Portugália klasszikus körutazás
 • 1. nap

  Elutazás repülővel Lisszabonba a kora reggeli órákban. Portugália Európa legnyugatibb országa, az Atlanti-óceán partján fekszik. A portugálok révén ismerjük a cukornádat és a teát, a portugálok hoztak először porcelánt Kínából. Az óceánok első igazi urai, akik a középkori Európát modernizálták felfedezéseikkel. Lisszabon a Tejo torkolatában, a folyó jobb partján található. A történelmi városnegyedek a város hét dombjára épültek. Érkezés után fél napos városnézés Lisszabonban: a középkori Szent György vár, a híres Alfama negyed, ami Lisszabon középkori negyede sok színes csempével borított házzal; a festői Belém Torony (kívülről), ahonnan a nagy földrajzi felfedezések korában a portugál hajósok indultak; a Felfedezők Emlékműve, majd az UNESCO Világörökség részét képező, gazdagon díszített Szent Jeromos Kolostor megtekintése (a belépő a kerengőbe a helyszínen fizetendő). Délután szabadidő. Szállás Lisszabonban.

 • 2. nap

  Reggeli a szállodában, majd szabad program Lisszabonban. Fakultatív programlehetőség: Queluz-Sintra-Cabo da Roca egésznapos autóbuszos kirándulás. Látogatás a főként rokokó stílusjegyeket viselő queluzi Királyi Palotában. Az elegáns kert és díszes szobrai a 18. század hangulatát idézik. Továbbutazás Sintrába, a romantikus kis városkába, amely Lord Byront is megihlette hangulatával. Séta, majd a 15. századi Királyi Palota megtekintése. Ezután látogatás a festői szépségű Cabo da Rocához, Európa legnyugatibb pontjához, „ahol a szárazföld véget ér, s kezdődik a tenger” .Visszautazás a tengerpart mentén, szállás Lisszabonban.

 • 3. nap

  Reggeli a szállodában. Elutazás autóbusszal Obidosba, a hangulatos, dombtetőre épült,falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Rövid séta után továbbutazás Nazaréba, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában lett eltemetve Tengerész Henrik a híres felfedező. Délután megérkezés Fatimába, ahol a búcsújáróhely megtekintése a katedrálissal. A katedrális arra a helyre épült, ahol 1917. május 13-án – a katolikus egyház által elfogadott álláspont szerint – a Szűzanya megjelent három pásztorgyereknek. Szállás Fatimában.

 • 4. nap

  Reggeli után továbbutazás Portóba, ahol informatív városnézés. Porto a Duoro folyó mentén épült város borospincéivel, a Ribeira negyed színes cserepű házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal az ország egyik legérdekesebb hangulatú kikötővárosa. Az ízletes portói bor kóstolására is nyílik alkalom egy borospincében. A portói erős, karakteres desszertbor és mindig cuvée – a legtöbbször különböző évjáratok keveréke. A standard portói bort jellemzően három évig érlelik húszezer literes vagy még nagyobb fahordókban, hogy gyümölcsös jellegét megőrizze. Szállás Portóban.

 • 5. nap

  Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Braga-Guimares útvonalon. Látogatás Bragába, amely a római időkben Galícia központja volt, ma tartományi székhely. A történelmi városrész és a bragai katedrális megtekintése a Jó Jézus Búcsújáró templommal. Továbbutazás Guimarães városába, Portugália bölcsőjébe, mely 2012-ben Európa kulturális fővárosa volt. Gyalogos városnézés: óváros, vár, Braganza hercegi palota (kívülről), majd visszautazás Portóba. Szállás Portóban.

 • 6(4). nap

  Reggeli után elutazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a 12. században az ország és a királyság központja volt. Városnézés keretében séta a Katedrálishoz, majd a híres Egyetemi Könyvtár megtekintése (kívülről). Továbbutazás Tomarba, a templomok városába, ahol a Krisztus-rendi kolostort látogatják meg. Utazás a Lisszabon környéki óceánpartra, ahol szállás.

 • 7(5). nap

  Szabadidő vagy egész napos fakultatív program: modern Lisszabon és Costa Azul borkóstolóval. A program a Tejo folyó partján álló Megváltó Krisztus szobrának megtekintésével indul. A szobor készítőit a Rio de Janeiróban található Krisztus szobor ihlette, a kilátóból csodálatos a város látványa. Továbbutazás Azeitaóba, ahol az egyik neves pincészetben megkóstolhatják a borvidék híres muskotályát. Látogatás Sesimbrába, a festői halászfaluba, rövid szabadidő, majd Setúbalba, ahol rövid sétára, vásárlásra nyílik lehetőség. Majd a 17 km hosszú Vasco da Gama hídon át visszaérkezés Lisszabonba, és a modern városrész, a futurisztikus „Expo 98” felfedezése. Látogatás Európa legnagyobb ócenáriumába, ahol megismerkedhetnek a változatos tengeri élővilággal.

 • 8. nap

  Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Utazás: : Budapest-Bécs-Budapest útvonalon transzfer autóbusszal és utazás menetrend szerinti repülőjárattal Bécs-Lisszabon - Bécs útvonalon .A körutazás alatt légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: helyi három- és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban.

Ellátás: reggeli, felár ellenében menüs vacsora.

Az októberben induló programoknál reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a leírtak szerint.

Előfoglalási kedvezmény : a 6%, mely érvényes az indulás előtti 90-ik napig!

Minimum létszám: 20 fő (a fakultatív programokra 15 fő).

Időpont: 2016. október 24-30.

Időtartam: 8 nap, 7 éjszaka, ill. októberben 7 nap / 6 éjszaka (2 éj Lisszabon, 1 éj Fatima, 2 éj Portó, 2 éj illetve októberben 1 éj Lisszabon környéki óceánpart).

 • Részvételi: 219 000 Ft helyett MOST CSAK 179 000 Ft
 • Egyágyas felár: 69 000 Ft
 • Gyermekár (2-12 éves): 159 000 Ft
 • Repülőtéri illeték és díjak: 64 000 Ft
 • Félpanziós felár: 46 000 Ft
 • Belépők díja (kötelező): 16 000 Ft

Fakultatív programok:

 • Queluz egésznapos kirándulás: 32 000 Ft
 • Costa Azul kirándulás: 33 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza: utazás a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzferek Portugáliában légkondicionált autóbusszal, a leírt programok helyi idegenvezetővel, a megadott éjszaka szállás, magyar nyelvű idegenvezetés Budapestről, utas-, poggyász- és balesetbiztosítás, útlemondási biztosítás. A Budapestről induló autóbuszos transzfer csak a járat utasai részére, privát transzferként működik.

Külön fizetendő: repülőtéri illetékek és díjak, belépők díja (Szt. György kastély, Batalha Kolostor, Braga Katedrális, Guimares Palota, Tomar Krisztus-rendi kolostor, Coimbra St. Clara Nova), félpanziós felár, fakultatív programok ajánlott borravaló helyszíni fizetéssel 3 EUR/fő/nap.