Kedves Utasaink!
Az alábbiakban találnak néhány fontos információt, ami érintheti utazásukat.
Kérjük, utazása előtt tájékozódjon!

Idegenforgalmi adók - Repülős úti célok

CélterületIdegenforgalmi adó mértékeMegjegyzés
Dubai: 5*-os szálloda20 AED/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Dubai: 4*-os szálloda15 AED/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Dubai: 2-3*-os szálloda10 AED/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Abu Dhabi10 AED/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor kell fizetni.
Mexikó Quintana Roo tagállamában (Yucatán-félsziget keleti része)20 MXN/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Málta (valamint Comino, Gozo szigeteken)0,5 EUR/fő/éj (max. 5 EUR/fő)Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 18 éves kor felett.
Madeira (Caniço de Baixo, Santo da Serra, Santa Cruz településeken)1 EUR/fő/éj (max. 5 EUR/tartózkodás)Az összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 18 éves kortól.
Mallorca, Ibiza, Menorca: 1-2*-os hotel2 EUR/fő/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 16 éves kor felett.
Mallorca, Ibiza, Menorca: 3-4*-os hotel3 EUR/fő/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 16 éves kor felett.
Mallorca, Ibiza, Menorca: 5*-os hotel4 EUR/fő/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni, 16 éves kor felett.
Görögország: 1-2*-os hotel0,5 EUR/szoba/éjAz adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: 3*-os hotel1,5 EUR/szoba/éjAz adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: 4*-os hotel3 EUR/szoba/éjAz adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: 5*-os hotel4 EUR/szoba/éjAz adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Görögország: Stúdiók, apartmanok besorolástól függően0,25-1 EUR/szoba/napAz adó a szállashely üzemeltetőjének érkezéskor fizetendő, minden ott töltött éjszakára. (Az árak tájékoztató jellegűek!) A kategória megállapítása az illetékes helyi hatóságok besorolása alapján történik.
Barbados: Luxus hotelek10 USD/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyeken kell fizetni készpénzben vagy kártyával. Az osztályba való besorolásról a szálloda ad tájékoztatást a helyszínen.
Barbados: A osztályú hotelek5,5 USD/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyeken kell fizetni készpénzben vagy kártyával. Az osztályba való besorolásról a szálloda ad tájékoztatást a helyszínen.
Barbados: B osztályú hotelek és apartmanok2,5 USD/szoba/éjAz összeget a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyeken kell fizetni készpénzben vagy kártyával. Az osztályba való besorolásról a szálloda ad tájékoztatást a helyszínen.
- Utoljára módosítva: 2018.08.13.

Idegenforgalmi Adók - Autós úti célok

CélterületIdegenforgalmi adó mértékeMegjegyzés
Olaszországkb. 0,25-3,5 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Spanyolországkb. 0,5-1 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Ausztriakb. 1,1-3,5 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Szlovéniakb. 1,27-1,8 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Svájckb. 2,5 EUR/főAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni. Némely esetben svájci frankban kell fizetni.
Szlovákiakb. 1 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Franciaország/Cote D’Azurkb. 1-1,8 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Horvátországkb. 1-1,4 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni. Sok szállásnál foglaláskor fizetendő, a foglalási rendszer tartalmazza.
Görögország/Chalkidiki-félszigetkb. 0,5-4 EUR/fő/napAz összeget a helyszínen, érkezéskor vagy elutazáskor, a szálláshelyeken kell fizetni.
Montenegró-Foglaláskor extra fizetendő, a foglalási rendszer tartalmazza.
- Utoljára módosítva: 2018.08.13.

1993-2019 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva