• 1. nap

  Elutazás Budapestről a Lufthansa járatain, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 • 2. nap

  A reggeli órákban érkezés a Kansai nemzetközi repülőtérre, majd a tömegközlekedést elkerülve, busszal indulunk városnézésre Oszakába és Kiotóba. Oszaka, Tokió és Yokohama után, Japán harmadik legnagyobb városa, amely egykoron Naniwa néven volt főváros. Bejárjuk a modern belvárost és megnézzük a többször újjáépített Oszakai várkastélyt, majd tovább indulunk Kiotóba. Szállás Kiotóban.

 • 3. nap

  Reggeli a szállodában, majd busszal indulunk el az ősi japán kultúra ezeréves központjába,Kiotóba. Eredetileg a „Béke fővárosa” (Keiankyo) nevet kapta, majd később Kiotónak, azaz fővárosnak nevezték át. A városnézés első látványossága a Tükör-tó partján állóAranytemplom, majd a spirituális kőkertjéről híres, rindzai zen buddhista iskola által alapítottRyoan-ji templomba látogatunk el. A délután folyamán meglátogatjuk a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélyt, az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciáját. Innen aKiotói Császári Palotát járhatjuk be, ahol számos császár trónra lépési ceremóniáját tartották. Parkja Momiji idején káprázatos színekbe öltözik. A program végeztével transzfer a szállodába. Szállás Kiotóban.

 • 4. nap

  Reggeli után Narába indulunk, mely Japán első állandó fővárosa volt egészen 784-ig. A város otthont ad Japán néhány legrégebbi és legnagyobb templomainak. A „Nagy keleti templom”, azaz a Todai-ji Nagy Buddha-csarnokának, és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után a Nara Parkban sétálunk. Itt találkozhatunk a város jelképeivé vált szabadon kószáló őzekkel, akiket a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartottak. Mivel országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a városban. A gyönyörű kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyután Japán egyik jól ismert helyszínét keressük fel a Fushimi Inari-taisha szentélyt. Az egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapuk elvarázsolják a látogatót. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben, ahol megcsodálhatjuk egy igazi maiko (gésatanonc) táncát. A vacsora után transzfer a kiotói szállásunkra. Szállás Kiotóban.

 • 5. nap

  A reggelit követően busszal indulunk Arashiyamába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek kertje megőrizte eredeti alakját. Innen nyílik a varázslatos Sagano bambuszerdő. Mintha tényleg egy mesébe csöppennénk, a zöldes-szürkés bambuszok kecses eleganciával nyújtózkodnak az ég felé, miközben a közöttük vágott, keskenyen kanyargó ösvényre halványan beszüremlik a fény. Aki szeretne a gyorsfolyású Katsura-folyón ebédelhet egy jakatabune hajón, a többiek visszatérhetnek Kiotóba. Délután szabadprogram Kiotóban. Szállás Kiotóban.

 • 6. nap

  Kora reggel elindulunk busszal a kiotói pályaudvarra, ahol végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt. 250 km/órás sebességgel jutunk el Hirosimába. Érkezést követően buszos városnézésre indulunk a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. A program végeztével egy helyi étteremben fogyasztjuk el a régióra jellemző vacsoránkat. Szállás Hirosimában.

 • 7. nap

  Reggeli után vonattal indulunk az igazi Japán vidék megismerésére. A délutáni órákban érkezünk meg Takayamába, az Edo-korszak romantikáját máig őrző, a hegyek közt fekvő városkába. Rövid buszos városnézés során megtekintjük a Takayama Jinyát, amely egészen 1969-ig hivatali használatban volt, korábban ebből a villából irányította a sógunátus képviselője az egész prefektúrát. A jó állapotban lévő hagyományos épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ezután az óvárosban barangolunk. Szállás Takayamában.

 • 8. nap

  Reggeli után a napot Shirakawa-go falu meglátogatásával kezdjük, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett, a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Felkeressük a Wada kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett, kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Bejárjuk Kanazawa régi szamuráj és gésa negyedének utcáit, melyek varázslatos hangulatot árasztanak. Sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-en kertben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. A nap során ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, és bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit. Szállás Kanazawában.

