Céginformációk

 • Cégnév: N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft.
 • Székhely: 1118, Budapest, Dayka Gábor utca 5.
 • Telefon: +36 (1) 309 5900
 • Call Center: +36 (1) 248 5888
 • E-mail:nur@neckermann.hu
 • Nyilvántartási szám: R00801/1999/1999
 • Pénzintézet: K & H Bank
 • Adószám: 10839058-2-43
 • Cégjegyzékszám: 01-09-263181

Neckermann Magyarország

1993-as megalakulása óta a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Neckermann Magyarország) a hazai turisztikai piac meghatározó szereplőjévé vált a szegmens valamennyi kategóriájában nyújtott magas színvonalú szolgáltatásainak, a 2016-ban, 175 éves Thomas Cook csoport által biztosított stabil háttérnek és a jól képzett, szakértő munkatársainak köszönhetően. A Neckermann Magyarország 26 saját és közel 400 franchise vagy partner irodával, valamint online értékesítési felületével az ország teljes területét lefedve biztosítja szolgáltatásait az utazni vágyóknak. A Thomas Cook csoport sikeres 175 éves működése garancia arra, hogy a Neckermann Magyarországgal bárki biztosan utazhat.


A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. alapítói, dr. Békefi Veronika és Hermányi Attila azóta is vezető beosztást töltenek be a vállalatnál, ezzel is erősítve a cég stabilitását és biztos szakmai alapjait. A megalapítás óta rajtuk kívül számos munkatárs már több, mint két évtizede erősíti a N-U-R Kft. csapatát és ezen idő alatt a vállalattal együtt fejlődtek. Az elmúlt több, mint két évtized alatt a cég kínálata folyamatosan bővült. Az első szezon úti céljait (Tunézia, Ciprus, Mallorca és Tenerife) folyamatosan újabbak követték. Ma már a „dinamikus csomagnak” köszönhetően az utasok a világ szinte bármely pontjára eljuthatnak a Neckermann Magyarországgal. A magyar piacon egyedülállóan széles kínálat magában foglalja a mediterrán és egzotikus repülős utakat, városlátogatásokat, szállásajánlatokat, hajóutakat, körutakat, belföldi utazásokat, síutakat, repülőjegyeket, utazási biztosítást és autóbérlési lehetőséget is. Az utazási piacon is egyre hangsúlyosabbá válik az online foglalás és tájékozódás lehetősége, éppen ezért a Neckermann Magyaroraszág nagy hangsúlyt fektet weboldalának folyamatos fejlesztésére. A magyar vásárlóközönség változatosságát és szokásait figyelembe véve az online jelenlét mellett azonban még mindig fontos szerepet játszanak a nyomtatott kiadványok is, melyeket folyamatosan megújítanak az utasok minél élményszerűbb és pontosabb tájékoztatása céljából. A maximális ügyfélelégedettség és ügyfélélmény a legfontosabb prioritás a vállalatnál. Ezért számos beruházás, oktatás és fejlesztés van folyamatban úgy Magyarországon, mint az úti célokon is.

www.neckermann.hu

A 175 éves Thomas Cook története – a brit ág

A Neckermann Magyarország anyavállalata, a Thomas Cook nemzetközi cégcsoport, mely a világ egyik vezető szabadidős célú utazásszervezője, 2016. július 5-én ünnepelte fennállásának 175. évfordulóját. A szervezett utazások és utazási csomagok úttörője, a Thomas Cook egy 15 piacon működő nemzetközi vállalkozássá nőtte ki magát, mely 20 milliónál több utast szolgál ki évente és nagyjából 22 000 főt foglalkoztat.

A korai évek

Az első Thomas Cook utazás 1841-ben volt, amikor az alapító egy sikeres 12 mérföldes vasúti utazást szervezett 500 utas számára, hogy mindössze 1 shillingért eljuthassanak Leicester-ből Loughborough-ba egy rendezvényre. Azzal a vízióval, hogy az embereknek megadja az utazás lehetőségét, Cook elindított egy utazássorozatot Leicester, Nottingham, Derby és Birmingham között, ezrek számára lehetővé téve, hogy először tapasztalják meg a vasúti utazás élményét. Ekkor teremtette meg a későbbi üzlete alapjait.

