Szicíliai üdülés a tengerparton
 • 1. nap

  Elutazás Cataniába a menetrend szerint, átszállással. Szicíliát napjainkban is misztikus legendák övezik, az igazi mediterrán dél megtestesítője, ahol a forró nap alatt filmbe illő tájak, tüzes borok és temperamentumos emberek jelennek meg az ember képzeletében. Délután séta és rövid szabad program a tengerpart és az Etna közé ékelődött, csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen, Taorminában. A menetrend függvényében látogatás a Görög Színházban, amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során. Szállás Taormina környékén.

 • 2. nap

  Egész napos kirándulás a sziget délkeleti részén fekvő barokk városba, Notóba. Érdekessége, hogy a 17. században szinte teljesen újjáépítették egy pusztító földrengés miatt. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa számtalan görög és római emlékkel. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely egykoron gladiátorok küzdelmének és állatviadaloknak adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szállás Taormina környékén.

 • 3. nap

  Szabad program, strandolási lehetőség. Fakultatív kirándulás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni, a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként – helyszíni fizetéssel – dzsippel közelíthető meg. A vulkán dombjai és lankái holdbéli tájra emlékeztetnek. Számtalan helyi termék, különféle mézek, mandula- és pisztáciakrém vásárlására nyílik lehetőség. Szállás Taormina környékén.

 • 4. nap

  Utazás Caltagironéba, a sziget belsejében található ősi városba, amely a helyi kézműves ipar központja, többek között a kézzel készített kerámiákról nevezetes. Rövid séta és vásárlási lehetőség az üzletekkel teli utcákon. Továbbutazás Agrigentóba, ami egy modern város, ahol számos középkori és barokk épület megmaradt, de legfőbb idegenforgalmi attrakciója a közelében található híres templomegyüttes a Templomok völgye, ahol a hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia Templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt. A római időszak fontos műemlékei a gazdag földbirtokosok által épített fényűző villák. A legjelentősebb a Piazza Armerina mellett található, kb. 3500 négyzetméter mozaikkal díszített páratlan Villa del Casale (ide a kötelező belépődíjak a belépést nem tartalmazzák!).

 • 5. nap

  Elutazás a sziget északi részén található Cefalú üdülővárosba, amely homokos tengerpartjáról és a 12. században épült, páratlan szépségű arany mozaikokkal díszített katedrálisáról ismert. A szűk utcákon kiváló cukrászdákat, éttermeket találunk. Szállás Cefalú környékén.

 • 6. nap

  Fakultatív program: Utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a főníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti. Majd utazás vissza Cefalú környékére.

 • 7. nap

  Reggeli, majd szabad program. Fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás Segesta – Erice-Marsala útvonalon. Segesta ókori város, melynek romjai a Monte Barbaro csúcsán, 305 m-es tengerszint feletti magasságban fekszenek. Az akropolisz és a színház megtekintése, ahonnan tiszta időben a sziget jelképe, a domboldalon álló ókori templommaradvány is látszik. Továbbutazás a csodálatos panorámájú középkori városkába Ericébe, majd rövid sétát követően utazás tovább a sziget nyugati részén található hangulatos kis kikötővárosba Marsalába. Rövid pihenő során lehetőség nyílik a híres marsalai likőrborok kóstolására egy tipikus helyi pincészetben. Szállás Cefalú környékén.

 • 8. nap

  Reggeli után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint. A program sorrendi változtatásának jogát fenntartjuk

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest–Catania és Palermó–Budapest útvonalon, átszállással, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás: kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió (menüs vacsora).

Időpontok: 2016. október 23-30.

Időtartam: 8 nap, 7 éjszaka (3 éj Taormina környékén, 1 éj Agrigento környéke, 3 éj Cefalú környéke).

Minimum létszám: 25 fő

Az utat idegenvezető kíséri.

 • Részvételi díj: 199 000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 50 000 Ft/fő
 • Belépők díja (kötelező): 25 000 Ft/fő
 • Repülőtéri illeték és díjak: 68 000 Ft/fő
 • Félpanziós felár: 35 000 Ft/fő

Fakultatív programok:

 • Etna: 9 000 Ft/fő
 • Monreale-Palermo: 15 000 Ft/fő
 • Segesta: 20 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás a megadott útvonalon repülővel, 7 éjszaka szállás, repülőtéri transzferek és közlekedés Szicílián belül légkondicionált autóbusszal, a leírt programok, magyar nyelvű idegenvezetés

Külön fizetendő: repülőtéri illetékek és díjak, belépők, félpanziós felár, fakultatív program, helyi borravaló