• 1. nap

  Budapest – San Francisco

  Repülés Budapestről átszállással, San Franciscóba. Érkezés a délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás San Francisco környékén.

 • 2. nap

  San Francisco

  Egész napos városnézés SAN FRANCISCO-ban: Lombard Street, Coyote Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Francisco környékén.

 • 3. nap

  Yosemite Nemzeti Park

  Látogatás a YOSEMITE NEMZETI PARK-ban, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke. Ez a terület a magas sziklafalak, festői völgyek, óriás fenyők és vízesések birodalma. Szállás Fresno környékén.

 • 4. nap

  Death Valley – Las Vegas

  Utazás a DEATH VALLEY NEMZETI PARK-on keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és a legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, pl. 1913-ban 57 'C mértek. Ez a táj volt a helyszíne a világhírű Jézus Krisztus Szupersztár” filmnek. A Badwater (rossz víz), Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point ahonnan csodás kilátás nyílik, néhány különleges helyszínre. Szállás Las Vegas-ban.

 • 5. nap

  Zion Nemzeti Park – Valley Of Fire

  Utazás Utah állam legnépszerűbb természeti képződményéhez a ZION NEMZETI PARK-ba. A vidék gazdag flórájáról a folyó menti vad mezők, és a pompás növényzet tanúskodik. Továbbutazás Nevada állam legrégebbi nemzeti parkjába, a VALLEY OF FIRE STATE PARK-ba, mely nevét a vörös homokkő alakzatokról kapta. Szállás Las Vegas-ban.

 • 6. nap

  Grand Canyon

  A Colorado völgyéhez érkezve láthatjuk a természet egyik legnagyszerűbb alkotását, a GRAND CANYON-t. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Aki szeretne, helikopterrel leereszkedhet a völgybe, s motorcsónakról is megcsodálhatja a világhírű kanyont (fakultatív)! A Hualapai indián rezervátum területén épült a SKYWALK. A különleges kilátó 1.200 m-es magasságban nyúlik a kanyon fölé. Azok a turisták, akiket nem zavar a magasság, az U-alakú építmény üvegpadlójáról a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelhetik. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodának tartották. Szállás Las Vegasban.

 • 7. nap

  Calico Ghost – San Diego

  Dél-Kalifornia, forró sivatagait sajátos, kísérteties szépség jellemzi, csipkés kanyonok, meredek dombok tagolják. Las Vegastól elbúcsúzva, megállónk CALICO „szellemvárosánál” A XIX. század második felében egy virágzó nagyváros volt, ahol ezüstöt bányásztak, mintegy 500 bányában. A XIX. század végére, azonban az ezüst elveszítette értékét, s emiatt egymás után a bányák bezártak, s viszonylag rövid idő alatt elnéptelenedett a város. Ezzel vált „szellemvárossá”. Továbbutazás az óceán partjára San Diego-ba. Szállás.

 • 8. nap

  San Diego

  SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. A több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont. A kora esti órákban utazás Los Angeles-be. Szállás

 • 9. nap

  Los Angeles

  Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben: Hollywood, Beverly Hills, a híres Rodeo Drive, a világmárkák főutcája, a Sunset és a Hollywood Boulevard stb. Fakultatív program, látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. A csak NYUGATI PART résztvevőinek este hazautazás Los Angelesből, érkezés Budapestre másnap. A Hawaii szigetekre utazóknak szállás Los Angelesben.

 • 10. nap

  Honolulu

  Reggel repülés Los Angeles – Honolulu útvonalon, Oahu szigetre, amely a harmadik legnagyobb tagja a Hawaii-szigetcsoportnak. A turisták szerint OAHU minden óceánok legbámulatosabb területe. Messze kint található a semmi közepén, ahol az emberi számítások alapján nem lehetne szárazföld. Azonban itt felhőkarcolók, egyetemek, autópályák épültek. Érkezés után kezdődik, a szigettúra mely során jól megfigyelhetjük a lenyűgöző kontrasztot a pezsgő Waikiki és az északi part magányos strandjai között. Kis falvak és nagy farmok mellett elhaladva, esőerdőkön és népszerű szörfstandokon átkelve szemügyre vehetünk kis színes fatemplomokat, cukornád- és ananász ültetvényeket. Végül kitérőt teszünk PEARL HARBOR-ba. A II. világháború különleges, megrázó eseménye volt, a japánok által lebombázott kikötő. Szállás Honoluluban.

