• 1. nap

  Szeged–Budapest–Ártánd–Kolozsvár–Balavásár–Székelyudvarhely–Csíkszereda (680 km)

  Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Továbbutazva Kolozsváron pihenőt tartunk, ebédidő a főtéren (egyéni igény esetén az ebéd idejének terhére rövid látogatás a Házsongárdi temető jeles síremlékeihez), majd folytatjuk utunkat Székelyudvarhelyen keresztül a ferences rend központjába, a Kissomlyó-hegy lábánál fekvő Csíkszeredára, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Vacsorát követően kedvünkre sétálhatunk a városban.

 • 2. nap

  Mádéfalva–Gyergyószentmiklós–Szováta–Parajd–Korond–Farkaslaka–Székelyudvarhely–Máréfalva–Szentegyháza (180 km)

  Reggelit követően a Hargitán kirándulunk. Először felkeressük a székely emlékoszlopot, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete. Folytatva utunkat a Gyergyói-medencébe érkezve, Gyergyószentmiklóson időzünk. A Bucsin tetőn keresztül Szovátára érkezünk ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Ezután Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol rövid sétát teszünk a Szoborpark körül a Főtéren és rövid szabadidő. Egy igazi székely településen, Máréfalván gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Délután napunk felejthetetlen csúcspontja Szentegyházán várja a csoportot. Különleges, elfelejtett ételek, ízek kóstolója (kenyérsütés, kürtöskalács…), italfogyasztással vár bennünket (alapáron), majd a Magyar Örökség díjas gyermek filmharmónia zenekar évzáró hangversenyét tekintjük meg. A FILI gyermekei, székelyföld igazi diplomatái (több alkalommal adtak hangversenyt Brüsszelben és a budapesti Országházban is). Késő estére visszatérünk szálláshelyünkre.

 • 3. nap

  Csíkszereda és Csíksomlyó. Az 1000 éves határ és a Gyimes. Szilveszteri mulatság (110 km)

  Reggelit követően városnézésre indulunk Csíkszeredán. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Az 1000 éves határnál felejthetetlen pisztráng-ebéd vár bennünket (2500 Ft/fő). Kora délután megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Visszatérve szálláshelyünkre készülődünk az esti szilveszteri mulatságra, majd jókedvűen búcsúztatjuk az Óévet!

 • 4. nap

  Szánnal a Hargitai fenyves erdők aljába (20 km)

  Reggel még pihenünk…kipihenjük a mulatozás fáradalmait… A késői reggelit követően autóbusszal Csíkrákosra érkezünk, ahol fánkkal, forralt borral, forró gyógyteával várnak bennünket, majd meleg pokrócokkal bélelt szánokra szállunk és elindulunk a Hargita felé. Élvezzük a téli táj szépségét, varázsát, melyet a csiki medencére való rálátás tesz teljessé. (Amennyiben a hó mennyisége nem teszi lehetővé a szánozást, a programot lovas szekerekkel bonyolítják le.) Délutánra érkezünk vissza a tábortűz melegébe, a ropogó tűz mellett melegedhetünk, majd ezt követően hagyományokkal teli igazi székely eszem-iszom fogad bennünket. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

 • 5. nap

  Csíkszereda–Agyagfalva–Segesvár–Gyulafehérvár–Arad–Szeged–Budapest (650 km)

  Reggeli után hazafelé indulunk a Hargitán át, Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyháza-Segesvár útvonalon, szász városokon keresztül Gyulafehérvárra érkezünk, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül a Maros völgyén át Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Időpont: Érdeklődjön irodáinkban!

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***

Ellátás: 4x reggeli, 3x vacsora + szilveszteri vacsora (kötelező)

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 75.500 Ft
 • Egyágyas felár: 17.500 Ft
 • Szilveszteri vacsora (kötelező): 16.000 Ft

Fakultatív programok (15 főtől):

 • 1000 éves határnál pisztrángozás 2.500 Ft
 • Újévkor a Hargitán át szánnal, ebéddel 6.700 Ft

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

 • 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 12000 Ft / 1 fő / éjszaka
 • 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.000 Ft / 1 fő / éjszaka

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni.

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 20 Euro

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 Euro

Minimális létszám: 35 fő.

Csatlakozási lehetőség:

Szeged – Kecskemét – Budapest útvonalon. Az oda- és visszautazás útvonala eltérő! Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!