Tenerife időjárása

Tenerifet ajánljuk:

A tájak vándorainak

Vitorlázzon délelőtt az Atlanti-óceánon egy katamarán hátán, és készítse el a tökéletes képet a helyi delfinekről.

Túrázóknak

Ebéd után fedezze fel a Teide rejtett kincseit, vagy vegyen részt egy Jeep safarin Masca útjain.

Strandmániásoknak

Az aranyló homok Tenerife déli strandjain tökéletes kikapcsolódást biztosít minden pihenést keresőnek. Különlegességre vágyik? Látogassa meg Los Gigantes vulkáni eredetű, fekete homokos strandját!

Jó tudni

Nyelv: Tenerife hivatalos nyelve a spanyol.

Pénznem: Tenerife pénzneme az Euró (€).

Helyi idő: A közép-európai időhöz képest -1 óra eltolódás.

Repülőterek Tenerifén két repülőteret találunk. Tenerife South, a nagyobbik és forgalmasabbik reptér a déli üdölőövezethez közel fekszik, míg az inkább üzleti utazásoknál használt Tenerife Nord 11km-re található a fővárostól északra.

Repülési idő: kb. 6 óra Magyarországról


Időjárás

Hőmérséklet: A nyári hónapokban 30°C körüli a nappali hőmérséklet, ami a téli időszakban 22°C-24°C körülire enyhül.

Ajánlott odautazás: Az év egész szakában tökéletes körülményeket találunk egy felejthetetlen nyaralás eltöltéséhez. Éves szinten elenyésző az esős napok száma, főleg a turisták által is kedvelt déli oldalon.

Az időjárást "örök tavasznak" is nevezik, hiszen a tél közepén is enyhe időjárás várja az odautazókat. A nyarak melegek és szárazak.

Kiemelt ajánlatok:
Hotel Teide Mar
Primecomfort California
Hotel Noelia Playa

Nyaralás Tenerifén

Tenerife a Kanári-szigetcsoport legnagyobb tagja. A sziget szokatlanul változatos, lenyűgöző és kontrasztokban gazdag. Sziklaszirtek és mély szakadékok, sokszínű vegetáció és romantikus öblök váltakoznak. A nyaralóparadicsom fölé magasodik a sziget szívében Tenerife és Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico del Teide. A Teidétől délre található egy gigantikus, holdbéli táj a Las Canadas kráterrel. Amíg délen a legnagyobb üdülőparadicsomok homokos strandokkal csábítják a fürdeni és pihenni vágyókat, addig a háttérben a sziget hófödte jelképe magasodik lélegzetelállítóan; színpompás növényvilág borítja a sziget északi részét, ahol hatalmas pálmaültetvények, buja virágoskertek, gondozott parkok, erdők és egyedülálló növényzet párosulnak. Szinte érintetlenül tárul elénk a Teno- és az Anaga-hegység.

A sziget további jelképe a sárkányfa és a kanári-szigeteki erdeifenyő. Egész évben kellemes, meleg, egészséges klíma uralkodik a szigeten, amelyet a hegyvonulat oszt két zónára. A 18 és 25 fok közötti hőmérséklet ideális a pihenni érkezők, a strandolni vágyók és a kirándulók számára is.

Tenerifén lehetőség van szinte minden sport kipróbálására, és a szabadidős programok is rendkívűl sokrétűek. Remek szórakozás lehet a családok számára a sziget állat- és növényparkja, a „Loro Park”, továbbá a vízi vidámparkok is. Élvezzék a napsütést Playa de las Americason, kiránduljanak a vulkanikus kőrengetegben, amely a Teide lábaihoz vezeti el Önöket, vagy fürödjenek és napozzanak a szálloda medencéjében egy üdítő koktél mellett! Utazzanak Tenerifére, és engedjék, hogy elvarázsolja Önöket a sziget szépsége és változatossága!

Tenerife tökéletes választás a családosoknak. Mutassa meg gyermekeinek Afrika és Ázsia hangulatát a varázslatos Loro parkban, ahol jaguárokkal, bálnákkal, delfinekkel, gorillákkal és még pinginekkel is találkozhat. A hatalmas vizi csúzdaparkot, mint a Siam Park egész napos kikapcsolódást és felejthetetlen vizes élményeket biztosítanak. Spanyolország legmagasabb hegye a Teide uralja a sziget belső részét, ahol a libegővel elérhető csúcsról -tiszta időben- fantasztikus kilátás tárul elénk az Atlanti-óceánra és a környező szigetekre.


Természeti csodák

Vegyen részt egy felejthetetlen utazáson a sziget keskeny és kanyargós útjain a Masca hasadékhoz, ami az egyik legbámulatosabb és legismertebb célpont a szigeten. A Teide magaslatairól egyenesen a tengerbe zuhanó sziklát látványa kihagyhatatlan program. Ha már az északnyugati részen jár, érdemes részt venni a gyerekek egyik kedvenc programján, a bálnalesen.


