• 1. nap:

  Budapest – Catania

  Elutazás Budapestről, majd transzfer a szálláshelyre, szobák elfoglalása. Félpanzió foglalása esetén hidegtál a szobában. Szállás a Parc Hotel Antares, Le Terrazze & Olimpo szállodában (7 éj).

 • 2. nap

  Etna – Taormina egész napos kirándulás

  Kirándulás Európa legnagyobb működő vulkánjához, az Etnához, mely Szicília jelkepe is egyben. Buszos felmenetel 1800 méteres magasságig, itt a Silvestri kráterek megtekintése vagy fakultatív lehetőségként felmenetel 2900 méter magasságba felvonóval, terepjáróval es hegyi vezetővel. (előzetes foglalás szükséges!) Ebéd egy helyi étteremben. Továbbutazás Szicília egyik legszebb kisvarosába, Taorminaba, ahol a varos fekvéséből adódóan a látnivalókon kívül a csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk. Szabadprogram keretében (egyénileg) a belváros megtekintése és a Csontváry által is megfestett görög színház felkeresése, séta a hangulatos utcácskákon es vásárlási lehetőség a Corso Umberto-n. Visszautazás a szállodába.

 • 3. nap

  Szabadprogram

  Reggeli, egész nap szabadprogram. Szállás a foglalt szállodában.

 • 4. nap

  Catania – Siracusa egész napos kirándulás

  Utazás busszal Cataniaba. Gyalogos városnézés a belvárosban, melynek építészetét leginkább a mélyfekete “lavabarokk” uralja. A Dom, az Elefántos kút és a halpiac megtekintése, majd szabadidő a város főutcáján, a Via Etnea-n. Továbbutazás Siracusaba, ebéd egy helyi étteremben. Ezt követően az ásatási terület (görög színház, kőbányák, Hieron oltára, amfiteátrum) és Ortigia szigetének (Dom, Aretusa forrása) megtekintése. Rövid szabadprogram, majd visszautazás a szállodába.

 • 5. nap

  Szabadprogram

  Reggeli, egész nap szabadprogram. Szállás a foglalt szállodában.

 • 6. nap

  Szabadprogram

  Reggeli, egész nap szabadprogram. Szállás a foglalt szállodában.

 • 7. nap

  Szabadprogram

  Reggeli, egész nap szabadprogram. Szállás a foglalt szállodában.

 • 8. nap

  Savoca – Forza s’Agro félnapos kirándulás, hazautazás

  Félnapos kirándulás a “Keresztapa nyomában” a közeli, hegyek között megbúvó Savocaba es Forza d’Agro-ba, két hamisítatlan, igazi kis szicíliai faluba, ahol Coppola a Keresztapa című filmje első részének néhány jelenetét forgatták. Először Savoca települését keressük fel, séta a zegzugos utcácskákban, majd megálló a “Bar Vitelli”-nel, ahol a filmben Michael Corleone megkérte Apollonia kezét, s lehetőség nyílik a ház specialitásának, egy finom citromos granitanak az elfogyasztására is. Továbbutazás a hangulatos macskaköves utcákkal tarkított középkori Forza d’Agró-ba, ahol a filmből szintén ismert „Annunziata” templom is található. Séta, majd ebéd a főtéren. Visszautazás a szállodába. Késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre majd elutazás Budapestre.

Részvételi díj: 912 €/fő ártól

Időpontok: 2017. június 17. és 2017. szeptember 23.

Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka

Információ: A programváltozás jogát fenntartjuk!

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív vacsora (felár ellenében).

Extra tipp: A csoportot helyi magyar idegenvezető kíséri.

Garancia tipp: A program elindítása min. 20 fő esetén. További fontos információk a körutazással kapcsolatban az Ön utazási irodájában.