4 év alatt a Thomas Cook egy elképzelésből kereskedelmi vállalkozássá nőtte ki magát. Liverpoolba szervezett útjára készítette el a cég első desztinációs tájékoztató füzetét is, mely a későbbi modern utazási katalógus előfutárának tekinthető.

Az emberek felfedezés iránti igényének kielégítésére Cook kibővítette kínálatát Londonnal, Skóciával, Wales-szel és Írországgal mielőtt elindult volna első kontinentális utazása Nyugat-Európába. Ez az út magában foglalta Antwerpent, Brüsszelt, Kölnt, Frankfurtot, Heidelberget, Strasbourgot és Párizst.

Terjeszkedés

www.neckermann.hu

A nyári utazási desztinációk térképére helyezve Svájcot és az Alpokat 1863 júniusában, Cook fokozta az emberek kalandok iránti szomjúságát. A szezon végére közel 2000 utas utazott vele Párizsba, akik közül 500-an tovább folytatták útjukat. A Párizsi, Lyoni és Mediterrán Vasúttársasággal együttműködve Cook körutazásos jegyeket értékesített Párizsba és az Alpokba. Ezek annyira sikeresnek bizonyultak, hogy a rendszert kiterjesztette Olaszországra is. A növekvő ügyféligények minél teljesebb körű kiszolgálására a Thomas Cook 1862 áprilisában megnyitotta első irodáját Londonban a Fleet Street-en.

A következő 14 év során Thomas Cook a fiával, John Mason Cook-kal közösen dolgozott a szolgáltatási kör fejlesztésén. Bevezette saját utalványát – az utazási csekkek egy korai formáját – és a szállodai kuponok rendszerét, melyek garantálták a fix áras szállást. Ekkor indított először utazásokat Egyiptomba és Palesztinába is, valamint publikálta a Cook Continental Naptárja és Turista Kézikönyve című kiadvány első kiadását.

A hosszabb utazások tematikáját követve Cook 1872-73-ban elindította első világkörüli útját, mely 222 nap alatt és több, mint 29 000 mérföld megtételével juttatta el az utasokat Észak-Amerikán, Japánon, Kínán, Szingapúron, Indián, Egyiptomon, Törökországon, Görögországon, Olaszországon át Franciaországig – ez az út vitathatatlanul karrierje csúcspontját jelentette.

A következő generációk

A jó üzleti érzékkel megáldott John Mason Cook 1879-ben vette át a vállalkozást édesapjától és azonnal világos célokat fektetett le annak érdekében, hogy biztosítsa a vállalkozás jövőbeni sikereit. A nemzetközi terjeszkedés ambíciójával új globális partnerségeket alakított ki és új utakat álmodott meg, például az első újkori olimpiai játékokra, Athénba. Nílusi luxusgőzös flottájának létrehozásával a Nílus úgy vált ismertté, mint „Cook csatornája”.

A szervezeten belüli kommunikáció fontosságát megértve John Mason Cook sokkal jobb kapcsolatokat alakított ki az utazási irodákkal. Ennek köszönhetően jobban látta mely területeken szükségesek javítások, valamint így lehetősége nyílt sokkal többet megtudni az ügyfeleiről és azok véleményéről.

John Mason Cook halálát követően 1899-ben a vállalkozást három fia, Frank Henry, Ernest Edward és Thomas Albert örökölte. Az utaskör magasabb szintű kiszolgálása érdekében catering szolgáltatást is biztosítottak, bevezették a téli sportos utazásokat, az autós túrát és a kereskedelmi légi közlekedést, valamint az első vezetett túrát Afrikában Kairótól Fokvárosig.