Éjszakai élet

Playa De Las Americas a party központja - kérdés nélkül a legynyüzsgőbb pontja a szigetnek. Bárok tucatja kínája a szórakozás összes formáját a kabaerétól a karaoke-ig. Egy kis pezsgésért pedig irány a Faro Chill Art Costa Adeje-n. Az elegáns hajó alakú klub Puert Colón és Playa de Fañabé között fekszik, és a terasza az egyik legjobb helyszín Tenerifén, hogy egy finom ital mellett csodáljuk a naplementét. Ha inkább latin ritmusokra és salsára vagyunk, az ideális választás Puerto de la Cruz.


Strandok

Tenerife strandjai azóta csábítják a napimádókat, amióta a turisták felfedezték Puerto de la Cruz-t a XIX. sz. végén. A dél-nyugati parton szinte megszakítás nélkül aranyhomokos partszakasz húzódik Playa de las Americastól Costa Adeje-ig. A folyamatosan Afrika felől fújó szélnek köszönhetően a déli parton fekvő El Médánó ideális választás a kiteozni vagy szörfözni vágyók számára. Az északi parton pedig még mindig rengeteg eldugott kis öböl található, ahol az Atlanti-óceán hullámai a fekete vulkanikus homokos parton törnek meg.

Építkezések: Mivel a sziget nagyon népszerű a nyaralók körében, az üdülőhelyeken új szállodákat építenek, és ezáltal előfordulhat, hogy a munkagépek zaja megzavarja az üdülők nyugalmát.

Légkondicionálás: Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a klimatizált közös helyiségekben hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

Vízellátás/Ivóvíz: Mivel kevés természetes forrás található a szigeten, a vízellátásban gondok merülhetnek fel. A vezetékes víz nem tekinthető ivóvíznek, ezért fogyasztását nem ajánljuk.Ruházat: A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet (férfiaknak hosszúnadrág) ajánlott.

Ellátás: Kérjük vegyék figyelembe, hogy a szállodák vezetésének jogában áll, hogy egyes esetekben a büféétkezés helyett kontinentális reggelit illetve menüvacsorát szolgáljanak fel. Egyes szállodáknál előfordulhat, hogy a magas létszám miatt a főétkezések két turnusban történnek.

Wellness: a Kanári-szigeteken a wellness-részlegeket csak 16 év feletti személyek látogathatják.SAT-TV: A műholdas TV-adás vétele a Kanári-szigeteken néhány német illetve angol nyelvű adásra korlátozódik. Az adók minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható.Egyágyas szobák: Az egyágyas szobák mérete, felszereltsége és fekvése sokszor nem egyezik meg a kétágyas szobákéval. Sok szállodában azonban az egyágyas szoba foglalásakor az elhelyezés kétágyas szobában történik. Erre vonatkozó információkat az árlistában és a szálloda leírásánál találnak.

Háromágyas szobák: Legtöbbjük kétágyas szoba pótággyal. A pótágy lehet kanapé vagy heverő is.

Strandok: Kanári-szigeteken a strandok nyilvánosak, nincsenek privát strandok. Egyes szállodák a szálloda közelében lévő strandszakaszt folyamatosan gondozzák. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. A fő strandokon napágyak és napernyők bérlése lehetséges.

