Nyílt szó

Építkezések: Mivel a sziget nagyon népszerű a nyaralók körében, az üdülőhelyeken új szállodákat építenek, és ezáltal előfordulhat, hogy a munkagépek zaja megzavarja az üdülők nyugalmát.

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a klimatizált közös helyiségekben hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

Vízellátás/Ivóvíz: Mivel kevés természetes forrás található a szigeten, a vízellátásban gondok merülhetnek fel. A vezetékes víz nem tekinthető ivóvíznek, ezért fogyasztását nem ajánljuk.

Ruházat: A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.

Ellátás: Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák vezetésének jogában áll, hogy egyes esetekben a büféétkezés helyett kontinentális reggelit illetve menüvacsorát szolgáljanak fel. Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy a magas létszám miatt a főétkezések két turnusban történnek.

Wellness: Gran Canarián a wellness-részlegeket csak 16 év feletti személyek látogathatják.

SAT-TV: A műholdas TV-adás vétele a Kanári-szigeteken néhány német illetve angol nyelvű adásra korlátozódik. Az adók minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.

Egyágyas szobák: Az egyágyas szobák mérete, felszereltsége és fekvése sokszor nem egyezik meg a kétágyas szobákéval. Sok szállodában azonban az egyágyas szoba foglalásakor az elhelyezés kétágyas szobában történik. Erre vonatkozó információkat az árlistában és a szálloda leírásánál találnak.

Háromágyas szobák: Legtöbbjük kétágyas szoba pótággyal. A pótágy lehet kanapé vagy heverő is.

Strandok: Kanári-szigeteken a strandok nyilvánosak, nincsenek privát strandok. Egyes szállodák a szálloda közelében lévő strandszakaszt folyamatosan gondozzák. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. A fő strandokon napágyak és napernyők bérlése lehetséges.

Dohányzás: Spanyolország területén új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

 


Tenerife

Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja. A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel. Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység.

A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is.

Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!

Információ

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége

C/Fortuny 6. Piso 4. 28010 MADRID

Tel.: 00-34-91-413-7011

Fax: 00-34-91-413-7149

E-mail: mission.mad@kum.hu

Neckermann Service: Az iroda/helyi képviselő címe és telefonszáma a szállodában kifüggesztett táblán található.

Időeltolódás: 1 óra.

Magyarország: 12.00 óra

Kanári-szigetek 11.00 óra

Pénznem: Euro.

Beutazási szabályok: Érvényes úti okmány (útlevél vagy személyi igazolvány) szükséges a beutazáshoz.

Telefonhívás: Hívás Magyarországra: 0036

PLAYA DE LAS AMERICAS

A sziget déli részén átlagosan 330 napot süt a nap egy évben. A sziklás hegyek által övezett Playa de las Americas főstrandja a Playa Troja városrészben fekszik, ahol napozóágyak, napernyők és számos vízi sportolási lehetőség várja a turistákat. A több városrészben különböző bevásárló- és szórakoztatócentrumokat találunk. Ezenkívül az Aquapark nyújt kicsik és nagyok számára kikapcsolódást. A legismertebb hely a pálmákkal övezett, 6 km hosszú parti sétány, mely az elegáns szállodasort és a kisebb öblöket köti össze Los Cristianostól egészen Costa Adejéig. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

PUERTO DE SANTIAGO

Az egykori halászfalu mára egy igazi turistaközponttá nőtte ki magát, és szinte teljesen egybeépült a szomszédos Los Gigantes-szel és Playa de la Arenával. A nyugodt falu kitűnő választás az igazi pihenésre vágyóknak. A kikötőben megismerkedhetünk Puerto de Santiago régi arcával. Kis fabárkák ringatóznak a vízen, amint a halászok éppen munkába indulnak. Itt igazán messzinek tűnnek a rohanó hétköznapok. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

COSTA ADEJE

Az utóbbi években a Playa de las Americas folytatásaként Costa Adeje önálló üdülőcentrummá fejlődött, ahol egyedi építészeti stílusban kialakított létesítmények találhatók. A busztranszfer a repülőtérről kb. 30 perc.

SAN MIGUEL

San Miguel mezőkkel körülölelt, csendes település 500 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Tenerife déli részére. Kitűnő nyaralóhely a nyugalmat és természetet kedvelőknek valamint a golf szerelmeseinek. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.  Tenerifei szállások

 

  Legjobb tenerifei ajánlataink

Tenerife
823 €/főtől* (259 360 Ft)
Értékel
4,3
Tenerife
928 €/főtől* (292 450 Ft)
Értékel
4,5
Tenerife
872 €/főtől* (274 802 Ft)
Értékel
4,4
Tenerife
837 €/főtől* (263 772 Ft)
Értékel
4,8
Tenerife
884 €/főtől* (278 584 Ft)
Értékel
4,8
Tenerife
1 236 €/főtől* (389 513 Ft)
Értékel
4,8
Tenerife
777 €/főtől* (244 864 Ft)
Értékel
4,3
Tenerife
671 €/főtől* (211 459 Ft)