• 1. nap

  Utazás Mexikóba

  Elutazás Budapestről a délelőtti órákban, frankfurti átszállással Mexikóvárosba. Érkezés a kora esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban (3 éj).

 • 2. nap

  Teotihuacan - Guadalupe

  Reggeli, majd egész napos kirándulás Teotihuacanba, Mexikó leghíresebb történelmi emlékhelyére. A Nap és a Hold piramisok tetejéről csodás kilátás nyílik a Halottak útjára és a romvárosra, mely egykor a világ öt legnagyobb települése között volt számon tartva. Útközben látogatás a Három Kultúra terére és Guadalupébe, az amerikai kontinens legnagyobb búcsújáró helyére. A Guadalupei Szent Szűz Bazilikáját azon a helyen emelték, ahol a legenda szerint 1531-ben Szűz Mária megjelent egy indián fiú előtt.

 • 3. nap

  Mexikóváros

  Reggeli után egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés a világ legnagyobb városában, Mexikóvárosban, amelynek legfőbb nevezetességei az Antropológiai Múzeum indián emlékei, a katedrális, a Zócalo (főtér) és a kormányzósági palota.

 • 4. nap

  Cuernavaca és Taxco

  Reggeli után utazás Mexikóvárostól délre, Cuernavacába, az örök tavasz városába (a székesegyház és a Cortez palota megtekintése) és a gyönyörű Taxcoba, az ország talán legkedvesebb városkájába. A mediterrán hangulatú ezüstváros macskaköves, meredek utcácskái a hegytetőre vezetnek, ahol a város éke, a Santa Prisca templom áll. Érdemes betérni a számtalan, ezüst ékszereket áruló üzlet egyikébe is, hiszen a város ezüstbányászatáról is nevezetes! Délután továbbutazás Pueblába, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

 • 5. nap

  Puebla

  Délelőtt városnézés a Popocatepetl vulkán lábánál fekvő Pueblában, melynek belvárosa a világörökség részét képezi. Délután elutazás Oaxaca városába. Szállás Oaxacában (2 éj).

  Október 31-én, vagyis Mindenszentek előestéjén már megkezdődnek Oaxaca és egyben egész Mexikó legfontosabb ünnepének, a Dia de Muertos-nak az eseményei. A Halottak napja Mexikó legszínesebb ünnepe, az azték és keresztény szokások keveredésének köszönhetően az európai kultúrától teljesen különböző halott-kultusz jött itt létre. Hatalmas díszes oltárokat állítanak ilyenkor, vidám felvonulásokkal, zenével, ételekkel, és akár a temetőben éjszakázva várják vissza ilyenkor a családok a halottaikat. A következő napokban lehetőségünk lesz megfigyelni a helyi hagyományokat, szokásokat Oaxacában és a környező falvakban, különleges kulturális élményekben lesz részünk!

 • 6. nap

  Oaxaca és Monte Alban

  Városnézés Oaxacában, a koloniális emlékekben gazdag város fő látnivalói a főtér (Zócalo), a Santo Domingo templom és a kormányzói palota. Látogatás a közeli Monte Alban régészeti területen, az ősi zapoték főváros romjai között piramisok, templomok, sírok maradványaiban gyönyörködhetünk. Délután látogatás egy környező kis faluban, hogy a Halottak napi hagyományokkal ismerkedjünk.

 • 7. nap

  Mitla és Tehuantepec

  Délelőtt búcsút veszünk Oaxacától, elutazás Tehuantepec felé. Meglátogatjuk útközben Mitla régészeti területét, ami egy zapoték vallási központ volt, az épületek, sírok geometrikus díszítéseiről híres Mitla. Szállás Tehuantepec városában (1 éj).

 • 8. nap

  Sumidero-kanyon, San Juan Chamula, San Cristobal de las Casas

  Reggeli után Tuxtla Gutierrez felé utazunk, ahonnan hajókirándulásra indulunk a Sumidero-kanyonban, hatalmas sziklafalak között, csodálatos természeti környezetben. Délután San Juan Chamula indián településen ismerkedünk a helyi szokásokkal, majd San Cristobal de las Casas városába utazunk. A főként indiánok lakta város Chiapas állam kulturális fővárosa. Szállás San Cristobal-ban (1 éj).

 • 9. nap

  Agua Azul vízesések

  A reggelit követően Palenque felé utazunk, útközben látogatás a meseszép Agua Azul vízeséseknél, amelyek valószínűtlenül kék színéről a víz magas ásványi anyag tartalma gondoskodik. Szállás Palenque-ben (1 éj).

 • 10. nap

  Palenque és Campeche

  A délelőttöt Palenque trópusi őserdővel benőtt romjai között töltjük, megnézzük a palotát, a Feliratok templomát és sok más érdekes épületet Mexikó egyik legjelentősebb maja romvárosában. Délután Campechebe, a kalózok városába utazunk. Meglátogatunk egy erődöt, este séta a színes belvárosban. Szállás Campecheben (1 éj).

 • 11. nap

  Uxmal és Mérida

  Uxmalba utazunk, a maja Puuc építészet legszebb városába. Séta a nagyon gazdagon díszített épületek között: a romváros legjellegzetesebb épületei a Varázsló piramisa, amit a legenda szerint egy törpe épített egyetlen éjszaka alatt, valamint az apácazárda. Továbbutazás Mérida felé, útközben meglátogatunk egy hajdani szizál feldolgozó haciendát. Szállás Mérida hangulatos gyarmati városában (1 éj).

 • 12. nap

  Chichen Itza és Cancún

  Reggeli után utazás (kb. két és fél óra) Chichen Itza romvárosába, mely a maja és a tolték kultúra legismertebb emléke. Megnézzük Kukulcan lépcsős piramisát, a Harcosok templomát, a labdajáték pályákat és még sok mást. Transzfer Cancúnba, kikapcsolódás a tengerparti szállodában (1 éj)

 • 13. nap

  Cancún

  Egész napos szabad program Cancúnban, pihenés a tengerparton. Késő délután transzfer a repülőtérre, este elutazás Frankfurtba, éjszaka a repülőn.

 • 14. nap

  Hazaérkezés

  Érkezés Frankfurtba a délutáni órákban, továbbutazás Budapestre.

Dátum: 2016. október 27-november 9.

Időtartam: 14 nap/12 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal.

Repülési idő: Kb. 13 óra

Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban.

Ellátás: reggeli (felár ellenében félpanziós ellátás).

Idegenvezetés: A csoportotmagyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő.

Részvételi díj:

 • Kétágyas: 639.900 Ft/fő
 • Egyágyas: 779.900 Ft/fő
 • Felnőtt pótágyon: 619.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, 12 éjszaka szállás reggelivel, a programleírásban szereplő városnézések, kirándulások belépőjegyekkel, transzferek, csoporttal utazó magyar idegenvezető, útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő: repülőtéri illeték: kb. 135 000 Ft/fő, borravalók (55-60 USD/fő),baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.