• 1. nap

  Budapest – Valencia – Alicante (520 km)

  Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indulás Barcelonába. Megérkezésünk után déli irányba indulunk. A Földközi-tenger mentén haladunk Valenciáig. Ismerkedés Spanyolország harmadik legnagyobb városával. A Katedrális a híres szent Grállal és két Goya képpel is rendelkezik. Gazdagon díszített épületek, paloták, városkapu és egy pompás főtér mesél Valencia múltbéli és jelenlegi gazdagságáról. Különlegesség, hogy a folyót elterelték a városból, a mederbe modern és nagyon látványos épületeket emeltek, amelyek már a XXI. sz. építészetét idézik. Ez Spanyolország legszebb modern városrésze. A szabadidő során megízleljük a város jellegzetes italát, az horchatát. A városlátogatást követően Alicantéba utazunk, szállás.

 • 2. nap

  Alicante – Granada – Dél-Spanyolország (680 km)

  Reggelit követően séta a tengerparton, aki akarja, a tengert is kipróbálhatja, majd irány Granada, amit az ország gyöngyszemének is neveznek. Először az Alhambrába látogatunk, mely a világ talán legszebb mór kastélya. Ezt követően lemegyünk a városba, ahol a Katolikus Királyok temetkezési kápolnáját és Európa egyetlen fennmaradt karavánszeráját tekintjük meg. Szabadidőben vásárlási lehetőség az arab világot idéző selyembazárban. Késő délután az ország déli vidékére utazunk. Szállás (2 éj).

 • 3. nap

  Gibraltár - Costa Del Sol (260 km)

  Ezen a napon fakultatív kirándulást teszünk Európa D-Ny-i sziklájához, Gibraltárra. Bérelt kisbuszokkal közlekedünk a városban. Látni fogjuk a sziklát „őrző” majmokat, a szép cseppkőbarlangot és mesés kilátás tárul elénk a szikla tetejéről. Szabadprogram alatt a vámmentes államban lehet ajándék- és emléktárgyakat vásárolni. Határátlépéshez igazolvány szükséges. Visszaúton megállunk Costa del Sol egyik városában, ahol tehetünk egy kellemes sétát, vagy akár fürödhetünk is a tengerben. Gibraltár fakultatív kirándulás (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €

 • 4. nap

  Sevilla – Cordoba (350 km)

  Reggelit követően Andalúzia legnagyobb városát, Sevillát keressük fel. A város mesébe illő: Maria-Lujza-park, Plaza España, Alcazar, amelyet keresztény király építtetett mór stílusban, a monumentális és felbecsülhetetlen értékekkel rendelkező Katedrális, ahol egy tonna aranyat tartalmazó főoltár és Kolumbusz síremléke található sok egyéb érték mellett, illetve a Guadalquivir-part, az Aranytorony szintén a város ékessége. Délután Cordobába utazunk, ahol ősi mór és spanyol emlékek között sétálva látjuk a Virágok utcáját, arab városfalakat, római kori hidat és néhány bájos patióba is betekinthetünk. Program után vacsora, szállás.

 • 5. nap

  Cordoba – Toledo – Madrid (430 km)

  Reggeli után Cordobában a La Mezquita megtekintése szerepel programunkban, mely a világ legkülönlegesebb mecsetje. Ebben a műemléképületben 850 oszlop és egy keresztény templom (!) is található. Már V. Károly is bűnnek nevezte, hogy ebben a csodálatos mecsetben egy keresztény templomot alakítottak ki. Egyedülálló a látvány. Folytatjuk utunkat észak felé. Don Quijote földjén haladva a híres szélmalmok is feltűnnek. Toledóban a különleges fekvésű régi főváros rengeteg látnivalót nyújt. Ősi várfalak, kapuk, a világ 2. legrégebbi zsinagógája és meseszép templomok, amelyek közül az El Greco és más híres festő képeivel díszített katedrális nemcsak Toledo, hanem a keresztény világ egyik büszkesége. Gyalogos séta a zegzugos, hangulatos utcákon keresztül. Koraesti órákban továbbutazunk Madridba. Szállásunk közvetlenül metrómegálló mellett található. (3 éj)

