Tenerife időjárása

Tenerifet ajánljuk:

A tájak vándorainak

Vitorlázzon délelőtt az Atlanti-óceánon egy katamarán hátán, és készítse el a tökéletes képet a helyi delfinekről.

Túrázóknak

Ebéd után fedezze fel a Teide rejtett kincseit, vagy vegyen részt egy Jeep safarin Masca útjain.

Strandmániásoknak

Az aranyló homok Tenerife déli strandjain tökéletes kikapcsolódást biztosít minden pihenést keresőnek. Különlegességre vágyik? Látogassa meg Los Gigantes vulkáni eredetű, fekete homokos strandját!

Jó tudni

Nyelv: Tenerife hivatalos nyelve a spanyol.

Pénznem: Tenerife pénzneme az Euró (€).

Helyi idő: A közép-európai időhöz képest -1 óra eltolódás.

Repülőterek Tenerifén két repülőteret találunk. Tenerife South, a nagyobbik és forgalmasabbik reptér a déli üdölőövezethez közel fekszik, míg az inkább üzleti utazásoknál használt Tenerife Nord 11km-re található a fővárostól északra.

Repülési idő: kb. 6 óra Magyarországról


Időjárás

Hőmérséklet: A nyári hónapokban 30°C körüli a nappali hőmérséklet, ami a téli időszakban 22°C-24°C körülire enyhül.

Ajánlott odautazás: Az év egész szakában tökéletes körülményeket találunk egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez. Éves szinten elenyésző az esős napok száma, főleg a turisták által is kedvelt déli oldalon.

Az időjárást "örök tavasznak" is nevezik, hiszen a tél közepén is enyhe időjárás várja az odautazókat. A nyarak melegek és szárazak.

Kiemelt ajánlatok:
Primecomfort California
Hotel Noelia Playa
Appartements Parque Santiago IV

Nyaralás Tenerifén

Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja. A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel. Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység.

A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is.

Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!

Tenerife tökéletes választás a családosoknak. Mutassa meg gyermekeinek Afrika és Ázsia hangulatát a varázslatos Loro parkban, ahol jaguárokkal, bálnákkal, delfinekkel, gorillákkal és még pinginekkel is találkozhat. A hatalmas vizi csúzdaparkot, mint a Siam Park egész napos kikapcsolódást és felejthetetlen vizes élményeket biztosítanak. Spanyolország legmagasabb hegye a Teide uralja a sziget belső részét, ahol a libegővel elérhető csúcsról -tiszta időben- fantasztikus kilátás tárul elénk az Atlanti-óceánra és a környező szigetekre.


Természeti csodák

Vegyen részt egy felejthetetlen utazáson a sziget keskeny és kanyargós útjain a Masca hasadékhoz, ami az egyik legbámulatosabb és legismertebb célpont a szigeten. A Teide magaslatairól egyenesen a tengerbe zuhanó sziklát látványa kihagyhatatlan program. Ha már az északnyugati részen jár, érdemes részt venni a gyerekek egyik kedvenc programján, a bálnalesen.


Éjszakai élet

Playa De Las Americas a party központja - kérdés nélkül a legynyüzsgőbb pontja a szigetnek. Bárok tucatja kínája a szórakozás összes formáját a kabaerétól a karaoke-ig. Egy kis pezsgésért pedig irány a Faro Chill Art Costa Adeje-n. Az elegáns hajó alakú klub Puert Colón és Playa de Fañabé között fekszik, és a terasza az egyik legjobb helyszín Tenerifén, hogy egy finom ital mellett csodáljuk a naplementét. Ha inkább latin ritmusokra és salsára vagyunk, az ideális választás Puerto de la Cruz.


Strandok

Tenerife strandjai azóta csábítják a napimádókat, amióta a turisták felfedezték Puerto de la Cruz-t a XIX. sz. végén. A dél-nyugati parton szinte megszakítás nélkül aranyhomokos partszakasz húzódik Playa de las Americastól Costa Adeje-ig. A folyamatosan Afrika felől fújó szélnek köszönhetően a déli parton fekvő El Médánó ideális választás a kiteozni vagy szörfözni vágyók számára. Az északi parton pedig még mindig rengeteg eldugott kis öböl található, ahol az Atlanti-óceán hullámai a fekete vulkanikus homokos parton törnek meg.

Építkezések: Mivel a sziget nagyon népszerű a nyaralók körében, az üdülőhelyeken új szállodákat építenek, és ezáltal előfordulhat, hogy a munkagépek zaja megzavarja az üdülők nyugalmát.

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a klimatizált közös helyiségekben hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

Vízellátás/Ivóvíz: Mivel kevés természetes forrás található a szigeten, a vízellátásban gondok merülhetnek fel. A vezetékes víz nem tekinthető ivóvíznek, ezért fogyasztását nem ajánljuk.Ruházat: A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.

Ellátás: Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák vezetésének jogában áll, hogy egyes esetekben a büféétkezés helyett kontinentális reggelit illetve menüvacsorát szolgáljanak fel. Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy a magas létszám miatt a főétkezések két turnusban történnek.

Wellness: a Kanári-szigeteken a wellness-részlegeket csak 16 év feletti személyek látogathatják.SAT-TV: A műholdas TV-adás vétele a Kanári-szigeteken néhány német illetve angol nyelvű adásra korlátozódik. Az adók minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.Egyágyas szobák: Az egyágyas szobák mérete, felszereltsége és fekvése sokszor nem egyezik meg a kétágyas szobákéval. Sok szállodában azonban az egyágyas szoba foglalásakor az elhelyezés kétágyas szobában történik. Erre vonatkozó információkat az árlistában és a szálloda leírásánál találnak.