 • 11. nap

  Maui – Szigettúra (fakultatív program)

  Kora reggel repülés Maui szigetre a második legnagyobb a Hawaii-szigetláncban. A területet a természet kivételes változatossággal áldotta meg, hiszen megtalálható itt trópusi alföld, trópusi és szubtrópusi esőerdő és magashegység. Reggel irány a „felhők felett” található HALEAKALA KRÁTER (3000 m), a PUU ULAULA KILÁTÓ és a Haleakala vulkán-múzeum. WAILUKU városka főbb látnivalói a hangulatos utcák mellett a Kaahamanu templom (XIX. században épült egy fűkápolna és vályogtemplom helyén), valamint a Bailey House Múzeum, ahol a berendezési tárgyak az 1800-as évek hangulatát őrzik mind a mai napig. Útban a sziget nyugati felébe, rövid pihenő a KEPANIWAI HERITAGE GARDEN-ben, ahol a szigeten letelepedett főbb etnikai népcsoportok lakóházait, kertjeit ismerhetjük meg. Az IAO VALLEY STATE PARK-ban kb. 500 m-es könnyű túrát tehetünk, ahonnan látható az Iao Needle, azaz Tűhegy csúcsa is. A nyugati part egyik legfontosabb települése LAHAINA, ahol az utcák az egykori hittérítők és királyi méltóságok emlékeit őrzik, de itt található az Ázsián kívüli terület legnagyobb Buddha-szobra is. Késő este visszarepülés Honoluluba.

 • 12. nap

  Oahu Folklór program

  Kirándulás Hawaii egyik legnépszerűbb látványosságához, a Polinéz Kulturális Központba. A mormon egyház azzal a céllal hozta létre, hogy bemutassa Szamoa, Új-Zéland, Fidzsi, Tahiti, Tonga, a Marquesas-szigetek és Hawaii kultúráját. Az őslakosok megtanítják a látogatókat kókuszpálmára mászni, kenuban evezni, tüzet rakni; táncaikkal, zenéjükkel elkápráztatva őket. Szállás Honoluluban.

 • 13. nap

  Pihenés, üdülés

  Egész napos fürdőzés, pihenés a szigeten.

 • 14. nap

  Nagy Sziget (fakultatív kirándulás)

  Üdülés, pihenés a tengerparton vagy kora reggel repülés KONA-ba a Nagy szigetre. A mai nap utazásunk csúcspontja. Kirándulás a VULKÁNOK NEMZETI PARK-ba, ahol a még élő vulkánok látványa felejthetetlen élményt nyújt. A vulkánok közül a Kilauea Caldera és a dühös East Rit Zone vonzzák leginkább a turistákat. Látogatás a Jaggar Múzeumban, majd továbbutazás a keleti parton található HILO-ba. A város fejlődését a természet diktálta, hátrébb vonult a tengertől, hatalmas parkká alakítva a vízpartot, amiből az eső, orchideával és flamingóvirággal teli természetes kertet varázsolt. A Volcanoes Nemzeti Park látványossága a Thurston lávacső. Transzfer a repülőtérre és késő este visszarepülés Honoluluba.

 • 15. nap

  Pihenés, üdülés

  Egész napos fürdőzés, pihenés a szigeten.

 • 16. nap

  Los Angeles – Budapest

  Reggel repülés Los Angelesbe, majd továbbutazás európai átszállással Budapestre.

 • 17. nap

  Budapest

  Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Időpont: 2017. március 9 – 25.

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 748.300 Ft/fő

Repülőtéri illeték: 175.000 Ft/fő (Az indulásig változhat!)

Egygyas felár: 315.000 Ft/fő

Kedvezmény a 3. személynek 2 ágyas szobában, 2 – 17,99 éves korig: 240.000,- Ft, 18 éves kortól: 210.000,- Ft

Szervízdíj / Borravaló a helyiek számára: 80,- USD

Kedvezményes csoport útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum: új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA belépési engedély szükséges!

ESTA beutazási engedély díja: 14,- USD

ESTA ügyintézési díj irodánkban: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza (NYUGATI PART kb. 120,- USD + Hawaii kb. 200,- USD)

Fakultatív programok:

 • Grand Canyon helikopterrepülés; hajókirándulás San Franciscóban; esti városnézés Las Vegasban, Universal Studios Los Angelesben stb. kb. 390,- USD
 • Hawaii Maui Szigettúra repülővel (min. 15 fő): 290,- USD
 • Hawaii Nagy Szigettúra repülővel (min. 15 fő): 330,- USD

UNESCO Világörökségek:

 • Grand Canyon Nemzeti Park
 • Yosemite Nemzeti Park
 • Hawaii Vulkánok Nemzeti Park

A változtatás jogát fenntartjuk!