Tájékoztató
a Neckermann Magyarországot, mint utazásközvetítőt megbízó utazásszervezők utazási szolgáltatásainak megrendeléséhez

A Neckermann Magyarország (NUR Kft.) honlapján több más utazásszervező által kínált utazási szolgáltatás is megtalálható, melyek a Neckermann Magyarország, mint utazásközvetítő irodáiban lefoglalhatók. Az ezen utazási szolgáltatásokra vonatkozó tartalmakat az utazásszervezők xml-ben töltik fel, melyeknek tartalmáért, így különösen, de nem kizárólagosan az esetlegesen téves, hibás árfeltüntetésért a Neckermann Magyarország kizárja a felelősségét, ezen tartalmakért mindig az adott utazásszervezőt terheli a felelősség.

Az utazásközvetítő közreműködésével történő szerződéskötés az utas számára többletköltséggel nem jár, az utasnak ugyanazt az összeget kell fizetnie, mintha az utazást közvetlenül az utazásszervezőnél rendelné meg.

A megrendelésre, visszaigazolásra, fizetési feltételekre, az utazási szerződés létrejöttére, és minden egyéb feltételre minden esetben az utazásszervező által az adott utazásra vonatkozóan közzétett leírások, tájékoztatók, és szerződési feltételek az irányadók.

Az alábbiakban tájékoztatást adunk a megrendelés jellemző menetéről azzal, hogy az egyes utazásszervezők szerződési feltételei függvényében eltérések lehetségesek. Felhívjuk a figyelmet az utazásszervezők által közzétett leírások, tájékoztatók, szerződési feltételek elolvasásának fontosságára.


1. Kötetlen ajánlatkérés

Első lépésként válassza ki a kívánt utazást oldalunkon a kereső segítségével. Következő lépésként állítsa be a megfelelő időpontot, szobatípust, ellátást, és igény esetén további szolgáltatásokat (pl. biztosítás, fakultatív program). A rendszer tájékoztató jelleggel kiszámolja Önnek a teljes árat. Küldje el ajánlatkérését a kötetlen ajánlatkérés gomb megnyomásával, melyet munkatársaink azonnal megkapnak.


2. Mi történik az ajánlatkérés elküldése után?

Munkatársaink ellenőrzik a szabad férőhelyeket és a lehető legrövidebb időn belül, de a beérkezéstől számított legfeljebb egy munkanapon felveszik Önnel a kapcsolatot telefonon, vagy e-mail-ben.

Amennyiben a kiválasztott utazást szeretné lefoglalni, lehetőség szerint félretesszük a helyeket rövid időre (un. opciós foglalás), elküldjük Önnek e-mail-en a foglalási dokumentumokat, melyeket aláírva kell visszaküldenie, vagy egyéb módon eljuttatnia hozzánk.

30 napon belüli utazás esetén opciós foglalás nem minden esetben lehetséges.

A foglalási dokumentumok tartalmazzák:

- Megrendelőlapot (az utazás és az utasok adataival)

- Utazásszervező fizetési feltételeit

- Utazásszervező Általános szerződési feltételeit


3. Részvételi díj előleg, részvételi díj befizetése

Az Utazásszervezők általában a részvételi díj 40 %-ának befizetését kérik előlegként, a hátralék pedig indulás előtt legkésőbb 30 nappal esedékes, illetve 30 napon belüli utazás esetén foglaláskor a teljes részvételi díjat be kell fizetni, de eltérés az egyes utazásszervezők általános szerződési, és fizetési feltételei függvényében előfordulhat.

A részvételi díj befizethető

- átutalással, vagy készpénzes befizetéssel a NUR Kft. K & H Banknál vezetett bankszámlájára

Eurós utalásokhoz:Számlatulajdonos: N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft
Számlaszám: 10201006-60103075
IBAN: HU74 1020 1006 6010 3075 0000 0000
BIC/SWIFT: OKHBHUHB
Közlemény: (foglalási szám)

Forintos utalásokhoz:
Számlatulajdonos: N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft.
Számlaszám: 10200885-32618228-00000000
IBAN: HU65 1020 0885 3261 8228 0000 0000
BIC/SWIFT: OKHBHUHB
Közlemény: (foglalási szám)
- vagy személyesen a NUR Kft. bármelyik saját utazási irodájában (az utazási irodák pontos címe megtekinthető a NUR Kft. honlapján).

