• 1. nap:

  Budapest – Funchal

  2017.08.20. és 2017.10.22. indulás esetén: Elutazás Budapestről liszaboni átszállással Funchalba. Transzfer a szálláshelyre, a szobák elfoglalása. Délután szabadprogram. Szállás a Madeira Panoramico szállodában (6 éj).

 • 2. nap

  Funchal – városnézés

  Reggeli a szállodában, majd Funchal félnapos városnézés. Keressék fel velünk a forgatagos vásárcsarnokot! Itt lenyűgözik Önöket az áruk bőséges kínálata, lefényképezhetik az érdekesebbnél érdekesebb tengeri herkentyűket a halcsarnokban és a tarka virágokat. Idegenvezetőnk ismerteti Önökkel azokat a fajtákat, amelyeket még nem ismernek. A nyüzsgő, színpompás piac kihagyhatatlan élményt nyújt minden látogatónak! A drótkötélpálya függőkabinjaiban jutnak fel a főváros legmagasabb pontjára, a Monte-hegyre. A kilátás lenyűgöző. Ne felejtsenek el betérni a Nossa Senhora templomba, ahol utolsó királyunk, IV. Károly van eltemetve. Teszteljék bátorságukat a hagyományos madeirai közlekedési eszközön, a tobogánon (fakultatív program)! A busz visszahozza Önöket Funchalba, majd Madeira egyik legrégebbi borászatának felkeresésével zárul ez a délelőtti program. Ízleljék meg a világhírű madeirai borok különböző fajtáit, és élvezzék a régi falak hangulatát! Délután szabadprogram. Szállás Funchalban.

 • 3. nap

  Nyugat - túra

  Reggeli a szállodában, majd egész napos program: kirándulás Madeira nyugati részére (A program ebédet tartalmaz). Utunk kezdetén Camara de Lobos-on haladunk keresztül, ahol már Winston Churchill is számos motívumot örökített meg festményein. Nyitányként Cabo Giraoh-nál állunk, ahol Európa legmagasabb sziklaszirtjéről pillanthatunk a mélybe. Majd Ribiera Brava városának bebarangolása után Ponta do Sol-nál elhagyjuk a parti utat, hogy örökzöld erdőkön keresztül, az utunkat medvetalp-kaktuszokkal szegélyezve eljussunk Paul da Serra kopár hegyvidékére. A sziget legészakibb városában, Porto Monizban, az óceán partján láva alkotta, természetes medencéket figyelhetünk meg. Sao Vicenténél hagyjuk el az északi partot, és meredeken visz fel utunk az 1007 m magasan fekvő Encumeada-hágóra. Onnan jó időben gyönyörűen látszódik mind a déli, mind az északi part. Záróakkordként, mielőtt újra visszatérnénk délre, megállunk Serra de Agua-nál, hogy élvezhessék a nyugati oldal egyik legszebb panorámáját. Szállás Funchalban.

 • 4. nap

  Szabadprogram

  Reggeli a szállodában, egész nap szabadprogram. Szállás Funchalban.

 • 5. nap

  Kelet - túra

  Reggeli a szállodában, majd egész napos program: kirándulás Madeira keleti oldalára. (A program ebédet tartalmaz). Túránkat a zöld, keleti parton kezdjük Camachaban, a kosárfonás központjában. Ezt követően meglátogatjuk a Pico do Arieirot (1.818 m), amely Madeira második legmagasabb hegycsúcsa. Utunkat Ribeiro Frió pisztrángtenyészeténél folytatjuk, ahol körös körül eukaliptusz ligeteket és a szigeten őshonos babérfajtákat láthatnak. Santana szalmatetős kunyhói (casas de colmos) biztosan el fogják Önöket bűvölni. Faial-ban, egy hatalmas sziklatömb, a Sasbérc árnyékában fogyasztjuk el ebédünket. Csodálatos a kilátás a Ponta do Sao Lourenco-félszigetről az északi partra valamint az Ilhas Desertas-szigetcsoportra. Az utolsó megálló az egykori fővárosban lesz: Machico volt az első hely, ahol a sziget felfedezői partra szálltak. Tegyenek egy kis sétát a városkában, majd fogyaszszanak el egy kávét valamelyik kellemes kávézóban! Útban hazafelé elhaladunk a repülőtér közismerten rövid leszállópályája mellett és alatt. Szállás Funchalban.

 • 6. nap

  Szabadprogram

  Reggeli a szállodában, egész nap szabadprogram. Szállás Funchalban.

 • 7. nap

  Funchal – Lisszabon - Budapest

  2017.08.20 és 2017.10.22. indulás esetén: Reggeli után transzfer a repülőtérre és elutazás liszaboni átszállással Budapestre.

2017.07.01 – től újra indítja járatait a TAP Portugal Légitársaság Budapestről, ennek értelmében az áprilisi körút esetén Budapest – Bécs – Budapest szakaszon még busszal szállítjuk utasainkat, míg augusztusi és októberi körutaink esetén a repülő már Budapestről indul.


Részvételi díj 2017.08.20. és 2017.10.22. indulás esetén: 893 €/fő ártól

Időpontok: 2017. augusztus 20., október 22.

Időtartam: 7 nap / 6 éjszaka

Információ: A programváltozás jogát fenntartjuk!

Ellátás: Büféreggeli / fakultatív vacsora (felár ellenében).

Extra tipp: A csoportot magyar idegenvezető kíséri.

Garancia tipp 2017.08.20. és 2017.10.22. indulás esetén: A program elindítása min. 25 fő esetén. További fontos információk a körutazással kapcsolatban az Ön utazási irodájában.

A körutazás fénypontja:

 • Monte-hegy
 • Cabo Girao
 • Pico do Arieiro és Santana

Részvételi díj tartalmazza:

 • Budapest – Bécs – Budapest útvonalon magas színvonalú busz transzfer
 • Bécs – Lisszabon – Funchal – Lisszabon – Bécs között TAP menetrend szerinti járatával való légi szállítást
 • Funchal repülőtér – szálloda – Funchal repülőtér között transzfer
 • Hotel Panoramico vagy hasonló szállás
 • Reggelis ellátás
 • 1 fél napos, 2 egész napos kirándulás (utóbbi ebéddel) magyar idegenvezetővel

Részvételi díj NEM tartalmazza:

 • Repülőtéri illeték (kb. 210 EUR / fő)