• 1. nap

  Budapest – Doha – Yangon

  Elutazás repülőgéppel Budapestről Dohába a déli órákban. Dohai átszállás után, éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Yangon (Rangoon)

  Kora reggeli érkezés után városnézés a mianmari (BURMA) fővárosban, YANGON-ban (Rangoon). A Chauk Htat Gyi Pagoda megtekintése és a belváros felfedezése. A 48 méter magas, 8 szegletű Sule Pagoda a zarándoklatok kedvelt központja. A nap fénypontjaként a lenyűgöző Shwedagon Pagodához látogatunk, amely az UNESCO Világörökség része (20. 912 darab színarany téglából épült, több mint 10.000 gyémántot, drágakövet, zafírt, rubint és más értéket is tartalmaz). Szállás Yangonban (Rangoon).

 • 3. nap

  Yangon – Bago – Kyaiktio – Arany Szikla

  Reggeli után utazás autóbusszal BAGO-ba, amely a második uralkodói dinasztia fővárosa volt. Ezt az időszakot, a történelemben az ún. mon korszakként ismerjük. A település határában található a Kyaikpun Pagoda, ahol a 30 m magas, egymásnak háttal ülő Buddha szobrok a főbb látnivalók. Bago belvárosában a Hintha Gon Pagoda megtekintése szerepel a programunkban. Továbbutazás Kyaiktioba, az ARANY SZIKLÁ-hoz. A szikla igazából színarannyal van bevonva, s úgy helyezkedik el egy másik sziklán, mintha csak a „szentlélek” tartaná. Valóban szakrális jellegű a helyzet, azonban a hagyomány szerint Buddha egy hajszála tarja. Nemcsak a látvány, az utazás is különleges, mert a terepviszonyok miatt csak nyitott teherautón tudjuk megközelíteni. Szállás Kyaiktio-ban.

 • 4. nap

  Bago – Yangon (Rangoon)

  Reggeli után visszatérve BAGO-ba, eddig nem látott nevezetességeket keresünk fel: a Buddha ereklyéket is őrző Shwemawdaw Pagoda, a Shwethalyaung (a hatalmas fekvő Buddha pagodája), Kanbawzathadi Palota és Múzeum stb. Délután utazás a fővárosba, Yangon-ba

 • 5. nap

  Yangon – Heho – Inle-tó

  Reggeli után rövid szabadidő. A délelőtti órákban transzfer a repülőtérre és utazás Heho-ba. Továbbutazás autóbusszal az Inle-tó partjára. Hajókázás a tavon (kb. 4–5 fős csónakokon). Ellátogatunk egy helyi kis faluba, Inn Paw Khon-ba. Szállás az Inle-tónál.

 • 6. nap

  Inle-tó – Pindaya

  A délen fekvő Shan-hegység által határolt, 900 méter magasan fekvő legendás INLE-TÓ igazi oázis. A halászat, a zöldség és virágtermesztés az úszó kerteken, az úszó falvak különleges látványa, a természet szépsége és a találékony emberek munkája az igazi meglepetés a turisták számára. Az egyedülálló és ismeretlen világ felfedezése elsősorban vízről (csónakokból) ismerhető meg leginkább. A legszembetűnőbb, hogy az inthák férfi tagjai a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. Délután továbbutazás Pindaya-ba. Szállás.

 • 7. nap

  Pindaya – Mandalay

  Reggeli után látogatás a SHWE U MIN sztupáknál. PINDAYA barlangjainak zegzugos járataiban több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha-szobor található. Délután Mandalay felé vesszük az irányt. Szállás.

 • 8. nap

  Mandalay – Mingun

  Délelőtt városnézés a Burma szívében található MANDALAY-ben, amely az ország második legnagyobb települése és egy ideig főváros is volt. Látogatás a Mahamuni Pagodában, Shwenandaw Kyaung kolostor megtekintése stb. Délután hajókirándulás a közeli MINGUN-ba, Myanmar utolsó királyi városába, ahol a világ legnagyobb, épségben megmaradt harangja található. Séta a befejezetlen Mingun Pagodához, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a környékre. Szállás Mandalay-ben.

 • 9. nap

  Amarapura – Sagaing – Inwa - Mandalay

  Egész napos kirándulás a királyi városokba. Elsőként az ősi fővárosba AMARAPURA-ba, a „Halhatatlanság Városába” látogatunk. Itt a Mahagandayon kolostort keressük fel, ahol körülbelül 1000 szerzetes él. Továbbutazás SAGAING-ba, mely az Ayeyarwardy-folyó túloldalán épült és „Kis Baganként” is ismert vallási központ. Délután INWA-ba, a Burmai Királyság egykori fővárosába látogatunk. Szállás Mandalay-ben.

 • 10. nap

  Mandalay – Mount Popa – Bagan

  Reggeli után egy különleges élmény vár ránk, a kialudt MOUNT POPA vulkán. Ez Burma istenvilágának Olimposza, ahol az ősi szellemek palotája épült. Megtekintéséhez nehéz, meredek utat kell megtenni, ezért nem tudja mindenki teljesíteni, de a hegy látványa így is lenyűgöző. Továbbutazás Kyaukse és Meiktila városokon keresztül Baganba. A mai napot egy csodás naplementével zárjuk az Ayeyawady folyónál. Szállás Baganban.

 • 11. nap

  Bagan

  Egész napos városnézés a burmai civilizáció bölcsőjében, BAGAN-ban. Itt található Ázsia legnagyobb régészeti területe, ahol a több ezer pagoda leírhatatlan látványt nyújt (pl. Shwezigon pagoda, Ananda templom, Dhanna Yangi templom, Bupaya pagoda, Byaukgyi templom stb. Szállás Baganban.

 • 12. nap

  Bagan – Yangon

  Reggeli után repülés Baganból Yangonba. Érkezés után látogatás a város különlegességének számító BOGYOKE piacon, ahol különböző kézműves ajándékok és dísztárgyak sokaságát találjuk. Itt nemcsak az iparművészeti jelentőségű szantálfa vásárolható meg, hanem Burma kincsei is megtalálhatóak, azaz a helybeli smaragd, rubin és zafír drágakövek! Szállás Yangoonban.

 • 13. nap

  Budapest

  Kora reggel transzfer a repülőtérre hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a koraesti órákban.

Utazás: Budapest – Doha – Yangon - Doha – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Burmában helyi repülőjáratokkal. A programokon légkondicionált autóbusszal és hajóval / csónakokkal.

Elhelyezés: középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora)

Részvételi díj Repülőtéri illeték Belső repülőjegyek Egyágyas felár Kötelező szervízdíj
589.900 Ft kb. 115.000 Ft (az indulásig változhat) 340 USD (Indulás előtt itthon, az irodában fizetendő!) 198.500 Ft 60 USD

Időpontok: 2017.02.16-28.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.

Vízumdíjak: Burma: kb. 50 USD (1 db fénykép szükséges és irodánkban fizetendő!) Vízum ügyintézés díja: 3.500 Ft