1928-ban a vállalatba bevásárolta magát Európa legnagyobb luxus hálókocsi üzemeltető cége, a La Compagnie Internationale des Wagons-Lits et des Grands Express Européens, de az 1940-es évek közepére ismét brit kézbe került a cég és a háború utáni nyaralási boom egyik fő kiszolgálójává vált. 1965-re a Thomas Cook cégcsoport profitja elsőször haladta meg az 1 millió fontot és Spanyolországba első alkalommal több, mint 1 millió utast szállított - ez a desztináció ma is a Thomas Cook cégcsoport legjobban teljesítő célországa.


www.neckermann.hu
Thomas Cook
www.neckermann.hu
John Mason

Az utóbbi évek

A Thomas Cook 1997-ben online felületen is megjelent, hogy világszerte sokkal jobb hozzáférhetőséget biztosítson utasainak az ajánlataihoz. 6 évvel később a Thomas Cook elindította saját légitársaságát, mely 7 brit repülőtérről több, mint 60 úti célra repíti az utasokat úti céljaikra, hogy a cég a repülőtértől a szállodáig egy komplett csomagot biztosíthasson ügyfelei számára.

Napjainkban a Thomas Cook Airlines, amely magában foglalja a német Condor-t, a Thomas Cook Airlines Scandinavia-t, a Thomas Cook Airlines UK-t és a Thomas Cook Airlines Belgiumot 92 repülős flottával közel 100 desztinációra repül Észak-Amerikától a Távol-Keletig.

A vállalat 2001-ben egyesült a Condor és Neckermann német utazási vállalatokkal és 2007-re az Egyesült Királyság legnagyobb utazási irodai hálózatával rendelkezett, Európában pedig a második legnagyobb utazásszervezővé vált több, mint 1200 utazási irodával.

www.neckermann.hu

A 2000-es évekre a Thomas Cook-Neckermann konszern 3 saját szállodamárkát is létrehozott a SENTIDO-t, a smartline-t és a SunConnect-et. A partnerkapcsolatai révén pedig két további szállodamárkával gazdagodott, a Sunwing-gel és a Sunprime-mal. Szállodáival így már családok, többgenerációs utazók és egyéni utazók számára egyaránt kínál lehetőségeket. Idén a csoport portfóliója újabb szállodamárkával bővült a Casa Cook Rhodes megnyitásával, mellyel a saját márkájú szállodák száma már megközelíti a 200-at.

SENTIDO:

A SENTIDO hotelek varázslatos világa egyszerre mind az öt érzékszervet kényezteti. A SENTIDO szállodák mindegyike szigorú sztenderdek alapján lett kiválogatva, így bárhol a világon a SENTIDO név egyet fog jelenteni a kiemelkedő szolgáltatásokkal, a széles és minőségi ételkínálattal, a wellness szolgáltatások, sportolási és szórakozási lehetőségek kimeríthetetlen tárházával.

smartline:

A kiváló ár-érték arányú 2-4 csillagos smartline hoteleknél a tökéletes nyaralás gazdaságosan valósítható meg akár családdal, párban vagy egyedül utazik valaki. Az éttermek, úszómedencék és a tengerpart közelsége biztosítják, hogy minden elvárásnak maradéktalanul megfeleljenek ezek a hotelek.

SunConnect:

A SunConnect összeköt. A Lollo és Bernie kabalafigurákkal és animátor csapatokkal rengeteg élmény garantált az egész családnak, a medencék és csúszdák pedig felfrissülést hoznak a család minden tagja számára. A szálloda egész területén elérhető ingyenes WiFi segítségével pedig könnyű megosztani az élményeket az otthon maradottakkal.

Sunwing:

A Sunwing Family Resorts szállodái a tökéletes családi nyaralás helyszínét kínálják kiválóan felszerelt apartmanokkal, csábító medencékkel, sportprogramok széles választékával és profi előadásokkal.

Sunprime:

A felnőttbarát 4-csillagos Sunprime szállodákban garantált a kikapcsolódás napozás közben a medence partján, a mennyei fürdőkben vagy a pazar éttermekben. A kényelmes, kellemes hangulatú, mégis modern bútorú szobák az otthon hangulatát idézve feledtetik el a hétköznapok gondjait.

Casa Cook:

Az újdonságot keresők és a helyi kultúra iránt érdeklődők igényeihez igazodva született meg a Casa Cook szállodamárka, melynek első képviselője a 2016 májusában nyílt 90 szobás, felnőttbarát Casa Cook Rhodes egy új irányvonalat teremtve a nyaralás élményében, ötvözve a bohém stílust és a városi életérzést.

