• 1. nap

  Budapest – Glasgow – Melrose

  Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. A város szíve a George tér a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Innen a skót határvidékre indulunk. Útközben megtekintjük a híres Rosslyn-kápolnát, majd tovább utazunk Melrose-ba. A város apátságát I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol titokban az egykori szentély falánál temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezután felkeressük Sir Walter Scott hangulatos házát, mely festői környezetben, a Tweed-folyó mellett ékeskedik. Szállás Közép-Skócia.

 • 2. nap

  Forth Bridge - ST. Andrews - Glamis - Dunnottar - Aberdeen

  Reggeli után Firth of Forth tengeröböl mentén átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. sz. technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánítottak. Ezután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Délután felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély és állítólag sok a visszajáró szellem is. E különleges hangulatú helyszín után Aberdeen felé vesszük az irányt. Természetesen útközben a lélegzetelállítóan szép, meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál megállunk és idő illetve érdeklődés függvényében be is mehetünk. Szállás Aberdeen környékén.

 • 3. nap

  Aberden - Crathes-kastély - Tomnaverie Stone Circle - Whiskylepárló

  Délelőtt Aberdeenben egy kisebb buszos városnézéssel kezdjük a napot, majd a XVI. században épült Crathes-kastély következik a programban. A bámulatos kastélykert több különleges virágnak és gyógynövénynek is otthont ad, és nyolc tematikus részre van osztva. Utunk következő állomása a több mint 4.000 évvel ezelőtt épült Tomnaverie Kőtömb Kör, majd az elmaradhatatlan whiskylepárló üzem következik, ahol elmagyarázzák és bemutatják a gyártási folyamatot és a végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunk a Skót Felföldön lesz.

 • 4. nap

  Inverness - Loch Ness - Fort William

  Reggel a Felföld fővárosában, Invernessben, városnézéssel kezdünk. A város a híres Loch Ness tó északi részén van. Ez a majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Partján találhatók Skócia egyik legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjai. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a hatalmas égszínkék tóra. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie. Ezt követően sétálhatunk egyet a Nessie központban, ahol emléktárgyakat vásárolhatnak. Folytatjuk utunkat Fort Williambe, ahol időjárás függvényében lesz lehetőség egy igazi fókanézéses hajókázásra. Szállásunk felé haladva áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás” 1692-ben). Szállásunk a Loch Lomond & The Trossachs Nemzeti Parknál lesz.

 • 5. nap

  Loch Lomond - Stirling - Falkirk - Edinburgh

  Loch Lomond Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely és ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. Kellemes sétára megállunk Luss városánál, amely egy festői szépségű régi bányaváros. A déli órákban Stirling vára következik. A Stirling Castle úgy építészetileg, mint történelmileg az egyik legnagyobb és legfontosabb vár Skóciában. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen, itt aratott fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert de Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. Ezután rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, mely a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezet. Napunkat Edinburgh buszos városnézéssel zárjuk. A fővárosnak két része van; az Óváros, a maga szűk, sötét utcáival, és az Újváros, mely György-korabeli és elnevezése ellenére is már több mint 200 éves múltra tekint vissza. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról, és láthatjuk a Holyrood palotát, mely a brit királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Szállásunk Edinburghben lesz.

 • 6. nap

  Edinburgh - Budapest

  Délelőtt meglátogatjuk a királyi várat, ahol a skót koronázási ékszereket is őrzik, majd szabadidő keretein belül rövid séta következik az Óvárosban, mely az UNESCO világörökség része. Kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, majd az esti órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Időpont: 2018.08.25 - 2018.08.30.

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 5 éjszaka *** szállodában, 2 ágyas zuhanyzós, WC-s szobákban

Ellátás: Félpanzió

Belépők ára: kb. 103GBP (A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.)

Részvételi díj: 345.000,- Ft / fő

Az ár tartalmazza:

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 csillagos szálláshelyen 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban
 • Ellátást: félpanzió
 • Utazást: repülővel, a helyszínen légkondicionált autóbusszal
 • Magyar nyelvű idegenvezetést
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
 • Reptér közeli parkolást
 • Wizz Air elsőbbségi beszállás

Az ár NEM tartalmazza:

 • Reptéri illeték kb.: 60.000,- Ft + transzfer: 12.000,- Ft
 • Egyágyas felár: 58.000,- Ft
 • Utasbiztosítás (típustól függően): 4.440 – 5.700,- Ft
 • Reptéri illeték stornó biztosítás: 3.300,- Ft