• 1. nap

  Szeged-Budapest-Salzkammergut–Salzburg (körny.) (550 km)

  Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest-Bécs-Linz útvonalon az Alpok egyik romantikus szegletébe, a Salzkammergut vidékére. Salzburg közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Markus Sittikus hercegérsek által építtetett hellbrunni kastély. A közel 400 éves rezidencia termei eredeti berendezéssel, gyönyörűen kialakított parkja szobrokkal és szökőkutak sorával, különleges vízi játékokkal lepi meg az idelátogatót. Szállásunk Salzburg környékén lesz.

 • 2. nap

  Liechtensteinklamm és Innsbruck (370 km)

  A mai napon Salzburg tartomány egyik csodás szurdokvölgyébe, a Liechtensteinklamm-ba utazunk tovább. A rohanó hegyi patak által kivájt 800 méter hosszú vadregényes patakvölgyet közel 300 méter magas sziklafalak között haladva járhatjuk be könnyű és biztonságos turistaúton, közben közeli élményt szerezhetünk a természet roppant erejéről. Tovább utazunk, fotószüneteket tartva Zell am See városánál és a Kitzsteinhorn csúcs alatt. Délután érkezünk Innsbruckba, Tirol szépséges fővárosába. Városnézés: Burg, Hofpark, Hofkirche, Szent Jakab dóm, aranytetős ház, szentháromság oszlop. Szabadidőben sétálhat az ódon belváros girbegurba utcáin és az egyik kávéházban megkóstolhatja a mindig kiváló tiroli rétest. Innsbruckból szálláshelyünkre hajtunk (4 éj).

 • 3. nap

  Hohenschwangau, Neuschwanstein és Linderhof kastélyok (140 km)

  Reggeli után jöjjön velünk egy fantasztikus kastélytúrára. Bajorországi Miksa és fia, II. Lajos király álomvilágába csöppenve csodálhatjuk meg a XIX. századi építészet már-már hihetetlen remekműveit. A festői „romantikus úton” közelítjük meg a zöld alpesi tájba meseszerűen beilleszkedő sárga Hohenschwangau kastélyát, amely látogatásunk első színhelye lesz. Innen sétálunk át a szinte wagneri hangulatot idéző, a Pöllat szakadék felett szinte lebegő Neuschwanstein hófehér kastélyához. Lenyűgöző a kastély külseje is, belső termei azonban – ahol szinte az egykori germán mondavilág alakjai elevenednek meg – szinte mágikus hatással vannak a látogatóra. Napunk záró fejezeteként a Versailles-t is lepipáló Linderhof kastélyt tekintjük meg. Hivalkodó rokokó pompája és pazar kertje a bajor uralkodók egykori fényűző életének ékes bizonyítéka. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.

 • 4. nap

  Barangolás Felső-Bajorországban, hajózás a Starnbergi tavon (200 km)

  Felső-Bajorországnak számtalan természeti szépségekben gazdag, rejtett kincse van. A bajor tóvidék kincse a Starnbergi-tó. Hajóra szállunk, a fedélzetről csodáljuk meg a tóparti arisztokrata villákat: Berg kastélyát, a Thurn-und-Taxis kastélyt, a tutzingi várat és Sisi gyermekkorának kedvelt helyszínét, Possenhofen kastélyát. Elhaladunk a Rózsák Szigete mellett is, majd ismét buszra szállunk és az Ammersee partján fekvő Andechs kolostorához hajtunk. Itt született egykori királynénk, a Bánk bánban is megénekelt Merániai Gertrúd. A bencés kolostor temploma a középkor hajnala óta fontos bajor zarándokhely, de az itt élő szerzetesek által életben tartott hagyományok a sörfőzés ősi tudományára is kiterjednek, még mindig a régi receptek szerint készítik a nedűt, amelyet a hatalmas sörházban (csülök és más bajor finomságok „kísérőjeként”) mi is megkóstolhatunk. A nap végén Berg településen felkeressük II. Lajos király nagyszerű neogótikus emlékkápolnáját. A „tündérkirálynak” nem csak az élete, de halála is rejtélyes volt – a hátborzongató történetet hallgassa meg a helyszínen! Estére szállásunkra térünk vissza.

 • 5. nap

  Garmisch-Partenkirchen és a Zugspitze. Ettal és Oberammergau (90 km)

  A reggelit követően fakultatív ajánlatunk: megfelelő időjárási körülmények esetén kabinos felvonó és/vagy fogaskerekű igénybe vételével felmegyünk a Bajor-Alpok csúcsára, a 2962 m magas Zugspitze-re, amelynek hatalmas panorámateraszáról letekintve a közeli Eibsee gleccsertava, a Loisach völgye és az Alpok láncai felejthetetlen látványt nyújtanak. Innen a közeli Garmisch-Partenkirchenbe, Bajorország e kedves, legismertebb üdülőhelyére látogatunk. Az évezredes múltra visszatekintő város 1937-ben Téli Olimpia, azóta pedig világhírű síversenyek állandó színhelye. Megtekintjük az Olimpiai Stadiont és a lélegzetelállító sáncokat, majd a történelmi belvárosban teszünk sétát: középkori polgárházak, reneszánsz városháza és a St. Martins templom. Szabadidőben a Ludwigstrasse hangulatos kávéházai és látványos kereskedőházai várják a látogatót. Szabadidő. A délután folyamán Ettalba utazunk tovább. Az 1330-ban itt alapított templom fontos katolikus zarándokhely, egyházi iskolájában a mai napig szerzetesek oktatnak. A kolostor megtekintése után szabadidő, vásárlási lehetőség a kiváló ettali likőrökből. Napunkat a bajor Alpok gyöngyszemének is mondott festői faluban, Oberammergauban zárjuk. Páratlan színgazdagsággal és ötletességgel kifestett lüftlmalerei házai, fafaragó műhelyei, és az 1633 óta tízévente megrendezett nagyszabású Passiójáték messze földről vonzza a turistákat. Estére szálláshelyünkön pihenjük ki a nap fáradalmait.

 • 6. nap

  Kufstein és Salzburg, majd Budapest–Szeged (790 km)

  Reggeli után elhagyjuk szálláshelyünket, Ausztrián keresztül indulunk hazafelé. Útközben Kufsteinben pihenőt tartunk, rövid városnézéssel. Autópályán folytatjuk utunkat Hegyeshalom felé, útközben pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***; 1 éjszaka gasthof***

Ellátás: 5x reggeli

 • Indulási időpontok: 2016.09.06.
 • 1 ágyas felár: 23.000 Ft
 • 5x vacsora felár: 23.200 Ft
 • Cl PLUS biztosítás*: 7.200 Ft
 • Cl PLUS biztosítás* repülővel: 10.550 Ft

Fakultatív programok (15 főtől):

 • Zugspitze felvonóval: 50 Euro
 • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 Euro
 • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 Euro

Minimális létszám: 35 fő.

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!