 • 6. nap

  Madrid

  Az egész napot Madrid megtekintésére szánjuk. A Spanyol téren kezdünk, ahol Cervantes emlékművét láthatjuk, majd a Királyi Palota következik. A Bourbon gazdagság és pompa tanúbizonysága ez az épület. Az óvárosban folytatjuk utunkat, melynek során a főtérre érkezünk, itt a szabadidő alatt lehet fotózni, emléktárgyat vásárolni. Programunk folytatása: a Puerta del Sol, a Parlament és a Prado környéke. A délután folyamán a Pradon kívül a Picasso Guernicaját rejtő modern képtárba is van lehetőség ellátogatni. A nap során közlekedés metróval, illetve gyalog.

 • 7. nap

  Madrid – El Escorial – Avila – Madrid (220 km)

  Aki akarja, ezt a napot a főváros további megismerésére szenteli, vagy egy egész napos látványos kiránduláson vesz részt. Először az El Escorialhoz megyünk. A világhírű kolostorkastélyt II. Fülöp emeltette, amely sokáig a spanyol királyok rezidenciája és temetkezőhelye volt. A királyi családtagok ma is ide temetkeznek. A különleges épületben elcsodálkozhatunk azon, hogy milyen szerzetesi életkörülmények között élt a király. Ezt követően az Elesettek Völgyét keressük fel, ahol a sziklában Franco tábornok egy hatalmas templomot alakított ki. Folytatjuk utunkat és a városfallal körülölelt Avilába látogatunk. Mintha megállt volna az idő kereke: középkori házak, paloták, hangulatos főtér, Spanyolország első gótikus katedrálisa, Szent Teréz templom. Késő délután visszautazás Madridba. El Escorial - Avila fakultatív kirándulás (belépőjeggyel) : 50 €

 • 8. nap

  Madrid – Zaragoza (620 km)

  Reggeli után Zaragozába indulunk. Koradélután séta az Ebro-parti főtéren. Megtekintjük leghíresebb látnivalóit, a híres Madonna szobrocskával és Goya képekkel díszített Pilar Bazilikát és a La Seo Katedrálist. A tér egyéb látványosságait is lefényképezhetjük: a Városházát, a Tőzsdepalotát, továbbá a Goya-festmények világát bemutató szoborcsoportot. Szabadidőben a „tapas”-ozással kapcsolatosan szerezhetünk tapasztalatot. Folytatjuk utunkat a Barcelona irányába. Vacsorára érkezünk szálláshelyünkre, mely a barcelonai reptér közelében lesz (2 éj).

 • 9. nap

  Barcelona

  Ezen a napon Barcelona városnézés. A katalán főváros sokoldalú világváros, ahol Gaudi és kortársai egyéni színezettel látták el a vonzó művészeti kavalkádot. Városnézésünket egy Gaudi csodával, a Güell parkkal kezdjük. Majd a Sagrada Familiához érkezünk, amely lehet, hogy vitatott épület, de az biztos, hogy hatással van az emberre. A Gracia sétányon még láthatunk meghökkentő Gaudí építményeket. A folytatás a Gótikus negyed, a Rambla a Boquería piaccal, majd a kikötő és a Montjuic hegy következik. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

 • 10. nap

  Barcelona - Budapest

  A reggeli órákban transzfer a repülőtérre és hazarepülés Budapestre. Érkezés a déli órákban.

Utazás: Repülővel + Légkondicionált autóbusz

Elhelyezés: 3*, 4* szállodákban

Ellátás: Félpanzió

Részvételi díj Repülőtéri illeték Repülőtéri transzferek Egyágyas felár
332.000 Ft/fő 42.000 Ftfő 12.000 Ft/fő 85.000 Ft/fő

Fakultatív programok:

 • El Escorial – Avila (belépőjeggyel): 50 €
 • Gibraltár (belépővel, helyszínen kisbusszal): 60 €
 • Idegenforgalmi adó: 5 €

Időpont:

2016.szeptember 21-30.