• 1. nap

  Budapest – Steyr – Linz (kb. 460 km)

  Budapestről rövid pihenőkkel érkezünk STEYR–be. Európa egyik legszebb óvárosát ilyenkor teljesen átjárja az adventi hangulat. A műemlék épületek között mindenütt jászollal találkozhatunk: a főtéren, a városháza udvarán, de még a folyó vízén is. Rövid séta után a Városi Múzeum, majd egy magánkiállítás megtekintése következik, amely kb. 10.000 db fenyődíszt mutat be 1830-tól, különféle stílusban díszített karácsonyfákon. A kiállítás 3 szintjén az „Élményvasút” karácsonyi csodavilágba visz bennünket! A kiállítások megtekintése után lehetőségünk van a Főtéren az adventi koncert meghallgatására, vagy elvegyülhetünk a Promenád karácsonyi forgatagában. Itt van az a Christkindl templom, ahová az osztrák postások a gyerekek leveleit továbbították. A hagyomány tovább élt, ezért az elmúlt években külön, e célra létesítettek egy postahivatalt sajátos, karácsonyi bélyegzővel ellátva. Innen mi is feladhatjuk a karácsonyi képeslapjainkat. A városban megcsodálhatunk egy mozgó jászolt is, amelyet 1899-től 40 éven keresztül készítettek! Vacsora, szállás Linzben.

 • 2. nap

  Freistadt – Linz (kb. 70 km)

  Délelőtt kirándulás FREISTADT városába, a Mühlviertel központjába. A települést a XIII. század elején létesítették a Csehországba vezető ősi kereskedelmi út mentén. Egykori gazdagságáról árulkodnak a városfalak által őrzött ódon épületek. A séta után visszatérés LINZ-be, Felső-Ausztria tartományi székhelyére. A település annak ellenére, hogy az V. században már ismert volt, csak a XIX. században lett igazi nagyváros. 2009-ben elnyerte Európa Kulturális Fővárosa címet, ekkor megújult a régi központ műemlék-együttese. Séta keretében ismerkedés a főbb nevezetességekkel, a linzer hazájában. Vacsora, szállás Linzben.

 • 3. nap

  Hallstatt – St. Wolfgang – Bad Ischl (kb. 230 km)

  Egész napos kirándulás SALZKAMMERGUT varázslatos vidékére. HALLSTATT a Salzkammerguti tóvidék gyöngyszeme! A kisváros festői és romantikus környezetét szinte lehetetlen leírni. Ezt látni kell, ezért most mi is betérünk. Séta a tóparton, városnézés. A főtér parányi, de páratlan hangulatú, „az osztrák városok meséskönyvének legszínesebb lapja”-ként is említik. Tovább utazás ST. WOLFGANG-ba, az egyik legfelkapottabb üdülőhelyre, ahol a búcsújáró-templomban a híres Pacher-oltárt tekintjük meg. BAD ISCHL sokszor nyári otthona volt a császári párnak. A gyógyhely számára Ferenc József császár hosszú uralkodása hozta meg a máig is tartó hírnevet. A városka megőrizte a K.U.K. hangulatát. Itt töltötte életének utolsó éveit Lehár Ferenc. Rövid séta a híres fürdővárosban. Vacsora, szállás Linzben.

 • 4. nap

  Kremsmünster – Bécs – Budapest (kb. 490 km)

  Reggeli után utazás a Krems folyó partján épült egyházi központba. KREMSMÜNSTER bencés apátságát a VIII. században alapította III. Tasziló herceg. Akkoriban a Frank Birodalom legkeletibb bástyája volt, amit a X. század elején a kalandozó magyarok felégettek. A XIII. században ismét virágzott a messze földön híres apátság íróiskolája miatt, amelyet a XVII. század végi barokk újjáépítési munkálatok során alakítottak olyan formába, amelyet ma is láthatunk. A látogatás után továbbutazás BÉCS-be. Autóbuszos városnézés, majd rövid szabadidő az egykori császári fővárosban. Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Időpont: 2018.12.23-26.

Időtartam: 4 nap / 3 éj

Részvételi díj: 110.900 Ft

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: Linz belvárosában *** szálloda kétágyas szobáiban (zuhanyzós / WC, tv)

Ellátás: félpanzió (reggeli és háromfogásos vacsora ital nélkül)

A részvételi díj a belépőjegyek, valamint a fülhallgató árát (kb. 35,- €) nem foglalja magában!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %. Az ún. „Átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

TO: HARIS