 • 9. nap

  A reggelit követően ismét szuperexpresszel utazunk. Ezúttal a 2015-ben átadott egyik legújabb vonalon jutunk el az ország fővárosába, Tokióba. Érkezés után buszos városnézés keretében megközelítjük a fenséges Császári Palotát. A délután folyamán egy különleges élményben lesz részünk: teaszertartáson vehetünk részt a káprázatos szépségű Happo-en Kertben, majd szabad programként felfedezhetjük Tokió luxus negyedét, Ginzát. Este transzfer a tokiói szálláshelyre. Szállás Tokióban.

 • 10. nap

  Reggeli a szállodában, majd városnézésre indulunk busszal Tokióba. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról is oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A felhőkarcolók között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletéről csodálhatjuk meg a várost. Napközben megtekintjük a lenyűgöző, az egykori császárról elnevezett Meiji-szentélyt hatalmas parkjával, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szenteltSensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Este megtapasztaljuk egy helyi teppanyaki étterem látvány- és ízvilágát, majd a vacsora után visszatérünk a szállodába. Szállás Tokióban.

 • 11. nap

  A reggeli után a város zaját hátrahagyva a természeti kincsekben és történelmi emlékekben bővelkedő Nikkoba indulunk busszal, ahol többek között megtekintjük a lenyűgöző Toshogu Szentélyt. Itt találkozhatunk a híres három majom szobraival, akik nem hallanak, nem látnak és nem beszélnek. Ezután felkeressük a Tamozawa villát, amely, több mint 100 szobájával a császári család egykori rezidenciája volt. A villa egyike a legnagyobb olyan épületeknek Japánban, amelyet fából építettek és számtalan olyan technikát alkalmaztak építése során, amelyet a modern világ már nem használ. A délután folyamán meglátogatjuk a Nantai hegy lábánál fekvő, káprázatos látványt nyújtó Chuzenji tavat, majd megcsodálhatjuk a majdnem 100 méter magas Kegon vízesést. A program végeztével, busszal térünk vissza szálláshelyünkre. Szállás Tokióban.

 • 12. nap

  Ez a nap a japánok által szentként tisztelt hegyről, a Fujiról szól. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel a méltán híres Hakone Nemzeti Parkot. Utunk során meglátogatjuk a Kawaguchi tónál fekvő Chureito Pagodát, ahonnan tiszta időben gyönyörű felvételeket készíthetünk a hegyről. Busszal jutunk vissza Tokióba, a szállodába. Szállás Tokióban.

 • 13. nap

  Reggeli után transzfer a Haneda Repülőtérre, ahonnan a Lufthansa járataival átszállással érkezünk majd Budapestre.

Útvonal: Oszaka, Kiotó, Nara, Fushimi Inari, Hirosima, Miyajima, Takayama, Shirakawa-go, Kanazawa, Tokió, Fuji

Részvételi díj: 1.645.000 Ft/fő-től

Előfoglalási ár (2016. augusztus 15-ig): 1.595.000 Ft/fő-től

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Időpont: 2016. november 3 – 15

Szállás:

 • Kiotó: Kyoto Tokyu Hotel
 • Hiroshima: Hotel Granvia Hiroshima
 • Takayama: Hoshokaku
 • Kanazawa: ANA Crowne Plaza Hotel Kanazawa
 • Tokió: Hotel Grand Pacific Le Daiba
 • A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet turista osztályon Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
 • 4-5 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas szobákban
 • Reggelit minden nap, valamint vacsorát Kiotóban, Tokióban és Hiroshimában
 • Transzfereket (privát busszal és taxival)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
 • Első osztályú Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • A belépőket a programok során

Részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek (turista osztályon kb. 150.000 Ft/fő-től, az árak foglaltság függvényében változhatnak!)
 • Kötelező útlemondási biztosítást (2,5%)
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
 • Programban nem feltüntetett étkezéseket
 • Egyágyas felárat: 280 000 Ft (társítás kérhető)

Lehetőséget biztosítunk Business osztályon történő utazásra, ennek felára: 590 000 Ft/fő-től + illetékek: 175 000 Ft/fő-től