• 1. nap

  Szeged–Budapest–salzkammerguti tavak–Innsbruck (körny.) (820 km)

  Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest–Hegyeshalom–Gmunden útvonalon a salzkammerguti tavakhoz. Megállunk a Traunsee gyöngyszeménél Gmundenben, ahol a tóra épült Ort kastélyát tekintjük meg. Utunkat folytatjuk Innsbruck környéki szálláshelyünkre.

 • 2. nap

  Innsbruck - Alberg-hágó - Pilátus-csúcs fogaskerekűvel! Luzern és a közlekedési múzeum!

  Reggelit követően felejthetetlen útvonalon vezet utunk. Tiszta idő esetén az Alberg-hágó sziklaormai közötti látványos úton haladunk. 1800 méter magasságban fotószünetre állunk meg, ahol séta keretében fedezzük fel az alpesi virágokat, növényeket. Svájcba érkezve a Pilátus hegycsúcs meghódítására, ahová a Luzerni-tó partjáról felvonón jutunk fel (felvonójegy). A felhők felett 2128 méter magasságban tornyosuló csúcsai közül a legmagasabb a Tomlishorn-hegycsúcs. Felkapaszkodunk kilátóteraszára, sétálunk a kialakított sétautakon. E gyönyörű túra után megállunk Svájc „fővárosában”, Bernben. Ismerkedés a várossal: Óváros (az UNESCO Világörökség része), a híres Árkádok, medvepark. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol 2 éjszakát töltünk a gyönyörű svájci hegyek között.

 • 3. nap

  89. Genfi autókiállítás és Montreaux

  Korai reggelit követően az autó kiállítások tavaszi fellegvárába, Genfbe igyekszünk autóbusszal. Genf előtt látogatást teszünk egy híres svájci csokoládégyárban kóstolóval, vásárlási lehetőséggel (belépőjegy), hogy a napunkat megédesítsük! A mai napunk nagy részét az autógyártók újdonságainak szenteljük (belépőjegy egyénileg). A napot a kiállítás területén töltjük szebbnél-szebb autócsodák között. A késő délutáni órákban Montreaux-be érkezve élvezzük tóparti sétányát, majd szálláshelyünkre térünk vissza.

 • 4. nap

  Gruyeres – Bern – Interlaken - Staubbach-vízesés és Zürich

  Korai reggelit követően ismét gasztronómiai élvezeteknek hódolunk! Gruyeresben megtekintjük a középkori városka hangulatos kastélyát (kívülről), majd ízes sajtkóstolón veszünk részt (felár ellenében)! Svájc „fővárosában”, Bernben ismerkedünk óvárosával, mely az UNESCO Világörökség része. Sétálunk a híres Árkádok mentén, megtekintjük medveparkját. Utunkat folytatva a Thuni-tó partján utazva a két tó partján fekvő Interlakenbe érkezünk, a berni Alpok leghíresebb gleccservidékére, ahol egy rövid megálló alkalmával feltekintve tiszta időben láthatjuk a Jungfrau csúcsát is. Lauterbrunnenben megtekintjük a Staubbach-vízesést. A „nagy hármas” Mönch, Eiger, Jungfrau fenséges magaslatai alatt, a hegy gyomrában zuhog a Trümmelbach-patak... E gyönyörű túra után Zürich környéki szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

 • 5. nap

  Zürich-Innsbruck-Budapest-Szeged

  Korai reggelit követően rövid sétát teszünk Zürich óvárosában, a Grossmünsterben, mely megőrizte ősi jellegét, ellentétben a modern városrészekben felhőkarcolókat, irodaházakat, elegáns butikokat és üzleteket találunk. Hazafelé indulunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban, majd tovább utazás Szegedre.

Utazás: Autóbusszal

Elhelyezés: 3* szállodákban

Ellátás: Reggeli

Időpont: 2019.03.14-18.

Időtartam: 5 nap / 4 éj

Részvételi díj:118.500 Ft/fő

1ágyas felár: 35.500 Ft

4x vacsora felár: 18.000 Ft

Fakultatív programok (25 főtől):

 • Autókiállítás belépőjegy (helyszínen fizetendő):11 CHF
 • Pilatus-csúcs fogaskerekűvel (helyszínen fizetendő) 49 CHF

Az ár NEM tartalmazza:

 • Utasbiztosítás (BBP)2.825 Ft
 • CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft
 • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 30 CHF
 • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 8 Euro

Minimális létszám: 35 fő

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

TO: Zsepp