• 1. nap

  Budapest – Santiago de Chile

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Santiago de Chile

  Reggeli érkezés után irány a chilei főváros és ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza, stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Szállás Santiagoban.

 • 3. nap

  Valparaiso – Viña del Mar

  Kirándulás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagoba. Fakultatív folklór vacsora keretében ismerkedhetünk Chile különböző térségeinek zenéivel, táncaival. Szállás.

 • 4. nap

  Chiloe-sziget

  Reggeli után repülés Puerto Monttba. Érkezés után azonnal megkezdjük kirándulásunkat a CHILOE-SZIGET-re, ahol még mindig a halászhagyományok határozzák meg a mindennapi életet. Ancudban látjuk a színesre festett faházakat és a sziget érdekes életét bemutató múzeumot. Ha az időjárás engedi, pingvineket is fényképezhetünk a nap folyamán. A szigetről a festői Llanquihue tó partján fekvő kellemes városba, Puerto Varasba indulunk. Szállás.

 • 5. nap

  Puerto Varas: Petrohue vízesés – Puerto Natales

  Délelőtt megismerkedünk a VICENTE PEREZ RIOSARIO NEMZETI PARK látványosságaival: Petrohue vízesés és a tökéletes vulkánformája miatt a világ legszebb hegyei között nyilvántartott misztikus Osorno. Transzfer a repülőtérre. Délután repülés Punta Arenasba, majd továbbutazás autóbusszal a végtelen, sík pampákon át Puerto Natalesbe. Szállás.

 • 6. nap

  Torres del Paine Nemzeti Park

  Korai indulás, utazás a lenyűgöző hegycsúcsokkal, csodálatos természeti formációkkal, smaragdszínű tavakkal és egzotikus állatvilággal büszkélkedő TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK-ba. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a hegycsúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik; naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen. Napközbeni étkezésünkhöz ebédcsomagot viszünk magunkkal. Elbúcsúzunk Chilétől, átkelés Argentínába. Szállás Calafateban.

 • 7. nap

  Perito Moreno Gleccser

  Reggeli után kirándulás a borjadzó PERITO MORENO gleccserhez. Az autóbuszos utazás után a parkban gyalogosan közelítjük meg a helyet, ahonnan látható az, ahogy hatalmas robajjal szakadnak le a 70 méter magas jégfal darabjai. Időjárás függvényében kb. 1 órás hajókázást teszünk a tavon, melynek során még közelebb kerülhetünk a gleccserhez. Szállás Calafatéban.

 • 8. nap

  Ushuaia – Tűzföld

  Transzfer a repülőtérre és repülés a TŰZFÖLD-re. Érkezés a világ legdélebbi városába, USHUAIÁ-ba. Délután hajózás a Beagle-csatornán, ahol fókák, tengeri madarak életét figyelhetjük meg. Szállás Ushuaiaban.

 • 9. nap

  Ushuaia – Buenos Aires

  Délelőtt látogatás a TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK-ban, ahol a déli félteke egyik legszebb tájával találkozunk és a „Világ vége vonatán” (Trend del Fin del Mundo) is utazunk. Amennyiben időnk engedi szabadidő a városközpontban, majd transzfer a repülőtérre és repülés Buenos Airesbe. Szállás.

 • 10. nap

  Buenos Aires

  Reggeli után egész napos városnézés Amerika „Párizsában”: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cabildo, Parlament (kívülről) (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

 • 11. nap

  Montevideo

  Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos fakultatív kirándulás hajóval MONTEVIDEO-ba, az uruguayi fővárosba, mely pompás középületeiről, pálmafás parkjairól és monumentális szobrairól is nevezetes. Bekukkantunk a fantasztikus hangulatú kikötői Mercado del Puertora is. A hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren (kb. 120 km-es Rio de La Plata) vezet át. Este visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

 • 12. nap

  Buenos Aires

  Reggeli után utazás az argentin főváros üdülő negyedébe, TIGRE-be, a „parasztok Velencéjének” nevezett városrészbe. Itt két lomha folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Persze ma már egyáltalán nem „paraszti” lévén, nyaralók, horgászok, vízisportok kedvelőinek otthonává vált. Kettéválik a csoport. Azon útitársak, akik már jártak Brazíliában és nem tartanak tovább a csoporttal, hazautaznak átszállással. Érkezés a következő napon Budapestre. Akik folytatják az utazást Brazíliába, este elrepülnek Puerto Iguazuba. Szállás Foz do Iguacuban, a brazil oldalon.