Az első ötlet óta, hogy a Thomas Cook lehetőséget adjon az emberek számára az utazásra, mára a világ egyik vezető szabadidős utazási csoportjává vált, mely következetesen törekszik az újításokra, hogy ügyfelei számára biztosítsa az utazás és a világunk felfedezésének lehetőségét. Most 175 évvel később elmondhatjuk, hogy a saját korában úttörőnek számító Thomas Cook egy több milliárd fontos, egész Európára kiterjedő sikertörténet megvalósulásának lehetőségét indította el annak idején.

Neckermann – a német ág

Josef Neckermann 1912-ben született Würzburgban, s már a harmincas években sikeres csomagküldő vállalkozást vezetett. Az 1950-es esztendők végén újabb lendületet vett vállalkozása és az addigi csomagküldő szolgálata mellett utazási irodát nyitott.

1963-ban, a csomagküldő árujegyzéke mellékleteként jelentette meg első utazási katalógusát: az akkor még mindössze hatoldalas füzetecskét, amely már kéthetes repülős utazásokat kínált egyebek mellett Spanyolországba, Tunéziába és Dél-Dalmáciába.

Az igényt jól reprezentálja, hogy a Neckermann Versand KG-nek már a második üzleti évben 35 ezer utasa volt. A fejlődés következő állomásaként megalakult a Neckermann und Reisen GmbH & Co., a NUR.

A vállalat üzletpolitikája az volt, hogy nagy tételben vásárol, illetve foglal helyeket a charterjáratokon és a célállomások szállodáiban, így jelentős árelőnyre tesz szert a konkurenseivel szemben. A „Neckermann macht’s möglich!”, vagyis „A Neckermann valóra váltja” szlogennel a NUR hamarosan már valamennyi korosztály részére kedvező csomagtúrákat ajánlott.

1965-ben az utazási irodái száma meghaladta a hetvenet, forgalma pedig túlszárnyalta a 36 millió márkát – ami több mint 70 ezer foglalást jelentett. A vállalat 1970-ben köszöntötte egymilliomodik utasát.

A cég 1988-ban ünnepelte 25. születésnapját, s Németország újraegyesülését követően számos irodát nyitott a volt NDK területén. Még ugyanebben az esztendőben letette az oberurseli új központ alapkövét.

1995-re a NUR Touristic vendégforgalma megközelítette a négymilliót, pénzforgalma pedig meghaladta a 4 milliárd márkát. A következő esztendőkben gyorsan követték egymást az események, a NUR sorra nyitotta kirendeltségeit Kelet-Európában. A NUR a C&N Touristic konszern részévé vált, amely így lefedte az utazásszervezést, a repülést, az értékesítést, természetesen ide értve a szállodai szobafoglalásokat is. A konszern átvette az Havas Voyages turisztikai üzletét, amely közel 400 irodát jelentett. Ezzel több mint 20 százalék részesedéssel piacvezetővé vált Franciaországban.

2001-ben a C&N Touristic egyesült a Thomas Cook Holding Ltd.vel, majd a cégnevet Thomas Cook AG-re változtatta. A konszern már abban az évben közel 8 milliárd euró forgalmat könyvelhetett el, míg utasforgalma meghaladta a 14 milliót. 2007 nyarán a Thomas Cook Group Plc.-t bevezették a londoni tőzsdére.

N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. az elmúlt esztendők folyamán a következő szakmai elismerésekben részesült

 • Az év utazási irodája: 2002.
 • Superbrands: 2004, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011
 • Budapest Week – Best Travel Agency: 2004.
 • Utazás Kiállítás – a legszebb stand díja: 2006, 2010
 • Utazó Magazin – az év utazási irodája: 2007
 • 3Plusz Program – Megbízhatóság,E gészség és Biztonság az utazásban: 2009
 • Budapest Airport – Best Performing tour operator: 2009
 • Kiválóság az ügyfélkiszolgálásban: 2010

A Neckermann Magyarország hosszú évek óta szerepel hazai cégek TOP 500-as mezőnyében. Ön is jól dönt, ha a Neckermann Magyarországgal utazik! Válassza Ön is a megbízhatóságot következő utazásához.

Válassza a Neckermann Magyarországot!