• 1. nap

  Budapest – Marrakesh

  Elutazás Marrakeshbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

 • 2. nap

  Marrakesh

  MARRAKESH, a királyváros egy hatalmas oázis, pálmaligetek és zöldellő kertek között, vöröses épületekkel és narancsfákkal szegélyezett utcákkal. Reggeli után városnézés a „Dél Gyöngyének” nevezett fantasztikus hangulatú, legjellegzetesebb berber városban. Ménara kert, Báhia palota, Kitubija-mecset, a Szadida dinasztia tagjainak sírjai, a híres bazár (a „Souk”, a kereskedők és kézművesek birodalma), Djemaa el Fna (a hatalmas tér, a város középpontja, ahol árusok, majomidomárok, kígyóbűvölők, mutatványosok sokasága varázsolja el a látogatókat) stb. Este, fakultatív lehetőségként részvétel egy fergeteges berber-arab folklór esten. Marcona harcosokkal, táncosokkal, tipikus ételekből (pld. kusz-kusz) álló vacsorával egy vadregényes sivatagi várban. Szállás Marrakeshben.

 • 3. nap

  Marrakesh – Casablanca

  Reggel utazás CASABLANCA-ba. Elnevezését (fehér ház) a portugál gyarmatosítók által 1575-ben épített fehér színű kormányzói palotáról kapta. Marokkó legnagyobb városa a gazdasági élet központja, nevét mégis Kertész Mihály azonos című filmje tette igazán ismertté. A II. Hasszan Mecset ékes példája a hagyományos díszítőművészet és a modern technika összehangolásának. Csodás külső és belső mozaikokkal, stukkódíszítéssel, márványpadlóval, valamint a világ legmagasabb minaretjével rendelkezik. A modern város közterületei közül a legszebbek az Arab Liga Park, vagy az V. Mohammed tér. A tengerpart mentén futó Corniche Bulvár a klubok, éttermek, a kikapcsolódás világa. Vacsora, szállás Casablancaban.

 • 4. nap

  Casablanca – Rabat – Meknes – Fez

  Délelőtt utazás RABAT-ba, a Marokkói Királyság, virágzó, rendezett, elegáns fővárosába. Ismerkedés a főbb látnivalókkal: Követek Kapuja, Mechouar, királyi negyed, Oudayas-i Kasbah, Hasszán torony, V. Mohamed mauzóleum. Továbbutazás a királyvárosok következő helyszínére MEKNES-be. Régen, kis túlzással „marokkói Versailles”-ként is említették a helyiek a várost. Moulay Ismail szultán XIV. Lajos kortársa volt, aki egész uralkodása alatt szüntelen építkezéssel igyekezett megvalósítani álmait. A szultán mindenhol ott volt, mindent személyesen ellenőrzött, hiszen közel 36.000 rabszolga, építész, kőfaragó stb. dolgozott az építkezéseken. Városnézés: Báb-Manszúr, a királyi palota gabonatárolói és Istállója, Muláj Iszmáil mauzóleuma stb. Továbbutazás Fezbe. Vacsora, szállás.

 • 5. nap

  Fez

  Egész napos (zömmel gyalogos) városnézés FEZ-AL BALI-BAN, Marokkó vallási és kulturális központjában, Medinájában, melynek kb. háromezer kanyargós, keskeny utcája megőrizte VIII. századi hangulatát, és a világörökség részét képezi. A kézművesipar fellegvárában láthatunk szőnyegkészítőket, réz- és fémműveseket, bőrfeldolgozókat, selyemszövőket, textilkészítőket stb. Megcsodáljuk a kék-zöld Bab Bou Jeloud Kaput, a Nejjarine teret szép kútjával, II. Moulay Idriss emlékhelyét és a híres Kairaouine Egyetemet. A marokkói építészet díszítőművészetét egy Medreszében, azaz korán iskolában tekintjük meg. Ebéd a szállodában. Felfedezzük a zsidónegyedet, a mellah szép balkonjait, a királyi palota csodás kapuját, Fez-el-Jded és Ville Nouvelle utcáit. Este fakultativ vacsora lehetőség, melynek keretében helyi tipikus fogásokat (pl. Pastilla) kóstolhatunk meg, arab zene kíséretével akár hastáncos is szórakoztathat minket, vagy egy arab esküvő ifjú párjával is megismerkedhetünk. Szállás Fezben.