Kérjük, hogy befizetéskor, vagy átutaláskor a megrendelőlapon szereplő foglalási számot tüntessék fel a megfelelő rovatban, vagy személyes fizetésnél hivatkozzanak rá munkatársunknál.


4. A foglalás véglegesítése

A foglalás véglegesítésének feltétele a részvételi díj, vagy előleg, és az aláírt foglalási dokumentumok beérkezése, melyről a megrendelő részére értesítést küldünk.

A foglalás az utazásszervező visszaigazolásával válik fixé, a visszaigazolásról a megrendelőt értesítjük.

Amennyiben megrendelést az utazásszervező nem igazolja vissza, a befizetett előleget, vagy részvételi díjat visszautaljuk a megrendelőnek, valamint lehetőség szerint alternatívát ajánlunk fel részére.

5. A foglalás visszaigazolását, és a teljes részvételi díj befizetését követően, az indulást megelőző 5-7 napon belül e-mail-ben küldjük el az utazáshoz szükséges dokumentumokat. Igény esetén a dokumentumok átvehetők bármelyik - előre egyeztetett- saját utazási irodánkban.

A részvételi jegy tartalmaz minden fontos információt, menetrendet, találkozók idejét, visszautazás idejét, stb. Kérjük figyelmesen olvassa el!


6. Mikor jön létre a szerződés?A honlapon megjelenített utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. Az ajánlatkérés űrlap kitöltésével és elküldésével nem jön létre utazási szerződés. Az utazási szerződés a megrendelő és az utazásszervező között jön létre, utazásszervező által megküldött visszaigazolást követően, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint.

Az előleg fizetése, és az aláírt dokumentumok megküldése, minden esetben megrendelésnek minősül, az utazásszervező utazási feltételei szerint. Az utazási szerződés felmondására az utazásszervezőnek az adott útra vonatkozó utazási feltételei irányadóak.

Felhívjuk figyelmét

A legnagyobb gondosság és gyors ügyintézés ellenére is előfordulhat, hogy a foglalási dokumentumok megküldése, és a fizetés lebonyolításának időtartama alatt a megrendelt utazásra elfogynak a szabad helyek. Ebben az esetben munkatársunk haladéktalanul értesíti az utast a helyek beteltéről, lehetőség szerint segít másik utat találni, vagy kezelési költség felszámolása nélkül visszafizeti az utas által már befizetett összeget.

Az utazási szerződés fentiek szerinti létrejöttének elmaradásáért, és az ezzel összefüggő esetleges károkért a NUR Kft. a felelősségét kizárja.

Az oldalon szereplő árak tájékoztató jellegűek, a pontos árakról munkatársunktól kap tájékoztatást a kötetlen ajánlatkérésre adott válaszban.

ÁRAK, ÁRFOLYAMÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS


A neckermann.hu portálon megjelenített árakat központi adatbázisokból kapjuk. Mivel ezeket az adatbázisokat egyszerre több ország ügyfelei használják azonos időben ezért előfordulhat, hogy - akár jelentős - eltérés mutatkozik a hotel információs oldalon és az adatbeviteli oldalon megjelenített árak között. Erre minden esetben felhívjuk ügyfeleink figyelmét egy figyelmeztető ablakban elhelyezett üzenettel. Mindig az utoljára (adatmegadás oldal) megjelenített ár a pontos ár, a hotel információs oldalon megjelenített árak tájékoztató jellegűek. Amennyiben ajánlataink mellett feltüntetett árainkkal kapcsolatban további információra van szüksége keresse bátran kollégáinkat a megadott elérhetőségeink egyikén. Ide kattintva tájékozódhat irodáink elérhetőségéről.