 • 13. nap

  Itaipu és Iguazu-vízesés argentin oldala

  Megtekintjük a Brazília és Paraguay határán épült – a világ legnagyobbjaként nyilvántartott – vízierőművet, az Itaiput. Látogatás a vízesés argentin oldalán. Busszal, romantikus kisvasúttal és gyalogosan keressük fel a zuhatagokat és megcsodálhatjuk az „Ördögtorok” nevű leghíresebb, leglátványosabb részt is. Este fakultatív, büfévacsorával egybekötött show keretében ismerkedhetünk három ország (Brazília, Argentína, Paraguay) zenéivel, táncaival. Szállás Foz do Iguacuban, a brazil oldalon.

 • 14. nap

  Iguacu-vízesés brazil oldala

  Mai napon az IGUACU brazil oldalát fedezhetjük fel. Hangulatos ösvényeken sétálva fenséges rálátásunk nyílik a sok-sok nagy robajjal lezúduló vízesésére. Fakultatív helikopterrepülés keretében felülről is megcsodálhatjuk a vízesés együttest és a tájat. Délután repülés Rio de Janeiróba. Szállás.

 • 15. nap

  Rio de Janeiro

  Egész napos program keretében ismerkedünk RIO DE JANEIRO különböző híres városrészeivel: Flamengo (foci csapatáról híres), Botafogo, Gloria, Világháborús emlékmű, belváros széles sugárútjai, Maracana (világ legnagyobb stadionja /kívülről/), Sambadromo (a híres karnevál helyszíne), modern Katedrális, Ipanema, Leblon stb. Utazás kabinos felvonóval a Cukorsüveg hegyre. Fogaskerekűvel érkezünk a Megváltó Krisztushoz, miközben fantasztikus városi panorámában lesz részünk a Tijuca-erdőből. Fakultatív tipikus brazil vacsorát – churrascaria - választhatunk, melynek keretében a nyárson sült különböző húsokból és finom köretekből kedvünkre válogathatunk. Szállás Rióban.

 • 16. nap

  Rio de Janeiro

  Egész napos szabadprogram. Kisétálhatunk az Atlanti Óceán partjára, egy kis fürdőzésre vagy fakultatív kirándulást is választhatunk PETRÓPOLIS-ba, az egykori császárvárosba. A nap és az utazás búcsúestjeként egy fakultatív fantasztikus szamba show-t ajánlunk. A tipikus brazil táncot híresen szép, fiatal mulatt lányok, a sportként egyre ismertebbé váló capoera jeleneteit pedig kidolgozott testű, izmos fiúk mutatják be. Szállás Rióban.

 • 17. nap

  Rio de Janeiro

  Reggeli után hangulatos hajókirándulás során ismerjük meg a várost körülölelő Guanabara-öblöt, ahol Rio különböző városrészeinek, és a szemközti Neteroinak panorámájában is gyönyörködhetünk. A délutáni órákban elbúcsúzunk a várostól és egész Dél-Amerikától. Hazarepülés átszállással, éjszaka a repülőn.

 • 18. nap

  Budapest

  Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Időpont: 2017. február 1 - 18.

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós/WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és a 6. napon ebédcsomag

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 1.378.700 Ft
 • Repülőtéri illeték: kb. 175.000 Ft (Az indulásig változhat!)
 • Belföldi repülőjegyek: 980 USD (Az irodánkban indulás előtt fizetendő!)
 • Egyágyas felár: 353.000 Ft
 • A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Fakultatív programok árai (helyszínen fizetendő, kivétel Montevideó):

 • Folklór vacsora Santiagoban: kb. 80-100 USD
 • Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 100-110 USD
 • Egész napos kirándulás Montevideoba: 360 USD (Jelentkezéskor választandó és fizetendő!)
 • Büfévacsorával egybekötött show Iguacuban: kb. 70-80 USD
 • Helikopterezés az Iguacu-vízesésnél: kb. 140 USD
 • Brazil vacsora (churrascaria): kb. 50 USD
 • Kirándulás Petrópoliszba kb. 60 USD
 • Szamba-show Rio de Janeiróban: kb. 90-120 USD

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 90 USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)

AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

UNESCO Világörökségek:

 • Brazília: Iguacu Nemzeti Park; Rio de Janeiro: Carioca területe
 • Argentína: Iguazu Nemzeti Park; Los Glaciares Nemzeti Park
 • Chile: Valparaiso