 • 6. nap

  Volubilis – Tanger – Algeciras

  Délelőtt látogatás a közeli római kori VOLUBILIS romvárosához, amely a Római Birodalom idején a környék legnagyobb városa volt. A XVIII. század elején a település létezéséről az angol John Windus adott hírt. MOULAY IDRISS zarándokhely, az iszlám szent városa. Itt található I. Idris mauzóleuma, akit a „Haza atyja”-ként, a város és az első feudális muzulmán állam megalapítójaként tisztelnek. Rövid megálló egy fotószünet erejéig – a belépés kizárólag muszlimoknak megengedett! Továbbutazás az ezer éves, változatos történelemmel rendelkező kikötővárosba, Tangerbe. Kompátkelés a Gibraltári-szoroson Tarifába, majd rövid utazás Algecirasba. Vacsora, szállás.

 • 7. nap

  Sevilla

  Délelőtt irány Andalúzia székhelye, SEVILLA! A hangulatos város lenyűgöző műemlékekkel ejti rabul a turistákat. Városnézés: Katedrális (a világ harmadik legnagyobb katolikus dómja), Alcazar (a királyok palotája), Mária Lujza park (az 1929-1930-as Ibér-Amerikai Világkiállítás helyszíne), Spanyolország tere a spanyol városokat megörökítő csempeképeivel stb. Vacsora, szállás Sevillában.

 • 8. nap

  Cordoba – Granada

  Reggeli után utazás CORDOBÁ-ba, amely mind a mai napig megőrizte mór jellegét. Városnézés az egykori Spanyol Kalifátus központjában. A „Nagymecset” (la Mezquita) a nyugati világ második legnagyobb mecsete volt. A 19 hajós, katedrálissá alakított mezquita Andalúzia egyik legjelentősebb látnivalója, a mór építőművészet egyik legnagyobb alkotása. Délután továbbutazás Granadába. Vacsora, szállás.

 • 9. nap

  Granada – Budapest

  Utazásunk utolsó napján a mesés GRANADA felfedezése vár ránk. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". A városban számos csodálatos műemlék található és ez a hely a flamenco szülőhazája is. A leírhatatlan szépségű épületeket és a város fantasztikus hangulatát tovább erősíti a Sierra Nevada hegyi környezete. Városnézés, melyből nem maradhat ki az Alhambra, a mór uralkodók rezidenciája, a legcsodálatosabb arab építészeti alkotás az európai kontinensen. Séta a Generalife-ben, azaz a szabályos alaprajzú kertekben, amelyet a nyári palota összeköttetéseként alakítottak ki az 1930-as években. A csodálatos parkban 160-nál is több növényfaj fedezhető fel. Programunk végeztével transzfer a malagai repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Időpont: 2017. április 21 – 29.

Utazás: Budapest – Marrakesh (átszállással) és Malaga – Budapest között közvetlen menetrend szerinti járattal. Tanger – Tarifa között komppal, a körutazáson spanyol és marokkói légkondicionált autóbuszokkal.

Elhelyezés: Spanyolországban ***, Marokkóban **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-szobáiban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 299.800,- Ft
 • Repülőtéri illetékek: és csomag díjak kb. 79.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • Egyágyas felár: 75.000,- Ft
 • A részvételi díj a marokkói belépőjegyek árát tartalmazza (kivéve a II. Hasszán mecset kb. 12,- €).
 • A marokkói fakultatív esti programok árát (kb. 90,- €), valamint a spanyol belépők és foglalási díjak összegét (kb. 90,- €) nem foglalja magában.
 • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
 • A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
 • Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 35,- €

UNESCO Világörökségek:

 • Sevilla: katedrális
 • Cordoba: történelmi központ
 • Granada: Alhambra
 • Fez óvárosa
 • Marrakesh óvárosa
 • Meknes történelmi városa
 • Volubilis régészeti lelőhelyei

A változtatás jogát fenntartjuk!