• 1. nap

  Szeged–Budapest–Passau-Nürnberg (760 km)

  Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapestről továbbutazunk Ausztrián keresztül, útközben pihenő Passaunál. Rövid séta az óvárosban a Frauenklosterhez, ahol első királyunk feleségének, Gizellának sírja is található. Szállásunk Nürnberg környékén lesz.

 • 2. nap

  Fulda, majd Hildesheimen át Hamburgig (610 km)

  Reggelit követően a mai napunk első állomása Fulda, ahol Szent Mihály templomot tekintjük meg. Utunkat folytatva az egykoron volt püspöki székhely vár bennünket: Hildesheim, ahol pihenőt tartunk. Sétánk során megtekintjük a várost uraló Szent Mária katedrálist és Szent Mihály templomot. Szállásunk Hamburg környékén lesz. A hamburgi repülőtérre érkező utasainknak transzfer a szállodába, ahol csatlakoznak a csoporthoz.

 • 3. nap

  Roskilde, Koppenhága és az Öresund-híd (430 km)

  Továbbutazunk Puttgardenbe, ahol behajózunk. Komphajóval érkezünk Dániába, Rödby kikötőjébe. Útközben megtekintjük a gótikus Roskilde Székesegyházat, mely számos dán király temetkezőhelye volt. Következő állomásunk Koppenhága, ismerkedünk a várossal: belváros, Királyi Palota, a Parlament, városháza, a világhírű Tivoli park és Koppenhága szimbóluma: a Kis Szirén. A dán királyi család otthona, az Amalienborg palota. A városnézés után következő úti célunk Svédország. Koppenhágából a 16 km-es, gigantikus méretű Öresund hídon át utazunk Malmőbe. Rövid fotószünet, majd továbbutazunk szálláshelyünkre, Landskrona környékére.

 • 4. nap

  Jávorszarvas farm és Granna, hajóval Turkuba (590 km)

  Reggeli után látogatást teszünk egy jávorszarvas farmon, ahol lehetőség van lencsevégre kapni testközelből őket. A festői szépségű Vättern-tó mentén utazunk, majd a gyönyörű környezetben fekvő Gränna városkájában teszünk látogatást. Rövid pillantást vetünk a zarándokhely Visingsö szigetére, majd folytatjuk utunkat Linköping-Norrköping érintésével Stockholmba. Stockholmból a világ egyik legnagyobb személyhajójával a Balti-tengeren át élményekkel teli hajóúton utazunk Turkuba. A hajón válogathat a minden igényt kielégítő fedélzeti bevásárló üzletben, megéhezve meglátogathatja a hajó valamelyik éttermét, vagy engedhet a játékterem csábításának. Szállás a hajó 4 ágyas, tus/wc-s, légkondicionált kabinjaiban. Éjszaka a hajóút érinti az Aland-szigeteket.

 • 5. nap

  A finn főváros: Helsinki (260 km)

  Turku kikötőjébe érkezés előtt reggeli a hajón. A kikötőből autóbusszal utazunk Porvooba, a „faváros”-ba. A városközpont ősi faépületei, szűk utcái és a folyóparti színes „meseházak” méltán teszik Finnország egyik legkedveltebb attrakciójává. Tovább utazunk a finn fővárosba. Helsinkiben városnézés: Dóm, egyetemi és kormányzósági épületek, Finlandia Palota, a Parlament, Szikla templom, Sibelius emlékműve. Délután szabad-idő, lehetőség van vásárlásra a napi piacon a déli kikötőben vagy a vásárcsarnokban. Ismét hajóra szállunk és a felejthetetlen élményt nyújtó, sok apró szigettel csipkézett partszakasz mentén elhagyva Helsinkit visszahajózunk Stockholmba. Szállás a hajó 4 ágyas, tus/wc-s, légkondicionált kabinjaiban.

 • 6. nap

  Stockholm és Gripsholm kastélya (210 km)

  Reggeli ismét a hajón, mielőtt megérkezünk Stockholm kikötőjébe. „Észak Velencéjével” ismerkedünk. Királyi Palota, Székesegyház, városháza, a Nobel-díj átadásának színhelye: a Kék Csarnok, a belváros hangulata, a város nevezetessége: a ma is lenyűgöző Vasa csatahajó, melyet 300 éves hullámsírjából emeltek ki. Stockholmból Mariefred irányába vesszük utunkat. A festői kisvároska XVIII. sz.-ból megmaradt házai között érkezünk a Mälaren-tó egyik szigetén álló reneszánsz Gripsholm kastélyhoz, mely Svédország legjelentősebb királyi kastélya, ma múzeum. IV. Gusztáv Gripsholmban raboskodva őrült meg. Továbbutazva Örebroba, a középkori hangulatú városba érkezünk, ahol szállásunk is lesz.

 • 7. nap

  Örebro és Oslo (390 km)

  Megreggelizünk a szállodában, utána Örebro-ból Európa 3. legnagyobb tava, a Vänern-tó partján Karlstad érintésével Norvégia felé vesszük utunkat. Gyönyörű tavak között utazunk, megpihenve egy csésze kávéra. Oslóba a kora délutáni órákban érkezünk, városnézés: városháza, Vigeland park, Múzeum-sziget, Bygdöy Viking Múzeum. A város felett elhelyezkedő híres Holmenkollen ’sísánc’-hoz érkezünk, ahonnan tiszta idő esetén gyönyörű kilátásunk van Oslóra. Szálláshelyünkre Honefoss környékére érkezünk.

