• 1. nap

  Budapest – Dubai

  Délután repülés Dubai-on keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Sydney

  Érkezés SYDNEY-be az esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

 • 3. nap

  Sydney

  Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.

 • 4. nap

  Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru

  Reggeli után irány a repülőtér és utazás AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az Unesco Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

 • 5. nap

  Uluru – Ayers Rock – Cairns)

  Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől, az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, reggeli. Transzfer a repülőtérre és utazás Cairnsbe. Szállás.

 • 6. nap

  Cairns – Korallzátony

  Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy félig-merülő tengeralattjáróval kirándulni. Szállás Cairns-ben.

 • 7. nap

  Kuranda – kirándulás az Őserdőbe

  Kora reggel kirándulás autóbusszal az őserdőbe! Pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Wallaman Falls Nemzeti Parkban lévő Stoney Creek vízesésre. KURANDA kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway). Délután transzfer a cairnsi repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás.

 • 8. nap

  Sydney – Auckland

  Reggeli után irány a repülőtér, repülés Új-Zélandra. AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A települést vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötők is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő, fakultatív látogatás a Föld déli féltekéjének legmagasabb épületében, a Skytowerben. Szállás.

 • 9. nap

  Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua

  Reggel utazás busszal ROTORUA-ba. Útközben megálló a WAITOMO BARLANGOK-nál, melynek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Látogatás AGRODOME-ban, ahol megtudhatjuk, hogy vált a juh és a gyapjú Új-Zéland első számú export cikkévé. A TE PUIA Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos faragás és szövés mesterségének fortélyait. Este táncos, énekes műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi folklór hagyományokkal. Szállás Rotoruában.

 • 10. nap

  Rotorua – Queenstown

  Délelőtti irány a WAI-O-TAPU geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (pl. Pokol kráter, Szivárvány kráter stb. Délután visszatérés Aucklandbe, repülés Queenstownba, szállás.

 • 11. nap

  Milford Sound

  Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. A nap végén rövid városnézés QUEENSTOWN-ban, amelyet a leírások a Déli-sziget egyik legcsodálatosabb helyeként szoktak említeni. Szállás Queenstownban.

 • 12. nap

  Ferenc József Gleccser

  Reggeli után különleges természeti látnivalóhoz indulunk, a Ferenc József Gleccserhez. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. A kb. 7.000 éves, meredek jégár egykor elérte a partot, ma közel 20 km-re található a tengertől. Szállás a Ferenc József gleccser közelében.

 • 13. nap

  Arthur-hágó – Christchurch – Sydney

  Utazás a látványos panoráma úton az Arthur-hágón keresztül a Christchurch-i, repülőtérre, majd repülés Sydneybe.

 • 14. nap

  Blue Mountains – Featherdale Wildlife Park

  Látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, amely az ausztrál program egyik meghatározó élménye lehet minden turista számára. A parkban őshonos állatok simogatása is felejthetetlenné teszi az utazást (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyás sün stb.). Ezt követően kirándulás a BLUE MOUNTAINS hegységbe. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény csodás színeket kölcsönöz a környezetnek, így az egész látóhatár egy festményhez hasonlítható. A mai program során a KÉK-HEGYSÉG NEMZETI PARK területén található természeti képződményeket fedezzük fel. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések révén az ország „Grand Canyon” így is szokták ezt a vidéket említeni. A legismertebb látnivalók nem maradhatnak ki a kirándulásunk során: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Transzfer a Sydney-i repülőtérre, hazautazás, éjszaka a repülőn.

 • 15. nap

  Dubai – Budapest

  Dubai átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban.

Időpont: 2016. november 18 – december 2.

Utazás: Budapest – Dubai – Sydney, Sydney – Auckland, Christchurch – Sydney valamint Sydney – Dubai – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint. A körutazás során autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli + 4 főétkezés

Részvételi díj: 996.000 Ft/fő

Repülőtéri illeték: kb. 240.000 Ft (Az indulásig változhat!)

Belföldi repülőjegyek: 740 USD

Egyágyas felár: 279.000 Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja. Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5%. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező szervízdíj / borravaló: 65 USD

Vízumok:

 • Ausztrália: szükséges és díjmentes + Vízum ügyintézési díj: 3.500 Ft
 • Új-Zéland: vízummentes terület a magyar állampolgárok részére.

UNESCO Világörökségek:

 • Sydney Operaház
 • Nagy Korallzátony
 • Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
 • Greater Blue Mountains Övezet
 • Te Wahipounamu Nemzeti Parkok

A változás jogát fenntartjuk!