• 1. nap

  Budapest – Antalya

  Elutazás Budapestről közvetlen járattal, Antalyaba. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szállás Antalyaban (1éj).

 • 2. nap

  Antalya – Mevlana kolostor – Kappadókia

  Reggeli után Kónyába utazunk a Szeldzsuk Birodalom az Ikoniumi Szultánság egykori fővárosába, amely ma is híres zarándokhely. Meglátogatjuk a Mevlana kolostort, ahol a névadó perzsa költő és filozófus Dzsalál ad-Dín Rúmí sírja is található, valamint itt alapították a kerengő dervisek rendjét is. A kolostor az Iszlám Művészet Múzeumának is helyet ad, amely a török iparművészet remekeit mutatja be. A programot követően utazás Kappadókiába. Érkezés után vacsora. Szállás Kappadókiában (3 éj).

 • 3. nap

  Göreme

  Reggeli után megkezdjük az ismerkedésünket Kappadókiával. Elsőként a Göreme Nemzeti Parkban található freskókkal díszített, híres és egyedülálló barlangtemplomokat látogatjuk meg, amelyek az UNESCO világörökségi listán is szerepelnek. A természet csodái vesznek körül minket, a természet igazán megmutatta micsoda fantáziával bír. A táj, sziklafalakból, tufapiramisokból, kúpokból áll melyek a sok lyukkal egy hangyabolyra emlékeztetnek minket. Következő megállónk a Simeon völgyben, más nevén a Szerzetesek völgyében, vagy népszerűbb, ismertebb nevén a „tündérkényények völgyében” lesz. Ez a vidék mindenkit ámulatba ejt a csoportokban álló tíz méter magas tufakúpjaival. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál tárul elénk a legszebb panoráma. A nap végén meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt, ahol helyben előállított anyagokból (selyem, gyapjú és pamut) készülnek a szőnyegek. Avonosban a fazekasoknál is megállunk és teszünk egy sétát.

 • 4. nap

  Ihlara-völgy

  Reggeli után Ihlara-völgybe kirándulunk. A tájat egy vulkáni tevékenység alakította ilyenné, amely a kitörések alkalmával vulkáni hamuval borította be a környezetét. Az első emberek először a VII. században telepedtek meg a környéken. Kappadókia területe ezernyi látnivalót kínál, holdbéli tája különleges formáival, alakzataival, ember alkotta barlangjaival, templomaival, vonzza a látogatókat. Felkeressük az Ihlaravölgyet és a földalatti várost.

 • 5. nap

  Sultanhan – Antalya

  A mai napon Antalyaba utazunk. Magunk mögött hagyjuk Kappadókia varázslatos világát, tündérhegyeit, barlangjait, földalatti városait. Útközben megállunk és megnézzük a szeldzsuk időkből származó Sultanhan - i karavánszerájt. Ezt követően a festői Taurus (Toros) hegységen keresztül visszatérünk a Földközi - tenger partján lévő híres török üdülővárosba, Antalyaba. Utazás a szálláshelyre, Antalyaba. Szállás Antalyaban (3 éj).

 • 6. nap

  Antalya – Kalpuzkaldiran vízesés

  Reggelink után egész napos városnéző túrára megyünk. A Taurus (Toros) hegység ölelésében fekvő Antalaya-t, a Török Riviéra legszebb városát ismerjük meg. Megnézzük, többek között a város szimbólumait, az Óratornyot, a Yivli Minaretet. A Kaleici városrészben fekvő védett görög és török házak között tett gyalogos sétánk közben több manufaktúrába, műhelybe is ellátogatunk, megismerkedünk a helyi mesteremberek munkáival, termékeivel a török kézművesipar remekeivel. A programunk végén, felkeressük antalaya legszebb vízesését, a Karpuzkaldiran, más nevén Alsó-Düden vízesést is.

 • 7. nap

  Antalya szabad program

  A mai napon szabad program. Pihenhet kedvére, vagy idegenvezetőnk kíséretében egy fakultatív program keretében fedezze fel Antalya környéket, vagy nézelődhet, vásárolhat a város, nyüzsgő üzleteiben, bazárjában. A bátrabbak kipróbálhatják a tengeralattjárós programot, de egy látogatás a város egyik török fürdőjében is igazán kellemes kikapcsolódást ígér. Akik egész napos programot keresnek azoknak a Green Canyon, egész napos hajókirándulás lehet a megfelelő választás, mely ebédet is tartalmaz.

 • 8. nap

  Antalya – Budapest

  Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket és menetrend függvényében hazautazás Budapestre.

Időpontok és árak: 2019.05.21. - 2019.05.28.; 8 nap / 7 éj; 199 000 Ft

Az ár tartalmazza:

 • szállásokat helyi 4*- os szállodákban félpanziós ellátással
 • helyi közlekedést autóbusszal
 • belépőt a megadott programokra
 • magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár NEM tartalmazza:

 • nemzetközi repülőjegyeket illetékkel - 85.000 Ft
 • borravaló - 4-5 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítás - 1,5 %

Egyéb költségek:

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár 95 000 Ft

(TO: 1000u)