• 1. nap

  Indulás Budapestről a déli órákban menetrend szerinti járattal moszkvai átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetén az 1. nap az alábbiak szerint alakul. Indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Utazás Bécsből közvetlen menetrend szerinti járattal Szentpétervárra. Érkezés után transzfer a szállodába.

 • 2. nap

  A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné. Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

 • 3. nap

  A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

 • 4. nap

  A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza. Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

 • 5. nap

  Délelőtt szabad idő a városban vagy a világhírű Faberge kiállítás meglátogatása egyénileg. Déli órákban transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre moszkvai átszállással. Augusztus 4. és szeptember 8-i indulás esetén az 5. nap az alábbiak szerint alakul. Kora reggel transzfer a repülőtérre. Utazás Szentpétervárról Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal. Bécsbe történő érkezés után utazás autóbusszal Budapestre.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: svédasztalos reggeli

Szálloda kategóriák:

 • 3*+ - A Nevsky sugárúton lévő, hivatalosan 4*-os besorolású Hotel Oktyabrskaya
 • 4* - A Nevsky sugárúttól 200 méterre levő 2 éve megnyílt Akyan Hotel.
 • 5* - A belvárosban található, minden téren az 5*-os besorolásnak megfelelő Grand Hotel Emerald

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat. A program igény szerint hosszabbítható, egyéni lekérés alapján.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Szentpétervár történelmi központja és a kapcsolódó műemlék együttesek

Fakultatív kirándulások:

 • Ermitázs: 9.000 Ft/fő
 • Puskin (Carszkoje Szelo) és Pavlovszk Ár: 21.000 Ft/fő
 • Sétahajózás a Néván: 7.500 Ft/fő
 • Petrodvorec: 17.000 Ft/fő
 • Orosz Folklór est: 14.000 Ft/fő
 • Éjszakai városnézés és a hidak Ár: 8.500 Ft/fő

A fakultatív programok árai 2017. január 31-ig kerülnek véglegesítésre! A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést. Minimum létszám: 10 fő. Jelentkezés: legkésőbb a hátralék fizetésekor.

Indulási időpontok 3*+ Belvárosban 4* elhelyezéssel 5* elhelyezéssel
2017.07.19-23.*, 07.26-30., 08.16-20. 95.000 Ft 125.000 Ft 165.000 Ft
2017.08.04-08.**, 09.08-12.** 110.000 Ft 140.000 Ft 175.000 Ft
2017.09.20-24. 89.000 Ft 125.000 Ft 150.000 Ft
2017.10.25-29., 12.29-01.02.      
Egyágyas felár (fő/4 alkalom) 21.500 Ft 97.000 Ft 97.000 Ft
Gyerekkedvezmény 12éves korig pótágyon 15.000 Ft 30.000 Ft 71.000 Ft
Felnőtt pótágy kedvezmény 5.000 Ft 20.000 Ft 20.000 Ft

Részvételi díj tartalmazza:

 • A repülőjegyet
 • A szállást reggelivel
 • A transzfereket
 • A városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj NEM tartalmazza:

 • A vízumdíjat: 19.000 Ft
 • A repülőtéri illetéket: 60.000 Ft
 • Az útlemondási biztosítást: 1,5%
 • A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás.
 

* Fehér éjszakák időszaka

** Budapestről buszos transzfer Bécsig, onnan közvetlen járattal Szentpétervárra

 

Fehér éjszakák:

A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem ér véget. A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után - sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.