Háromágyas szobák: Legtöbbjük kétágyas szoba pótággyal. A pótágy lehet kanapé vagy heverő is.

Strandok: Kanári-szigeteken a strandok nyilvánosak, nincsenek privát strandok. Egyes szállodák a szálloda közelében lévő strandszakaszt folyamatosan gondozzák. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. A fő strandokon napágyak és napernyők bérlése lehetséges.

Dohányzás: Spanyolország területén új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
52 €/főtől * (15 595 Ft)
Hotel Noelia Playa
Hotel Noelia Playa
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
503 €/főtől * (150 850 Ft)
Blue Sea Lagos de Cesar
Blue Sea Lagos de Cesar
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
542 €/főtől * (162 546 Ft)
Dream Noelia Sur
Dream Noelia Sur
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
690 €/főtől * (206 931 Ft)
Aparthotel Columbus
Aparthotel Columbus
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
551 €/főtől * (165 245 Ft)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Spanyolország, Tenerife, Tenerife repülőtér
580 €/főtől * (173 942 Ft)
Be Live Family Los Gigantes
Be Live Family Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
808 €/főtől * (242 319 Ft)
Be Live Tenerife
Be Live Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
655 €/főtől * (196 434 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
1 024 €/főtől * (307 098 Ft)
Hotel Don Manolito
Hotel Don Manolito
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
572 €/főtől * (171 543 Ft)
Gran Hotel & Appartements Turquesa Playa
Gran Hotel & Appartements Turquesa Playa
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
721 €/főtől * (216 228 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
693 €/főtől * (207 831 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
547 €/főtől * (164 045 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
853 €/főtől * (255 815 Ft)
Be Live Family Costa Los Gigantes
Be Live Family Costa Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
762 €/főtől * (228 524 Ft)
Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
685 €/főtől * (205 431 Ft)
H10 Gran Tinerfe
H10 Gran Tinerfe
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
808 €/főtől * (242 319 Ft)
H10 Conquistador
H10 Conquistador
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
694 €/főtől * (208 131 Ft)
Primecomfort California
Primecomfort California
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
475 €/főtől * (142 453 Ft)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
653 €/főtől * (195 835 Ft)
Hotel Guayarmina Princess
Hotel Guayarmina Princess
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
744 €/főtől * (223 126 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
959 €/főtől * (287 604 Ft)
Hotel Médano
Hotel Médano
Spanyolország, Tenerife, El Medano
534 €/főtől * (160 147 Ft)
Sunprime Coral Suites & Spa
Sunprime Coral Suites & Spa
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
620 €/főtől * (185 938 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
625 €/főtől * (187 438 Ft)
Alexandre Troya
Alexandre Troya
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
609 €/főtől * (182 639 Ft)
Lti Gala
Lti Gala
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
621 €/főtől * (186 238 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
654 €/főtől * (196 135 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
646 €/főtől * (193 735 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
723 €/főtől * (216 828 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
520 €/főtől * (155 948 Ft)
Appartements Parque Santiago IV
Appartements Parque Santiago IV
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
511 €/főtől * (153 249 Ft)
Ole Tropical Tenerife
Ole Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
574 €/főtől * (172 143 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
891 €/főtől * (267 211 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
667 €/főtől * (200 033 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
794 €/főtől * (238 121 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
804 €/főtől * (241 120 Ft)
Costa Adeje Gran Hotel
Costa Adeje Gran Hotel
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
760 €/főtől * (227 924 Ft)
GF Fanabe Costa Sur
GF Fanabe Costa Sur
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
633 €/főtől * (189 837 Ft)
Be Live Experience La Nina
Be Live Experience La Nina
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
766 €/főtől * (229 723 Ft)
Hotel Bahia Principe Tenerife
Hotel Bahia Principe Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
810 €/főtől * (242 919 Ft)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Spanyolország, Tenerife, Tenerife repülőtér
449 €/főtől * (134 655 Ft)
Be Live Family Costa Los Gigantes
Be Live Family Costa Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
378 €/főtől * (113 362 Ft)
Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
350 €/főtől * (104 965 Ft)
H10 Conquistador
H10 Conquistador
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
370 €/főtől * (110 963 Ft)
Primecomfort California
Primecomfort California
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
290 €/főtől * (86 971 Ft)
Hotel Guayarmina Princess
Hotel Guayarmina Princess
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
369 €/főtől * (110 663 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
400 €/főtől * (119 960 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
318 €/főtől * (95 368 Ft)
Lti Gala
Lti Gala
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
377 €/főtől * (113 062 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
356 €/főtől * (106 764 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
341 €/főtől * (102 266 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
365 €/főtől * (109 463 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
320 €/főtől * (95 968 Ft)
Appartements Parque Santiago IV
Appartements Parque Santiago IV
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
391 €/főtől * (117 261 Ft)
Ole Tropical Tenerife
Ole Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
330 €/főtől * (98 967 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
381 €/főtől * (114 262 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
358 €/főtől * (107 364 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
363 €/főtől * (108 864 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
377 €/főtől * (113 062 Ft)
Costa Adeje Gran Hotel
Costa Adeje Gran Hotel
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
701 €/főtől * (210 230 Ft)
GF Fanabe Costa Sur
GF Fanabe Costa Sur
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
501 €/főtől * (150 250 Ft)
Be Live Experience La Nina
Be Live Experience La Nina
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
362 €/főtől * (108 564 Ft)
Hotel Bahia Principe Tenerife
Hotel Bahia Principe Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
390 €/főtől * (116 961 Ft)