Izrael

kiemelt ajánlataink (2 fő)

Összegyűjtöttünk néhány kedvező csomagajánlatot. A részletes megismeréséhez kattintson a MEGNÉZEM gombra!

Izrael - www.neckermann.hu

Izrael földrajzi változatossága egyedi: hegy, sivatag, tenger és tó váltakozik. Az állam a világ vallási bölcsője, kulturális és egyetemes jelentőségű szent föld. Természeti szépségekben bővelkedik az ország: a Negev-sivatag hegyei és kráterei, a Holt-tenger kopár partvidéke, a Jordán-folyó és a Genezáreti-tó környéke rengeteg érdekességet tartogat. Az aktív kikapcsolódást kedvelők is megtalálhatják számításaikat: számos kerékpáros útvonal található itt, evezős- és gyalogtúrákat is tehetünk. Ne felejtse el felfedezni a bazárokat és a híres Karmel piacot sem.

Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu

JERUZSÁLEM HÍVJA ÖNT

A legelbűvölőbb és legvarázslatosabb város a Földön

Mit mondhatsz még el a világ legkülönlegesebb városáról? Egyszerűen fogalmazva: Üdvözöljük Jeruzsálemben, ahol egy dicsőséges történelem összefonódik a modern és dinamikus élettel. Jeruzsálem otthont ad számtalan lenyűgöző történelmi helyszínnek, varázslatos sétányoknak, lélegzetelállító naplementének, számos szórakozási lehetőséggel, éttermekkel.

Az óváros:

Jeruzsálem óvárosa lehetőséget nyújt arra, hogy kapcsolatba kerüljön a város fényes múltjával, történelmével, kultúrájával. Az Óvárosban lévő piacon több ezeréves régészeti kincsek mellett, kortárs művészeti remek műveket találhat.

A Nyugati Fal:

Másnéven Siratófal valódi szimbóluma Jeruzsálemnek, a második Templom idejéből fentmaradt egyetlen örökség. A Siratófal jelenleg a zsidó vallásgyakorlás számára hozzáférhető legszentebb hely. A világ minden tájáról érkező turisták milliói, azzal a céllal érkeznek a falhoz, hogy a fal repedéseibe kis papírtekercsekre írják kívánságaikat, abban a reményben, hogy a kérésük megvalósul.

David város:

Dávid városa Jeruzsálem legrégibb lakott része és a város legfontosabb régészeti lelőhelye. Az egykori, ókori Jeruzsálem eredeti magjának feltételezik. Számos régészeti kincset fedeztek fel a régészeti feltárásban, köztük egy kétezer éves arany fülbevalót is. Látnivaló közül érdemes megnézni Hizkijáhu alagútját, amelyet i.e. 8. század végén ástak a Gihon forrástól az akkori város alatt, hogy biztosítsák a város vízellátását. Elemlámpával, fejlámpával, térdig a hideg, tiszta vízben végig lehet rajta menni a forrástól egészen a Siloa (Siloám)-medencéig.

Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu

Via Dolorosa:

Jeruzsálem óvárosában az az út, amelyről úgy gondolják, hogy Jézus ott vitte a keresztet a Golgota felé. A 1,5 km-eres út Tizennégy stáción keresztül vezeti az idelátogatót.

A Szent Sír temploma:

A keresztény hagyomány szerint ez a templom az a hely, ahol Jézust keresztre feszítették, eltemetették, és ugyanitt támadt fel a halálból. Zarándokhelye a keresztényeknek világszerte.

Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu

TEL-AVIV

Ahol igazi luxus várja

Felejtse el a Karib-szigeteket, Cannes-t vagy a Maldív-szigeteket, ha luxusnyaralásra vágyik, akkor Tel-Avivban a helye! Először is, a NY Times szerint a város a “lazaság fővárosa”, hiszen csak néhány órányira van, ezért nem kell azon aggódnia, hogy az időeltolódás miatt akár egy percet is szenvednie kell. Amint megérkezik, azonnal fejest is ugorhat a ragyogó napfénybe, amely egész évben tart, csak hogy mindannyiunknak örömöt okozzon. A következő lépés, hogy pihenjen egyet a város számtalan luxus szálláshelyeinek egyikén, a tengerparton fekvő 5 csillagos szállodáktól kezdve a város lélegzetelállító helyein található rengeteg lenyűgöző butikhotelig.

Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu

Hogy az élmény teljes legyen, kapjon a vállára egy törülközőt és látogasson el a csodás tengerpartok egyikére, és adjon meg magának mindent, amire egy mesés naphoz szüksége van, a fenséges hűs vizet nem is említve. Megéhezett? Legyen szó helyi vagy nemzetközi konyháról, ínyenc ételek sokaságát találja az igényes konyhájáról világszerte híres Tel-Aviv díjnyertes, ízlésesen berendezett éttermeiben. Ha eljött a vásárlás ideje, vegye magához pénztárcáját és nézzen körül a helyi ruhatervezők boltjaiban, az elegáns butikokban valamint a luxusplázákban, ahol bármit megtalálhat a neves divattervezők kollekcióitól kezdve, egészen a legújabb nemzetközi divatcikkekig. A nap végén pedig fogjon egy üveg kézműves sört vagy egy csodás koktélt a város csillogó bárjainak egyikében, majd táncolja át az éjszakát, mielőtt visszatérne 5 csillagos szállodájának jól megérdemelt kényelmébe. Luxus? Stílus? Ragyogás? Nálunk mindent megtalál! Ne várjon tovább, foglalja le útját Tel-Avivba még ma!

Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu
Izrael - www.neckermann.hu