Az árakat forintban és euroban is feltüntetjük, az erre vonatkozó részletes tájékoztatás az „EUR-HUF alapú szerződéskötés” főcím alatt található. Kérjük, hogy a pontos tájékozódás érdekében az árak megtekintése előtt feltétlenül szíveskedjen választani az „EUR-HUF alapú szerződéskötés” főcím alatt s az „Euro alapú szerződés” ill. a „Forint alapú szerződés” kijelölésével.

A nyitó oldalunkon egyes úticélokra vonatkozó rövid indító információkról az ott elhelyezett jelzés szerint továbbkattintva érhetők el az adott úticélra irányuló konkrét utazási ajánlatok, azok részletes leírásával és árával, a fenti választás függvényében euro, ill. forint összegben is feltüntetve.

LEGALACSONYABB ÁRA nyitó oldalunkon kiemelt ajánlatoknál – eltérő jelölés hiányában – az adott úti cél / szálláshely vonatkozásában elérhető, a szálláshelyhez tartozó alapellátást tartalmazó legalacsonyabb árat tüntetjük fel, amely nem tartalmazza a részvételi díjon felül fizetendő egyéb díjakat. A legalacsonyabb ár megjelenítésében figyelembe vett utazási időponttól, szobatípustól, ellátástól eltérő feltételekre, szolgáltatásokra a legalacsonyabb ár nem irányadó. A megadott ár eltérhet az árellenőrzés során kapott ártól. Részletekért lásd a szállásinformációs oldalt és az árkalkulációt.

AKTUÁLIS ÁRFOLYAMA külföldi utazások árait a fentiekre tekintettel nem csak forintban, hanem euróban is közzétesszük. Az euró árak mellett tájékoztatásul feltüntetjük, hogy azok a K&H Bank aktuális napi euró valuta eladási árfolyamán, vagy az esetlegesen meghirdetett árfolyamakció keretében hány forintnak felelnek meg. Amennyiben árfolyamakció van érvényben, akkor az euró árak mellett tájékoztatásul feltüntetett forint összeg az árfolyamakció szerint Euro-ból forintra átszámított részvételi díj összegének felel meg. Amennyiben nincs árfolyamakció érvényben, akkor az euró árak mellett tájékoztatásul feltüntetett forint összeg a K&H Bank aktuális napi euró valuta eladási árfolyama szerint euróból forintra átszámított részvételi díj összegének felel meg. Az itt írtaktól való esetleges alkalmi eltéréseket honlapunk nyitó oldalán külön figyelemfelhívással tesszük közzé!

ÁRFOLYAMAKCIÓÁrfolyamakció meghirdetése esetén az Euró alapú szerződésre forintban befizetésre kerülő, az árfolyamakció hatálya alá tartozó befizetést nem az általános utazási feltételekben meghatározott árfolyamon, hanem az adott árfolyamakcióban közzétett kedvezményes Euró árfolyamon írjuk jóvá. Az árfolyamakcióban a nászutas kedvezmény nem vehető igénybe. Amennyiben az árfolyamakció feltételei szerint jóváírt befizetést a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft-nek valamely okból (pl. szerződéstől történő elállás) vissza kel fizetnie az utas részére, akkor a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. a visszafizetést átváltás nélkül forintban teljesíti. Az itt írt feltételek külön meghirdetés nélkül is érvényesek minden árfolyamakció esetében. Annak eldöntése, hogy árfolyamakció meghirdetésre kerül-e, és milyen feltételekkel, minden esetben a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. kizárólagos hatáskörébe tartozik. Amennyiben árfolyamakció kerül meghirdetésre, úgy annak időtartamát, hatályát, azt, hogy az akció mely utazásokra, mely szerződésekre és befizetésekre vonatkozik (pl. csak az akció időtartama alatt megkötött szerződésekre és teljesített befizetésekre, vagy korábban megkötött szerződések hátralékos befizetéseire, stb.), továbbá, hogy az akcióra milyen egyéb feltételek vonatkoznak, mely kivételek érvényesülnek, a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. esetenként teszi közzé.

