Tenerife időjárása

Tenerifet ajánljuk:

A tájak vándorainak

Vitorlázzon délelőtt az Atlanti-óceánon egy katamarán hátán, és készítse el a tökéletes képet a helyi delfinekről.

Túrázóknak

Ebéd után fedezze fel a Teide rejtett kincseit, vagy vegyen részt egy Jeep safarin Masca útjain.

Strandmániásoknak

Az aranyló homok Tenerife déli strandjain tökéletes kikapcsolódást biztosít minden pihenést keresőnek. Különlegességre vágyik? Látogassa meg Los Gigantes vulkáni eredetű, fekete homokos strandját!

Jó tudni

Nyelv: Tenerife hivatalos nyelve a spanyol.

Pénznem: Tenerife pénzneme az Euró (€).

Helyi idő: A közép-európai időhöz képest -1 óra eltolódás.

Repülőterek Tenerifén két repülőteret találunk. Tenerife South, a nagyobbik és forgalmasabbik reptér a déli üdölőövezethez közel fekszik, míg az inkább üzleti utazásoknál használt Tenerife Nord 11km-re található a fővárostól északra.

Repülési idő: kb. 6 óra Magyarországról


Időjárás

Hőmérséklet: A nyári hónapokban 30°C körüli a nappali hőmérséklet, ami a téli időszakban 22°C-24°C körülire enyhül.

Ajánlott odautazás: Az év egész szakában tökéletes körülményeket találunk egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez. Éves szinten elenyésző az esős napok száma, főleg a turisták által is kedvelt déli oldalon.

Az időjárást "örök tavasznak" is nevezik, hiszen a tél közepén is enyhe időjárás várja az odautazókat. A nyarak melegek és szárazak.

Kiemelt ajánlatok:
Primecomfort California
Appartements Parque Santiago IV
Hotel Médano

Nyaralás Tenerifén

Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja. A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel. Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység.

A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is.

Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!

Tenerife tökéletes választás a családosoknak. Mutassa meg gyermekeinek Afrika és Ázsia hangulatát a varázslatos Loro parkban, ahol jaguárokkal, bálnákkal, delfinekkel, gorillákkal és még pinginekkel is találkozhat. A hatalmas vizi csúzdaparkot, mint a Siam Park egész napos kikapcsolódást és felejthetetlen vizes élményeket biztosítanak. Spanyolország legmagasabb hegye a Teide uralja a sziget belső részét, ahol a libegővel elérhető csúcsról -tiszta időben- fantasztikus kilátás tárul elénk az Atlanti-óceánra és a környező szigetekre.


Természeti csodák

Vegyen részt egy felejthetetlen utazáson a sziget keskeny és kanyargós útjain a Masca hasadékhoz, ami az egyik legbámulatosabb és legismertebb célpont a szigeten. A Teide magaslatairól egyenesen a tengerbe zuhanó sziklát látványa kihagyhatatlan program. Ha már az északnyugati részen jár, érdemes részt venni a gyerekek egyik kedvenc programján, a bálnalesen.


Éjszakai élet

Playa De Las Americas a party központja - kérdés nélkül a legynyüzsgőbb pontja a szigetnek. Bárok tucatja kínája a szórakozás összes formáját a kabaerétól a karaoke-ig. Egy kis pezsgésért pedig irány a Faro Chill Art Costa Adeje-n. Az elegáns hajó alakú klub Puert Colón és Playa de Fañabé között fekszik, és a terasza az egyik legjobb helyszín Tenerifén, hogy egy finom ital mellett csodáljuk a naplementét. Ha inkább latin ritmusokra és salsára vagyunk, az ideális választás Puerto de la Cruz.


Strandok

Tenerife strandjai azóta csábítják a napimádókat, amióta a turisták felfedezték Puerto de la Cruz-t a XIX. sz. végén. A dél-nyugati parton szinte megszakítás nélkül aranyhomokos partszakasz húzódik Playa de las Americastól Costa Adeje-ig. A folyamatosan Afrika felől fújó szélnek köszönhetően a déli parton fekvő El Médánó ideális választás a kiteozni vagy szörfözni vágyók számára. Az északi parton pedig még mindig rengeteg eldugott kis öböl található, ahol az Atlanti-óceán hullámai a fekete vulkanikus homokos parton törnek meg.

Építkezések: Mivel a sziget nagyon népszerű a nyaralók körében, az üdülőhelyeken új szállodákat építenek, és ezáltal előfordulhat, hogy a munkagépek zaja megzavarja az üdülők nyugalmát.

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a klimatizált közös helyiségekben hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

Vízellátás/Ivóvíz: Mivel kevés természetes forrás található a szigeten, a vízellátásban gondok merülhetnek fel. A vezetékes víz nem tekinthető ivóvíznek, ezért fogyasztását nem ajánljuk.Ruházat: A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.

Ellátás: Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák vezetésének jogában áll, hogy egyes esetekben a büféétkezés helyett kontinentális reggelit illetve menüvacsorát szolgáljanak fel. Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy a magas létszám miatt a főétkezések két turnusban történnek.

