeira-t, a sziget legmagasabb pontját. Ezt követően Capelinhosban látogatást teszünk a legutóbbi, 1957-es vulkánkitörés helyszínén és megtekintjük a Vulkánelemző Központot, ahol a történtekről kapunk bővebb információt. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 • 8. nap

  Faial

  Reggeli. Délelőtt szabad program, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre lisszaboni átszállással.

 • 9. nap

  Budapest

  Hazaérkezés Budapestre.

Időpont: 2017.10.14 - 10.22.; 2018.06.20 - 06.28.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 • Pico sziget borvidék kultúrtáj

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

 • repülőjegy (nemzetközi és belső)
 • BBP biztosítás
 • Sztornó biztosítás: 6.690 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
 • közlekedés a program szerint busszal, hajóval, belső repülőjárattal
 • elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Részvételi költség:

 • Részvételi díj repülőjeggyel: 389.000 Ft
 • Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 89.000 Ft (változhat)
 • Sztornó biztosítás: 6.690 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
 • A 4. napi fakultatív program: 29.500 Ft (Egésznapos kirándulás: Lagoa, Caloura, Furmas)
 • A 6. napi fakultatív program: 19.800 Ft (Egésznapos kirándulás Pico szigetén)
 • Egyágyas felár: 129.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)

A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 EUR-val lehet számolni).

Borravaló: ajánlott 3-4 EUR/nap/fő

Minimum létszám: 16 fő

10-15 fő közötti felár: 24.000 Ft

Fakultatív program: minimum 10 főtől.

Fontos! Az útlevélnek vagy plasztik személyigazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 290 HUF árfolyamig érvényesek.