 • 8. nap

  Hol–Flam–Gudvangen–Voss és Bergen a kihagyhatatlan! (450 km)

  A mai napon a norvég fjordvidéken utazunk. Kanyarokkal teli hegyvidéken utazva Gol és Hol városok érintésével a Sognefjord keleti ágához érkezünk. Fakultatív ajánlatunk: Flámnál hajóra szállva élvezzük a játékos természetet, a páratlan Sognefjord panorámáját, ahogyan a fjord összeölelkezik a hegyormokkal (aki ezen szakaszt nem hajóval teszi meg, autóbusszal utazik Gudvangenbe). Gudvangenből autóbusszal folytatjuk utunkat a Stalheim-kanyonon át. Voss település érintésével Bergenbe érkezve ismerkedünk e páratlan várossal, a „fjordok fővárosával”! Két hegy határolta Bergen szépsége megszédíti a látogatót. Városnézésünket a Briggen-nél (Hansa rakpart) kezdjük, melynek jellegzetes fa épületei a kikötőre néző hangulatos oromfalakkal a világörökség része. Meglátogatjuk a kikötő negyedet, a halpiacot, láthatjuk a Dómot és a híres zeneszerző, Grieg házát. Szállásunk Bergenben vagy környékén lesz.

 • 9. nap

  Bergentől Hirtshalsig

  Reggelinket elfogyasztva délelőtt hajóra szállunk és tengeren hagyjuk el Bergen fjordok közé ékelt városát. Hajóutunk első felében nappal utazunk a fjordvidék által szabdalt gyönyörű norvég partszakasz mentén. Szállás a hajó 4 ágyas, tus/wc-s, légkondicionált kabinjaiban. Fakultatív vacsora a hajó éttermeiben.

 • 10. nap

  Hirtshals–Arhus–Hamburg (510 km)

  Reggeli a hajón, majd a reggeli órákban Hirtshals (Dánia) kikötőjébe érkezünk. Autóbusszal a Jütland-félszigeten utazunk tovább az Alborg–Arhus–Flensburg útvonalon Hamburgba. Pihenő Arhusnál, Dánia második legnagyobb városában. A nyugati tengerpart és fjordok közötti igen keskeny földsávon utazunk tovább Németországba. Hamburgba érkezve városnézés a különleges státuszú Hansa-városban: belváros, városháza, a híres-hírhedt Reeperbahn, a St.Pauli mulató negyed és a hangulatos kikötőjében. Szállás Hamburgban vagy környékén.

 • 11. nap

  Eisenach és Wartburg vára (510 km)

  Reggeli után repülővel utazó utasaink részére transzfer a hamburgi repülőtérre (hazautazás). Utunkat a Göttingen - Eisenach útvonalon folytatjuk. Eisenachban megtekintjük a Luther házat, Bach házat és a Szent György templomot. Majd látogatást teszünk Wartburg váránál, mely domináns elhelyezkedése miatt fontos történelmi szerepeket töltött be. Weimar felé indulunk tovább. Szállásunkra érkezünk.

 • 12. nap

  Regensburg-Budapest–Szeged (940 km)

  Reggeli után Regensburgba látogatunk, mely VIII. századtól érseki székhely volt. Az Öreg hídon keresztül vezet utunk az óvárosba, ahol a Városháza, Dóm, Érseki palota vár bennünket. Továbbutazunk a Bayreuth–Regensburg–Passau–Hegyeshalom útvonalon. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban, majd indulunk tovább Szegedre.

Utazás: autóbusszal, vagy menetrendsz. repülővel és komphajóval (tus/wc-s, légk. kabinok

Elhelyezés: 8 éjszaka szálloda***/****, 3 éjszaka hajókabin

Ellátás: 11x reggeli

 • Részvételi díj autóbusszal (07.19.): 281.800 Ft
 • Részvételi díj autóbusszal (08.08.): 264.400 Ft
 • Részvételi díj repülővel (07.20.): 334.000 Ft
 • Részvételi díj repülővel (08.9.): 320.500 Ft
 • Repülőtéri illeték kb.: 35.000 Ft
 • 1 ágyas szállodai szoba felár busszal: 75.000 Ft
 • 1 ágyas szállodai szoba felár repülővel: 60.000 Ft
 • 2 ágyas belső kabin felár: 35.000 Ft
 • 6x vacsora felár (szállodákban): 54.500 Ft
 • 3x vacsora felár a hajókon: 39.500 Ft
 • Cl PLUS biztosítás* autóbusszal: 11.650 Ft
 • Cl PLUS biztosítás* repülővel: 10.550 Ft

Fakultatív programok (20 főtől):

 • Hajózás a Sognefjordon (jelentkezéskor foglalni kell!) - 11.500 Ft
 • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 55 Euro
 • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 24 Euro

Minimális létszám: 35 fő.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon vagy Hamburgban repülőgéppel. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülős csatlakozáshoz repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!