• 1. nap

  Szeged – Budapest – Hegyeshalom – Seeland (540 km)

  Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest–Hegyeshalom határátkelőn át a Keleti-Alpok hegyvonulatai mentén. A bencés rendi Melki Apátsággal ismerkedünk idegenvezetéssel. Az esti órákban érkezünk meg Ausztria egyik legszebb vidékére, Salzkammergutba, ahol vacsoránk és szállásunk lesz (4 éjsz.).

 • 2. nap

  Salzkammerguti túra (80 km)

  Egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt, mely során a télen-nyáron csodálatos Salzkammergut gyöngyszemeihez, a világörökség Hallstatt – Dachstein vidékére vezet az utunk. Ellátogatunk Hallstatti-tó partjára, a meredek hegyoldalra fecskefészekként épült, sóbányájáról is híres Hallstattba, mely különleges temetője csontkápolnát rejt. Jó idő esetén hajóról élvezhetjük a kisváros felejthetetlen panorámáját. Bad Ischlben a hatvan nyarat ott töltő Ferenc József vadászkastélyát nézzük meg a császári parkkal, belvárosi sétánk keretében érkezünk a Lehar villához, megízleljük a K.U.K. cukrászda finomságait. Ezt követően St. Wolfgangban megtekintjük Salzkammergut leghíresebb oltárát a kegytemplomban. Szabadidő, majd visszautazunk szálláshelyünkre, vacsora.

 • 3. nap

  Salzburg– Pezsgős újévi köszöntés Salzburg utcai forgatagában (30 km)

  Kulináris élvezetek, harangzúgás, álomszép tűzijáték a salzburgi várban, tánc elő zenére a történelmi épületek árnyékában az újévet nevetéssel köszöntő utcákon – ez vár minket szilveszter este. Ám az ismerkedést nem ekkor kezdjük a Mozart-várossal: délelőtt Salzburg legkiválóbb helyi idegenvezetője avat be minket anekdotákkal fűszerezve a világörökségi belváros és izgalmas történelme rejtelmeibe. Sorra felkeressük a sóból meggazdagodott város nevezetességeit: Mozart szülő- és lakóházat, az ötorgonás dómot, a Residenzet, a Rathausot, a Festivalhausot, a Kapuziner hegyet stb. Szabadidőben felhőtlenül élvezhetjük a város ünnepi hangulatát átadva magunkat az újévvárás izgalmainak. Pihenni szálláshelyünkre utazunk vissza, ahol fel tudunk készülni az ünnepi szilveszteri kulináris élvezetekre. A szilveszteri vacsorát követően autóbusszal Salzburg belvárosába érkezve elmerülünk a fergeteges hangulatban, búcsúztatjuk az óévet, és köszöntjük az újévet pezsgővel a kezünkben a soha nem látott gyönyörű tűzijáték után. Majd eggyé válunk néhány percre a salzburgiakkal, hisz bekapcsolódunk a hagyományt követve a Duna keringő valcerébe.

 • 4. nap

  Lovaskocsikázás, újévi koncert a Fuschl-tónál

  A nagyszerű élmények után kipihenve szilveszteri programunkat utazunk kora délután a Fuschl-tó közelében megbúvó Faistenauba, ahol lovas kocsin ismerkedünk a varázslatos hegyi környezettel, majd egy egyedülálló műsoron veszünk részt forralt borral a kezünkben (19 Euro). A jó hangulatot garantáló forralt boros előadás után Fuschlba látogatunk, ahol a szabadtérben hallhatjuk a település központjában szervezett zenés, újévi köszöntőt a helyi népi fúvósok előadásában. A jó hangulat, forralt bor, virsli garantált. Fakultatív ajánlatunk: Vacsora után fáklyás sétára invitáljuk Önöket: kicsit felmelegedve fáklyával a kezünkben kutakodunk szálláshelyünk erdős környékének titkai után.

 • 5. nap

  Traunkirchen – Gmunden– Budapest – Szeged (550 km)

  A szálláshelyen elfogyasztjuk reggelinket, majd elutazunk a romantikus útvonalon, a Traun folyó völgyébe, Traunkirchenbe. Felsétálunk a tóba nyúló sziklaoromra épült kápolnához, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre, majd az alatta épült templomba a nevezetes halász-szószékkel és az egykori bencés apácakolostorba kukkantunk be. Továbbutazva Gmundenben a Traunsee újabb ékszerére bukkanunk – a tavon épült Orth kastélyra, melyet fahídon közelíthetünk meg. Sétálunk az „osztrák Luzern”, azaz Gmunden belvárosában. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

Időpont: Érdeklődjön irodáinkban!

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 4 éjszaka vendégfogadóban***

Ellátás: 4x reggeli

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 66.800 Ft
 • Egyágyas felár: 15.000 Ft
 • 3x vacsora felár: 16.800 Ft
 • Szilveszteri vacsora: 19.500 Ft

Fakultatív programok (20 főtől):

 • Salzkammerguti túra 5.400 Ft
 • Lovaskocsizás forralt borral, műsorral 19 Euro
 • Fáklyás erdei séta: 10 Euro

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 Euro

Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 8 Euro

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz

 • 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 12000 Ft / 1 fő / éjszaka
 • 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.000 Ft / 1 fő / éjszaka

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni.

Minimális létszám: 35 fő.

Csatlakozási lehetőség:

Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!