A külföldi utazások árait nem csak forintban, hanem euróban is közzétesszük. Az euró árak mellett tájékoztatásul feltüntetjük, hogy azok a K&H Bank aktuális napi euró valuta eladási árfolyamán, vagy az esetlegesen meghirdetett árfolyamakció keretében hány forintnak felelnek meg. Amennyiben árfolyamakció van érvényben, akkor az euró árak mellett tájékoztatásul feltüntetett forint összeg az árfolyamakció szerint euróból forintra átszámított részvételi díj összegének felel meg. Amennyiben nincs árfolyamakció érvényben, akkor az euró árak mellett tájékoztatásul feltüntetett forint összeg a K&H Bank aktuális napi euró valuta eladási árfolyama szerint euróból forintra átszámított részvételi díj összegének felel meg. Az itt írtaktól való esetleges alkalmi eltéréseket honlapunk nyitó oldalán külön figyelemfelhívással tesszük közzé!

NINCSENEK REJTETT KÖLTSÉGEK! MINDEN ILLETÉK AZ ÁRBAN!
A N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. magyar nyelvű honlapján, ill. kiadványaiban közzétett saját szervezésű repülős utazási csomagjai (kizárólag a HUN NAH, HUN FAX, HUN YHUN, HUN LAST termékkör) és repülőjegyei (HUN FLO, HUN SPEC termékkör) esetében a publikált árak, illetve az ezen termékkörökre vonatkozó utazási szerződésekben szereplő részvételi díj tartalmaz minden, az utazáshoz kötelezően kifizetendő szolgáltatás díját, így pl. a reptéri illetéket is. Ezért az utasnak csak a meghirdetett részvételi díjat kell megfizetnie.

A részvételi díj nem tartalmazza az opcionálisan megvásárolható szolgáltatások díját (pl. FLEXOption szolgáltatás, storno biztosítást, baleset-betegség-poggyász biztosítás, Fast check-in, stb.). Ezek megvásárlásáról az utas saját maga dönthet.

ÁRELLENŐRZÉS


Honlapunkat, és az on-line foglalási rendszerünket folyamatosan fejlesztjük, az ott rögzített adatokat állandóan ellenőrizzük, de alkalmi rendszerhiba, vagy hibás adatbevitel előfordulása így sem zárható ki. Hibás, téves adat megrendelés, szerződéskötés alapjául nem szolgálhat. Kérjük, amennyiben azonos szolgáltatásra vonatkozóan a honlapon feltüntetett ár, és az on-line megrendelés folyamatában megjelenő, vagy valamely kiadványunkban, vagy értékesítő irodánkban közzétett ár között eltérést észlel, jelezze felénk, és forduljon utazási irodai munkatársainkhoz, vagy Call Centerünkhöz a tisztázás érdekében. Honlapunkon az on-line foglalás menetébe iktattuk az Árellenőrzés funkciót, amely az esetleges hibát vagy tévedést kiszűri annak érdekében, hogy a foglalásba/megrendelésbe a helyes ár kerüljön. A foglalás/megrendelés visszaigazolásáig a honlapon esetlegesen tévesen, vagy hibásan megjelent ár, vagy egyéb adat javításának jogát fenntartjuk.

MEGHIRDETETT AKCIÓKAKTUÁLIS ÁRFOLYAMAKCIÓ MEGHIRDETÉSE
Árfolyamakció a 2019 nyári utakra, új foglalás esetén.
Figyelem! A korábban meghirdetett Euró Árfolyamakciót visszavonjuk és 2019. szeptember 24-től visszavonásig, új Árfolyamakciót hirdetünk meg 335,90 Ft = 1 € árfolyamon a 2019 nyári utakra. Az Árfolyamakció érvényes az érvényességi idő alatt megkötött új szerződéskötések előlegbefizetéseire illetve az akció időtartama alatt ezen szerződések hátralékainak befizetésére. Az Árfolyamakció érvényes a Neckermann Magyarország, HUN BAUS / HOSO / NAH / EURN / EURF / BETT / EA / YHUN / FLO / SPEC árúalapokra. Az Árfolyamakció az akció érvényességi ideje alatt a fent megnevezett utazási szolgáltatásokra vonatkozóan megkötésre kerülő új euró alapú szerződések alapján, az akció érvényességi ideje alatt forintban teljesítésre kerülő befizetésekre vonatkozik. Az Árfolyamakció a Neckermann kiadványaiban meghirdetett előfoglalási kedvezményekkel együtt is érvényesíthető. A hajoutak.neckermann.hu honlapon ill. a Neckermann kiadványaiban meghirdetett egyéni és csoportos hajóutakra (pl. MSC, Royal Caribbean, stb.), Club Med foglalásokra, a korábbi foglalások hátralék befizetéseire, a német árualapokra (NEC / TOC / NER), hajós utakra, illetve Club Med foglalásokra is érvényesíthető! Akciós árfolyamon történő befizetésnél forintos bankszámlaszámunk a következő: 10200885-32618228-00000000 HUF (K&H Bank).

