• 1. nap

  Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Wadowice – Krakkó (580 km)

  Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva Poprád érintésével, és kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba ahol a katolikus hívők számára különösen érdekes helyet keresünk fel, Wadowicet. Itt született Karol Wojtyla, a későbbi II. János Pál pápa. A 20.000 lakosú településen, a pápa tiszteletére a szülői házban múzeumot rendeztek be. Szabadprogram a kisvárosban, amikor kegy- és emléktárgyakat lehet vásárolni. Ezt követően Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).

 • 2. nap

  Wieliczka - Krakkó (30 km)

  Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbányába megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után este megyünk vissza a szállásra.

 • 3. nap

  Auschwitz – Czestochowa (360 km)

  Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél a borzalmakról. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A felkavaró és megrázó élmények után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus országnak a legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend 1382-ben alapította, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba és a következő években a kép által zarándokhellyé vált. Azóta is hívők százezrei keresik fel a Madonnát. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 5.800,- Ft Mivel előzetesen kell a jegyeket megrendelni, utólagos jelentkezést a kirándulásra nem tudunk elfogadni.

 • 4. nap

  Zakopane – Szlovákia – Budapest (420 km)

  Reggeli után hazaindulunk. A délelőtt folyamán egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az ódon fatemplom, a Gubalowka-hegy, Téli stadion mind ezt a tényt bizonyítják. A szabadidő vásárlási lehetőség a piacon és a városban. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás: Légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3* szállodákban

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)

Részvételi díj Fakultatív vacsora (3 alkalom) Auschwitz – Czestochowa kirándulás Egyágyas felár
46.500 Ft/fő 8.500 Ft/fő 5.500 Ft/fő 12.000 Ft/fő

Az auswitzi fakultatív kirándulás csak korlátozott számban elérhető az egyes időpontoknál, kérjük keresse kollégánkat telefonon az elérhető helyek számáról.

Időpontok:

 • 2016. október 29 - november 1.