Dohányzás: Spanyolország területén új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
52 €/főtől * (16 115 Ft)
H10 Gran Tinerfe
H10 Gran Tinerfe
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
66 €/főtől * (20 453 Ft)
Alexandre Troya
Alexandre Troya
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
57 €/főtől * (17 664 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
54 €/főtől * (16 735 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
53 €/főtől * (16 425 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
62 €/főtől * (19 214 Ft)
Olé Tropical Tenerife
Olé Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
46 €/főtől * (14 255 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
64 €/főtől * (19 834 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
72 €/főtől * (22 313 Ft)
Hotel Noelia Playa
Hotel Noelia Playa
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
562 €/főtől * (174 164 Ft)
Blue Sea Lagos de Cesar
Blue Sea Lagos de Cesar
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
591 €/főtől * (183 151 Ft)
Sol Puerto Playa
Sol Puerto Playa
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
580 €/főtől * (179 742 Ft)
Dream Noelia Sur
Dream Noelia Sur
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
1 487 €/főtől * (460 821 Ft)
Aparthotel Columbus
Aparthotel Columbus
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
639 €/főtől * (198 026 Ft)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Spanyolország, Tenerife, Tenerife repülőtér
580 €/főtől * (179 742 Ft)
Hotel Teide Mar
Hotel Teide Mar
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
496 €/főtől * (153 710 Ft)
Be Live Tenerife
Be Live Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
665 €/főtől * (206 083 Ft)
Hotel Don Manolito
Hotel Don Manolito
Spanyolország, Tenerife, Puerto De La Cruz
575 €/főtől * (178 193 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
651 €/főtől * (201 745 Ft)
Hotel Aguamarina
Hotel Aguamarina
Spanyolország, Tenerife, San Miguel
638 €/főtől * (197 716 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
809 €/főtől * (250 709 Ft)
Be Live Family Costa Los Gigantes
Be Live Family Costa Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
756 €/főtől * (234 284 Ft)
Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
759 €/főtől * (235 214 Ft)
H10 Gran Tinerfe
H10 Gran Tinerfe
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
914 €/főtől * (283 249 Ft)
H10 Conquistador
H10 Conquistador
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
901 €/főtől * (279 220 Ft)
Primecomfort California
Primecomfort California
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
517 €/főtől * (160 218 Ft)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
767 €/főtől * (237 693 Ft)
Hotel Guayarmina Princess
Hotel Guayarmina Princess
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
1 047 €/főtől * (324 465 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
1 070 €/főtől * (331 593 Ft)
Hotel Médano
Hotel Médano
Spanyolország, Tenerife, El Medano
617 €/főtől * (191 208 Ft)
Sunprime Coral Suites & Spa
Sunprime Coral Suites & Spa
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
752 €/főtől * (233 045 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
671 €/főtől * (207 943 Ft)
Alexandre Troya
Alexandre Troya
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
718 €/főtől * (222 508 Ft)
Lti Gala
Lti Gala
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
735 €/főtől * (227 776 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
725 €/főtől * (224 677 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
720 €/főtől * (223 128 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
919 €/főtől * (284 798 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
573 €/főtől * (177 573 Ft)
Ole Tropical Tenerife
Ole Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
675 €/főtől * (209 182 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
1 010 €/főtől * (312 999 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
773 €/főtől * (239 553 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
808 €/főtől * (250 399 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
912 €/főtől * (282 629 Ft)
Costa Adeje Gran Hotel
Costa Adeje Gran Hotel
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
808 €/főtől * (250 399 Ft)
GF Fanabe Costa Sur
GF Fanabe Costa Sur
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
703 €/főtől * (217 860 Ft)
Be Live Experience La Nina
Be Live Experience La Nina
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
828 €/főtől * (256 597 Ft)
Hotel Bahia Principe Tenerife
Hotel Bahia Principe Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
918 €/főtől * (284 488 Ft)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Tenerife repülőjegy (BUD-TFS-BUD)
Spanyolország, Tenerife, Tenerife repülőtér
399 €/főtől * (123 650 Ft)
Be Live Family Costa Los Gigantes
Be Live Family Costa Los Gigantes
Spanyolország, Tenerife, Puerto de Santiago
485 €/főtől * (150 302 Ft)
Iberostar Torviscas Playa
Iberostar Torviscas Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
300 €/főtől * (92 970 Ft)
H10 Gran Tinerfe
H10 Gran Tinerfe
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
310 €/főtől * (96 069 Ft)
H10 Conquistador
H10 Conquistador
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
308 €/főtől * (95 449 Ft)
Primecomfort California
Primecomfort California
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
421 €/főtől * (130 468 Ft)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Mediterranean Palace (Mare Nostrum Resort)
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
427 €/főtől * (132 327 Ft)
Hotel Guayarmina Princess
Hotel Guayarmina Princess
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
436 €/főtől * (135 116 Ft)
IBEROSTAR Anthelia
IBEROSTAR Anthelia
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
511 €/főtől * (158 359 Ft)
Hotel Médano
Hotel Médano
Spanyolország, Tenerife, El Medano
414 €/főtől * (128 299 Ft)
Appartements Compostela Beach Club
Appartements Compostela Beach Club
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
521 €/főtől * (161 458 Ft)
Alexandre Troya
Alexandre Troya
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
301 €/főtől * (93 280 Ft)
Lti Gala
Lti Gala
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
426 €/főtől * (132 017 Ft)
IBEROSTAR Bouganville Playa
IBEROSTAR Bouganville Playa
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
306 €/főtől * (94 829 Ft)
Hotel Jacaranda
Hotel Jacaranda
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
297 €/főtől * (92 040 Ft)
H10 Costa Adeje Palace
H10 Costa Adeje Palace
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
306 €/főtől * (94 829 Ft)
smartline Paraiso del Sol
smartline Paraiso del Sol
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
452 €/főtől * (140 075 Ft)
Appartements Parque Santiago IV
Appartements Parque Santiago IV
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
409 €/főtől * (126 749 Ft)
Ole Tropical Tenerife
Ole Tropical Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
292 €/főtől * (90 491 Ft)
Hovima Costa Adeje
Hovima Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
440 €/főtől * (136 356 Ft)
H10 Las Palmeras
H10 Las Palmeras
Spanyolország, Tenerife, Playa de las Americas
308 €/főtől * (95 449 Ft)
H10 Big Sur
H10 Big Sur
Spanyolország, Tenerife, Los Cristianos
331 €/főtől * (102 577 Ft)
Bahia Principe Costa Adeje
Bahia Principe Costa Adeje
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
454 €/főtől * (140 695 Ft)
Costa Adeje Gran Hotel
Costa Adeje Gran Hotel
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
821 €/főtől * (254 428 Ft)
GF Fanabe Costa Sur
GF Fanabe Costa Sur
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
624 €/főtől * (193 378 Ft)
Be Live Experience La Nina
Be Live Experience La Nina
Spanyolország, Tenerife, Costa Adeje
494 €/főtől * (153 091 Ft)
Hotel Bahia Principe Tenerife
Hotel Bahia Principe Tenerife
Spanyolország, Tenerife, Playa Paraiso
530 €/főtől * (164 247 Ft)