Wellness: a Kanári-szigeteken a wellness-részlegeket csak 16 év feletti személyek látogathatják.SAT-TV: A műholdas TV-adás vétele a Kanári-szigeteken néhány német illetve angol nyelvű adásra korlátozódik. Az adók minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.Egyágyas szobák: Az egyágyas szobák mérete, felszereltsége és fekvése sokszor nem egyezik meg a kétágyas szobákéval. Sok szállodában azonban az egyágyas szoba foglalásakor az elhelyezés kétágyas szobában történik. Erre vonatkozó információkat az árlistában és a szálloda leírásánál találnak.

Háromágyas szobák: Legtöbbjük kétágyas szoba pótággyal. A pótágy lehet kanapé vagy heverő is.

Strandok: Kanári-szigeteken a strandok nyilvánosak, nincsenek privát strandok. Egyes szállodák a szálloda közelében lévő strandszakaszt folyamatosan gondozzák. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. A fő strandokon napágyak és napernyők bérlése lehetséges.

Dohányzás: Spanyolország területén új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

Hotel Noelia Playa
Hotel Noelia Playa
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
631 €/főtől * (189 237 Ft)
Blue Sea Lagos de Cesar
Blue Sea Lagos de Cesar
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
674 €/főtől * (202 133 Ft)
Dream Noelia Sur
Dream Noelia Sur
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
690 €/főtől * (206 931 Ft)
Aparthotel Columbus
Aparthotel Columbus
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
700 €/főtől * (209 930 Ft)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Spanyolország, Tenerife, Tenerife repülőtér
580 €/főtől * (173 942 Ft)
Be Live Family Los Gigantes
Be Live Family Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
809 €/főtől * (242 619 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
1 034 €/főtől * (310 097 Ft)
Hotel Don Manolito
Hotel Don Manolito
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
582 €/főtől * (174 542 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
703 €/főtől * (210 830 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
557 €/főtől * (167 044 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
863 €/főtől * (258 814 Ft)
Be Live Family Costa Los Gigantes
Be Live Family Costa Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
825 €/főtől * (247 417 Ft)
Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
723 €/főtől * (216 828 Ft)
H10 Gran Tinerfe
H10 Gran Tinerfe
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
898 €/főtől * (269 310 Ft)
H10 Conquistador
H10 Conquistador
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
694 €/főtől * (208 131 Ft)
Primecomfort California
Primecomfort California
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
475 €/főtől * (142 453 Ft)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
739 €/főtől * (221 626 Ft)
Hotel Guayarmina Princess
Hotel Guayarmina Princess
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
817 €/főtől * (245 018 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
1 125 €/főtől * (337 388 Ft)
Hotel Médano
Hotel Médano
Spanyolország, Tenerife, El Medano
534 €/főtől * (160 147 Ft)
Sunprime Coral Suites & Spa
Sunprime Coral Suites & Spa
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
620 €/főtől * (185 938 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
689 €/főtől * (206 631 Ft)
Alexandre Troya
Alexandre Troya
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
739 €/főtől * (221 626 Ft)
Lti Gala
Lti Gala
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
736 €/főtől * (220 726 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
654 €/főtől * (196 135 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
748 €/főtől * (224 325 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
817 €/főtől * (245 018 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
617 €/főtől * (185 038 Ft)
Appartements Parque Santiago IV
Appartements Parque Santiago IV
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
511 €/főtől * (153 249 Ft)
Ole Tropical Tenerife
Ole Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
602 €/főtől * (180 540 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
942 €/főtől * (282 506 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
726 €/főtől * (217 727 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
815 €/főtől * (244 418 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
915 €/főtől * (274 409 Ft)
Costa Adeje Gran Hotel
Costa Adeje Gran Hotel
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
760 €/főtől * (227 924 Ft)
GF Fanabe Costa Sur
GF Fanabe Costa Sur
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
633 €/főtől * (189 837 Ft)
Be Live Experience La Nina
Be Live Experience La Nina
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
766 €/főtől * (229 723 Ft)
Hotel Bahia Principe Tenerife
Hotel Bahia Principe Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
846 €/főtől * (253 715 Ft)
Be Live Family Costa Los Gigantes
Be Live Family Costa Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
417 €/főtől * (125 058 Ft)
Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
387 €/főtől * (116 061 Ft)
H10 Conquistador
H10 Conquistador
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
410 €/főtől * (122 959 Ft)
Hotel Guayarmina Princess
Hotel Guayarmina Princess
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
406 €/főtől * (121 759 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
438 €/főtől * (131 356 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
354 €/főtől * (106 165 Ft)
Lti Gala
Lti Gala
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
372 €/főtől * (111 563 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
386 €/főtől * (115 761 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
376 €/főtől * (112 762 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
396 €/főtől * (118 760 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
327 €/főtől * (98 067 Ft)
Appartements Parque Santiago IV
Appartements Parque Santiago IV
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
395 €/főtől * (118 460 Ft)
Ole Tropical Tenerife
Ole Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
357 €/főtől * (107 064 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
424 €/főtől * (127 158 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
399 €/főtől * (119 660 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
408 €/főtől * (122 359 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
421 €/főtől * (126 258 Ft)
Costa Adeje Gran Hotel
Costa Adeje Gran Hotel
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
562 €/főtől * (168 544 Ft)
GF Fanabe Costa Sur
GF Fanabe Costa Sur
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
503 €/főtől * (150 850 Ft)
Be Live Experience La Nina
Be Live Experience La Nina
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
406 €/főtől * (121 759 Ft)
Hotel Bahia Principe Tenerife
Hotel Bahia Principe Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
433 €/főtől * (129 857 Ft)