• 1. nap

  2016. december 29.: Budapest - Moszkva

  Utazás Budapestről 12.55-kor Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 16.25-kor, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

 • 2. nap

  2016. december 30.: Moszkva

  Reggeli után az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.

 • 3. nap

  2016. december 31.: Moszkva

  Délelőtt pihenés. Délután a városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kremlépületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Szintén fakultatívan lehetőségünk lesz megtekinteni a Kincstárat.

 • 4. nap

  2017. január 1.: Szergijev Poszád - Budapest

  Reggeli után fakultatív programként egy egész napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. Délután szabad program, illetve fakultatívan megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program). Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

 • 5. nap

  2017. január 2.:

  Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Ezt követően transzfer a repülőtérre, majd 18.00-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 19.40-kor.

Időpont: Érdeklődjön irodáinkban!

Utazás: repülővel, menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal

Elhelyezés: 4 éjszaka, a 4*-os Hotel Radisson Blu Belorusskaya szállodában, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, a hotel a belváros szélén fekszik, a Belorusskaya metrómegálló közelében, innen metróval kb. fél óra alatt érhető el a Vörös tér átszállás nélkül

Ellátás: reggeli

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • A Kreml és a Vörös tér
 • Novogyevicsij kolostor
 • Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese
Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2016.12.29. 2017.01.02. 5 nap / 4 éj Reggeli 125 000 Ft

Az ár tartalmazza:

 • A repülőjegyet, a szállást reggelivel, a transzfereket, az autóbuszos városnézést és a magyar nyelvű idegenvezetést
 • A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

Külön fizetendő:

 • Repülőtéri illeték: kb. 37.000 Ft
 • Vízumdíj: 19.000 Ft
 • Útlemondási biztosítás: 1,5 %
 • Egyágyas felár: 25.000 Ft
 • Félpanzió kérhető (4 alkalom): 28.000 Ft

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat!