• 1. nap

  Budapest – Ronta

  Utazás Budapest – M7 autópálya – Ljubljana útvonalon, Szlovénián át, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Firenze környékén.

 • 2. nap

  Ronta – Róma

  Reggeli után utazás Rómába. A repülővel érkező utasok a déli órákban Budapestről Rómába repülnek. A repülőtéren autóbuszunk várja őket. Transzfer a szállodába. Szállás Rómában

 • 3. nap

  Vatikán és Róma

  Délelőtti programunk a Föld legkisebb állama, a VATIKÁN. Látogatás a világ legnagyobb római katolikus templomában, a Szt. Péter Bazilikában, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolájának terve Michelangelo nevéhez fűződik. A Szent Péter tér jellegzetessége a tér két oldalát szegélyező hatalmas oszlopcsarnok, mely szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután a városnézés folytatása RÓMÁ-ban. A Piazza Navona a főváros sok szép tere között is talán a legszebb. A Pantheon az ókori világ talán leglenyűgözőbb ránk maradt épülete, melyben sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Rómában.

 • 4. nap

  Tivoli – Róma

  Reggeli után elsőként Róma környékének világhírű látnivalóit keressük fel. TIVOLI-ba utazunk. Látogatás Villa d’ Este szökőkútjainál, majd visszatérünk a fővárosba. Rómában, mindig is nehéz volt a turista buszok közlekedése, de a Szent Év óta (2000) a belvárosba beengedett turista autóbuszok száma erősen korlátozott, s így más nagyvárosokkal ellentétben, Rómában a városnézéseket gyalogosan és tömegközlekedés segítségével lehet megszervezni. Egész napos városnézés az „örök városban”. RÓMA egy világbirodalom fővárosa volt, és a kereszténység központja maradt akkor is, amikor a császárság kettészakadt. A reneszánsz és a barokk művészetek idején születtek a legnagyszerűbb épületek, de természetesen sok ókori emléket is találhatunk itt. Ma ebből kapunk egy kis ízelítőt. A Forum Romanum volt az ókori város társadalmi életének központja. Megcsodáljuk a Colosseum monumentális építményét és a Spanyol lépcső teraszokkal gazdagított, szétágazó, majd újból összefonódó barokk remekét. Visszatérésünket „bebiztosíthatjuk” a városba, ha a legenda szerint némi aprópénzt dobunk a felújítás alatt lévő Trevi szökőkútba. Szállás Rómában.

 • 5. nap

  Montecassino – Pompeji

  Reggeli után kitérő a bencés szerzetesi központba, MONTECASSINO-ba. A bencések anyakolostorát és a középkori művészet központját Szt. Benedek alapította a VI. században. Már innen csodálatos panoráma nyílik a Vezúvra. Leghíresebb kitörése az i.sz. 79-ben volt, amikor a kiömlő láva, de főként a hamueső betemette a környék településeit, így Herculaneumot, Stabiaet és POMPEJI-t. Utóbbi romváros ásatásai 1748-ban kezdődtek el és azóta is, folynak. Sétánk során megismerkedhetünk az ókori város építészetével, a kort messze meghaladó lakásokkal, fürdőkkel és az itt élők mindennapjaival. Szállás Sorrento környékén.

 • 6. nap

  Capri

  Egész napos hajókirándulás CAPRI szigetére. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák, és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigeteként is említik, a turisták részére pedig ókori műemlékei miatt is felejthetetlen élményt nyújt. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI fő nevezetessége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrento környékén.

 • 7. nap

  Amalfi – Ravello

  Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Mai első megállónk GROTTA DI SMERALDO egy tengerparti barlang. Sokak szerint talán a Kék-barlangnál is szebb, mivel cseppkövei smaragdzölden tündökölnek a tengervízen átszűrt napfényben. Kirándulás busszal AMALFI-ba. Az egykori híres kereskedőváros gyönyörű fekvésének köszönhetően ma turisták ezreit vonzza. A város Dómjának homlokzatát az 1861. évi földrengés után teljesen újjáépítették. A Bizáncban készült gyönyörű bronzkapuja épségben megmaradt. Következő állomásunk RAVELLO, a hegyoldalra felkúszó kisváros, a Sorrentoi félsziget egyik legszebb helye. Többek vélemény alapján innen a legmegkapóbb a kilátás a Salernoi-öbölre. A XI. században épült Dóm csodálatos bronzkapuját Krisztus életéből vett jelenetek díszítik. A Palazzo Rufolo épülete és parkja is elbűvölő, Wagner itt komponálta Parsifal című operáját. Szállás Sorrento környékén.

 • 8. nap

  Nápoly – Orvieto – Ronta

  Utazás NÁPOLYBA. Átutazunk a különleges városban. „Nápolyt látni és…” szól a mondás. Arról, hogy ebben sok igazság van, rövid ismerkedés során mi is meggyőződhetünk. Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné. Az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal hazája. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Búcsút intvén Nápolynak, a repülőt választó utasoktól délelőtt elbúcsúzunk, s ők hazarepülnek. A buszos utasok észak felé folytatják útjukat, utazás a rómaiak által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. A főbejárat feletti külső falakon Mária legendáját bemutató mozaikábrázolás látható. Szállás Rontában.

 • 9. nap

  Ronta – Budapest

  Reggel élményekben meggazdagodva hazautazás Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Időpont: 2017. március 11 – 19.

Utazás: légkondicionált autóbusszal vagy repülővel Budapest – Róma – Budapest útvonalon

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

Részvételi díj autóbusszal: 159.400,- Ft

 • 2017. március 11 – 19.
 • Félpanziós felár (8 vacsora): 28.000,- Ft
 • Egyágyas felár: 46.500,- Ft

Részvételi díj visszaút repülővel: 168.600,- Ft

 • 2017. március 11 – 18.
 • Félpanziós felár (7 vacsora): 23.200,- Ft
 • Egyágyas felár: 42.000,- Ft
 • Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 25.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Részvételi díj oda-vissza repülővel: 179.800,- Ft

 • 2017. március 12 – 18.
 • Félpanziós felár (6 vacsora): 21.600,- Ft
 • Egyágyas felár: 39.900,- Ft
 • Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 45.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

A részvételi díj a belépő-, a hajójegyek, Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát (kb. 165,- €) nem foglalja magában. A Vatikáni belépő árát, 20,- € kérjük irodánkban előre befizetni.

Fakultatív kirándulás Amalfiba és Ravelloba olasz busszal, magyar idegenvezetővel: kb. € 25,- (min. 25 fő esetén + kb. 20,- € a belépők.)

Idegenforgalmi adó: kb. 18,- € (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!


UNESCO Világörökségek:

 • Nápoly történelmi központja
 • Pompei régészeti lelőhelyei
 • Róma történelmi központja