• 1. nap

  Szeged (Pécs) – Bp – (Miskolc) – Debrecen – Nagyvárad – Kolozsvár

  Reggeli indulás után, Ártándnál határátlépés. A nagyváradi városnézésünket Szt. László Székesegyháznál kezdjük. A templom kincstárában található Szt. László ereklyéje, melynek felkeresése után a Kanonok sort és Püspöki palotát is megtekintjük. Busszal megyünk a város központjába, a sétáló utcán át érkezünk a Sebes Körös partján fekvő színház épületéhez. Itt rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Királyhágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához sétálunk. Folytatjuk gyalogos városnézésünket és a Szt. Mihály plébánia templomhoz érkezünk, továbbhaladva, legnagyobb királyunk Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk, majd elhaladunk a Babes-Bólyai egyetem előtt. Vacsora, szállás Kolozsvárott.

 • 2. nap

  Kolozsvár – Segesvár – Székelyudvarhely – Csíkszereda

  Reggeli után Kolozsvárott a Házsongárdi temetőt tekintjük meg. Amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradt volna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt reggel pótoljuk. Ezt követően tovább indulunk Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus napjának történeteit bemutató kiállítást és az emlékparkot. Folytatva programunkat Székelyudvarhelyen. A buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hungest Hotel Fenyő szállodában. (3 éj, szauna, fitneszterem).

 • 3. nap

  Szent Anna tó – Lovas szánkózás a Hargitán

  Reggeli után a festői szépségű, vulkáni eredetű Szt. Anna tóhoz utazunk. A 900 m tengerszint feletti magasságban levő tónál rövid sétát teszünk. Ezt követően visszaérkezve Csíkszeredára rövid pihenő után Csíkrákoson szállunk a lovasszánokra. Kedvezőtlen időjárás esetén ugyanitt lovaskocsizunk. A program végén házigazdáink emlékezetes műsorral köszönnek el.

 • 4. nap

  Csíksomlyó – Csíkszereda

  Reggeli tán Csíksomlyóra utazunk, ahol a méltán világhírű búcsújáró Kegytemplomot látogatjuk meg. A templom és kolostor története a XV. századig nyúlik vissza. Az itt letelepedő Ferences szerzetesek a kezdettől fogva a környék gyermekeinek tanításával is foglalkoztak. A Szűz Máriát a kis Jézussal ábrázoló Kegyszobor a templom legértékesebb része. A 2,27 m magasságával a világon ismert kegyszobrok egyik legnagyobbja. A csendes elmélkedés után visszautazás Csíkszeredába, majd a Makovecz Imre által tervezett templomot látogatjuk meg. Délután rövid szabadprogram, majd készülődés az esti mulatságra. Élőzenés táncmulatsággal és díszvacsorával köszöntjük a 2017-es évet.

 • 5. nap

  Segesvár – Királyhágó – Nagyvárad – Debrecen – Budapest

  Reggeli után (vagy hideg csomaggal) indulunk Magyarországra. Útközben rövid technikai pihenők beiktatásával haladunk a fent leírt útvonalon. Ha az időjárás engedi, érdekesebb helyeken rövid programot is beiktatunk. Határátlépés Ártándnál, Budapestre érkezés a késő esti órákban.

Időpont: 2016. dec. 28 - 2017. jan. 1

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3*-4* szálloda

Ellátás: Reggeli + 3 nap vacsora

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 94.000 Ft/fő
 • Kötelező szilveszteri vacsora felára: 19.000 Ft /fő
 • Egyágyas felár: 21.000 Ft/ fő