Árfolyamakció a 2019/20 téli utakra, hátralék befizetésekre, hajós utakra és Club Med foglalásokra.
Figyelem! A korábban meghirdetett Euró Árfolyamakciót visszavonjuk és 2019. szeptember 24-től visszavonásig új Árfolyamakciót hirdetünk meg 335,90 Ft = 1 € árfolyamon. Az Árfolyamakció érvényes az érvényességi idő alatt megkötött új szerződéskötésekre, illetve korábbi szerződéskötések hátralék befizetéseire. Az Árfolyamakció érvényes a Neckermann Magyarország, azaz a dinamikus repülős csomagajánlataira (YHUN) és szállásajánlataira, valamint a hajoutak.neckermann.hu honlapon ill. a Neckermann kiadványaiban meghirdetett egyéni és csoportos hajóutakra (pl. MSC, Royal Caribbean, stb.), Club Med foglalásokra és a német árualap termékeire (NEC, TOC, NER). Az Árfolyamakció az akció érvényességi ideje alatt a fent megnevezett utazási szolgáltatásokra vonatkozóan megkötésre kerülő új, illetve korábbi euró alapú szerződések alapján, az akció érvényességi ideje alatt forintban teljesítésre kerülő befizetésekre vonatkozik. Az Árfolyamakció a Neckermann kiadványaiban meghirdetett előfoglalási kedvezményekkel együtt is érvényesíthető! Akciós árfolyamon történő befizetésnél forintos bankszámlaszámunk a következő: 10200885-32618228-00000000 HUF (K&H Bank).

NÁSZUTAS KEDVEZMÉNYFriss házas utasainknak 3% nászutas kedvezményt nyújtunk, melyet a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. saját irodáiban vehet igénybe. A részletekről érdeklődjön irodáinkban!

INDULÁSI REPÜLŐTÉR VÁLASZTÁSAA neckermann.hu portálon igyekszünk minden ügyféligénynek eleget tenni. Annak érdekében, hogy ügyfeleink minél kedvezőbb áron minél szélesebb kínálatból választhassanak, egyes úti célok esetében nem csak magyarországi, hanem osztrák, német és román indulási reptereket is felajánlunk az utazás kiindulópontjának. Kérjük, hogy mindig figyelmesen válasszák ki azt az egy, vagy több indulási repülőteret, melyeket utazásához igénybe tudna venni.

UTAZÁSI UTALVÁNYVáltsa valóra szerettei álmait, lepje meg őket Neckermann utazási utalvánnyal! Karácsonyra, névnapra, születésnapra, esküvőre ideális ajándék! A Neckermann utazási utalvány vásárolható és beváltható a N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. utazási irodáiban országszerte az Ön által megadott értékben.

ALTERNATÍV VITARENDEZÉSI FÓRUMKötelezettséget vállalunk az alternatív vitarendezési fórum igénybevételére a fogyasztói jogvitáik rendezéséhez. Az Európai Bizottság által fejlesztett és üzemeltetett online vitarendezési platformot a linkre kattintva érheti el: AVF

1993-2019 © N-U-R Neckermann-utazás Szolgáltató Kft. – minden jog fenntartva