• 1. nap

  Budapest – Nizza

  Repülés Budapest – Nizza útvonalon. Várható érkezés a reggeli órákban. Leszállásunk után a szállodába megyünk. Szállodánk a reptér közelében fekszik, közvetlenül előtte buszmegálló, ahonnan könnyen be lehet jutni a városközpontba. Bőröndjeinket elhelyezzük a csomagszobában, mert várhatóan 14 órától tudjuk elfoglalni a szobáinkat. A csomagok elhelyezése után helyi busszal bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalogos városnézés. Nizza látnivalóit mutatja be az idegenvezető: piac, mely a kikötő közelében található, Messena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás van a városra és a tengerparti öbölre. Ezt követően, a kikötőben megtekintjük a szép jachtokat… Szabadprogram, majd a délutáni órákban jövünk vissza szállodánkhoz és foglaljuk el szobáinkat. A szálláson nincs 3 ágyas elhelyezési lehetőség. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihenés. Vacsorázási lehetőség a szállodában vagy a környéken. Aki a szállodában szeretne vacsorázni, (akár 1–2 napon is) annak segít az idegenvezető. (Azért nem tettünk bele szállodai vacsorát a programba, mert Nizza egyik különlegessége a sok hangulatos, teraszos étterem, vendéglő. Így lesz lehetőség ezek kipróbálására.)

 • 2. nap

  Nizza

  Egésznap szabadprogram, pihenés a nizzai tengerparton. A szállodától a tengerpart fürdésre alkalmas része, kb. 300 m-re van. A nizzai tengerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és fizetős, nyugágyas privát strandszakaszok váltogatják egymást. Ha a kultúra iránt érdeklődnek, akkor Nizza több múzeuma közül választhatnak, vagy a belvárosban sétálva, elvegyülve a turisták és a helyiek forgatagában magukba szívhatják az egyedülálló város hangulatát.

 • 3. nap

  Nizza - Cannes - Grasse - Verdon-Kanyon - Nizza (330 km)

  Szabadprogram Nizzában ill. ezen a napon szervezünk egy fakultatív buszos programot, mely során bemutatjuk a környék látványosságait. Ha jön a fakultatív programra, akkor a reggeli indulás után először Cannesban a filmfesztiválok városában állunk meg, ahol forgolódás, nézelődés. Ezt követően a híres francia illatszergyártás központjában, Grasse-ban múzeum és parfümgyár látogatás. A kirándulás folytatásaként, egy különleges természeti képződményt, a Verdon-kanyont keressük fel. A folyó mély szakadékot vájt a sziklába. Káprázatos a panoráma a kilátóból. Több mint 400 m mély szurdokban alattunk kanyarog a folyó. Délutáni órákban érkezünk vissza szállodánkhoz. Fakultatív: Cannes – Verdon-kanyon kirándulás: 50 €.

 • 4. nap

  Nizza – Monaco – Nizza (45 km)

  Reggeli után kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodálatos városába. Vonattal indulunk a monacói programunkra (vonatjegy a helyszínen fizetendő, kb. 11 €). Megtekintünk több kertet, parkot melyekben kaktuszok és mediterrán növények találhatóak. Lifttel felmegyünk Monaco központjába, ahol felkeressük a Nagyhercegi palotát. Ezt belülről is megtekintjük. A palota előtt van az őrségváltás. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte-Carlora. Átsétálunk a katedrálisba, ahol a hercegi család több tagjának sírja is megtalálható. A híres színésznőből lett hercegnő Grace Kelly is ültettet virágokat abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Oceanográfiai múzeumot. A monacói szikláról lesétálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal díszített kikötőjét. Sétálunk a Forma 1 versenypálya szakaszon, miközben felmegyünk Monte-Carlóba, a Casinóhoz. Megfelelő öltözet esetén be lehet menni (belépő) a Casinoba is, illetve a mellette lévő (ingyenes) játékterembe. Belépés feltétele betöltött 18. év. Estére érkezünk vissza nizzai szállodánkba.

 • 5. nap

  Nizza - Budapest

  Reggeli után átsétálunk a közeli repülőtérre. Várhatóan a délelőtti órákban indul repülőnk. Budapestre érkezés a menetrend függvényében előreláthatólag a déli órákban.

Részvételi díj: 132 000 Ft / fő

Repülőtéri illeték: 45.000 Ft / fő

Időpont: 2018.10.20 – 23.; 4 nap / 3 éj

Utazás: Repülővel

Elhelyezés: 3* szállodában

Ellátás: Reggeli

Fakultatív programok:

 • Cannes-Verdon kirándulás: 50,00 Euro
 • Idegenforgalmi adó: 10,00 Euro
 • A helyszínen fizetendő!