• 1. nap

  Budapest – Colombo

  Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Colombo – Negombo

  Érkezés Colombo-ba a menetrend függvényében a reggeli órákban. Városnézés COLOMBO-ban a sziget fővárosában. A főbb nevezetességek megtekintése után továbbutazás Negombo környéki szállodába. Szállás és vacsora egy tengerparti hotelben.

 • 3. nap

  Dambulla – Polonnaruwa

  Napunkat DAMBULLA sziklakolostorának megtekintésével kezdjük, mely az UNESCO Világörökség része. Utunkat rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és gumifa ültetvények szegélyezik. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek az ázsiai vallási kultúra jellegzetes elemei, igazi látványosság az európai szemnek. Továbbutazás POLONNARUWA romvárosba, mely a XII. sz.-ban a szingaléz birodalom fővárosa volt. A dzsungel által benőtt paloták, templomok, gigantikus kőszobrok jelentős részét már feltárták, a romváros szintén UNESCO Világörökségi helyszín. Szállás és vacsora Sigiriya környékén.

 • 4. nap

  Sigiriya – Matalé – Kandy

  Reggel megmásszuk (vaslépcsőkön) a SIRIGIYA-ban álló Oroszlán-sziklát (UNESCO Világörökség része), hogy megcsodálhassuk az elénk táruló gyönyörű panorámát, továbbá a sziklafalakra festett freskókat. A sziklamászást követően irány MATALÉ-ba, ahol egy fűszerkertben bemutatóval egybekötött kóstolón veszünk részt! Úton Kandy felé még megállunk egy batikműhelynél, ahol a ceyloni kézműipar remekeit csodálhatjuk meg. Városnézés KANDY-ban, felkeresünk egy fafaragó műhelyet és a drágakő múzeumot is. Ezt követően zenés folklór show keretében ismerkedés Sri Lanka tradicionális táncaival, zenéivel és népviseleteivel. Az intenzív napot az UNESCO Világörökség részét képező Fog-templom impozáns épületével zárjuk. Vacsora és szállás.

 • 5. nap

  Kandy – Pinnawala – Nuwara Eliya

  A festői környezetben található, hegyektől övezett szent város a szingaléz királyok utolsó székhelye volt, egykori főváros és egyben híres zarándokhely is. Séta a Kandy környékén található gyönyörű Királyi Botanikus Kertben, mely több mint 4000 féle növénynek ad otthont. Továbbutazás a sziget népszerű hegyvidéki üdülőhelyére. Útközben betérünk a PINNAWALA-i elefánt-árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák. Érkezés NUWARA ELIYA-ba, ahova az angolok kezdeményezésére az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén telepítették, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírűvé vált. Vacsora és szállás.

 • 6. nap

  Nuwara Eliya – Yala Nemzeti Park

  Látogatás egy teaültetvényen és egy teagyárban, majd továbbutazás az Ella-hasadék felé. A lépcsőzetesen lezúduló Ravana vízesés megtekintését követően irány YALA, az ország legnagyobb nemzeti parkjába, ahol egy dzsip szafarin elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállattal találkozhatunk. Vacsora és szállás Yala-ban.

 • 7. nap

  Yala – Galle – Colombo – Malé

  Délelőtti órákban visszaindulás Colombo-ba. Utunk a sziget csodálatos tájain keresztül vezet a nemzetközi repülőtérre. Útközben megállunk GALLE-ban. A híres kikötőváros európaiak által épített erődje UNESCO Világörökségi helyszín, Ázsiában a legnagyobb, továbbá a gyarmati időszak jelentős emléke. Utazás repülővel a Maldív-szigetekre az esti órákban. Érkezés után transzfer gyorshajóval az üdülőszigetre. Vacsora és szállás.

 • 8-10. nap

  Pihenés, strandolás a Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátással

  A Marco Polo által felfedezett és az „Indiai-óceán virága” névre keresztelt szigetország 19 szigetcsoport láncolata. A nászutasok szigeteként is emlegetett országban számos nagyszerű program közül válogathatunk, vagy élvezzük a szálloda, különböző spa és wellness szolgáltatásait és „all inclusive” kényeztetését. Fakultatív programlehetőségek helyszínen történő fizetéssel többek között: tengeralattjáró túra, mélytengeri és felszíni búvárkodás.

 • 11. nap

  Malé – Dubai

  Délelőtt szabad program, pihenés. Transzfer gyorshajóval vissza MALÉ-ba, majd városnézés a világ egyik legkisebb fővárosában. Ismerkedés a szigetország székhelyének főbb látnivalóival. Fakultatív vacsorát követően transzfer a repülőtérre, hazautazás az esti órákban átszállással.

 • 12. nap

  Dubai – Budapest

  Hazaérkezés Budapestre a menetrend függvényében, a déli órákban.

Időpont: 2017. január 17 - 28.

Utazás: Budapest – Dubai – Colombo és Malé – Dubai – Budapest útvonalon, illetve Colombo – Malé között nemzetközi repülőjárattal.

Elhelyezés: ***/**** szállodák fürdőszobás / WC-s szobáiban

Ellátás: félpanzió Srí Lankán: reggeli és vacsora, Maldív-szigeteken „all inclusive” ellátás 11. nap délig.

Részvételi díj: 620.000 Ft

Repülőtéri illeték: kb. 145.000 Ft (az indulásig változhat)

Egyágya felár: 245.000 Ft

Fakultatív program:

 • Vacsora Malé-ban egy helyi étteremben: 25 USD (irodánkban, előre fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza.

A részvételi díj a programok belépőjegyeinek árát (kb. 150 USD) nem foglalja magában. (irodánkban, előre fizetendő!)

Vízumdíjak:

 • Srí Lanka (Ceylon): kb. 30 USD (irodánkban fizetendő!)
 • Maldív-szigetek: magyar állampolgárok részére vízummentes
 • Vízum ügyintézés díja: 3.500 Ft
 • Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 60 USD

UNESCO Világörökség:

 • Dambulla Arany Temploma
 • Polonnaruwa ősi romjai
 • Sigiriya ősi romjai
 • Kandy Fog-templom
 • Galle erőd/óváros

A változás jogát fenntartjuk!