• 1. nap

  Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest – Letenye – Ptuj – Trakoscan (490 km)

  Reggeli indulás. Először Horvátország egyik büszkeségénél állunk meg, Trakoscan romantikus és impozáns várkastélyánál. Az első vár a XIII. században épült, mai formáját a XIX. század elején nyerte el. A páratlan építészeti örökségnek számító kastélyt körülöleli egy meseszép park, melyben egy gyönyörű mesterséges tó is található. Szlovéniába érve Ptujt, az ókor egyik fontos kereskedelmi útvonalának központját keressük fel. A belvárosban sétálunk, megnézzük az Orfeus-oszlopot, városházát, Szt. György templomot és a Dráva partját. Továbbutazunk és útközben Szlovénia tájait csodálhatjuk. Az esti órákban érkezünk szállásunkra, vacsora (2 éj).

 • 2. nap

  Bohinj – Bled – Ljubljana (160 km)

  Délelőtt a Triglavi Nemzeti Parkhoz tartozó Bohinji- és Bledi-tóhoz kirándulunk. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tavak harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a Savica-vízesést. Ide is elsétálunk, túrázós cipő szükséges. A túra után rövid pihenő a szépséges Bohinji-tónál, Szlovénia legnagyobb tavánál. Ha szerencsénk van, Szlovénia és a Júliai Alpok legmagasabb csúcsát, a Triglávot is megpillanthatjuk. Ezt követi a Bledi-tó varázslatos látványa. Itt megcsodálhatjuk a híres monarchiabeli üdülővárost és a tóparton található szép parkot. Csónakázási lehetőség a tó közepén lévő kegytemplomhoz. Délután folytatjuk utunkat a fővárosba. A ljubljanai városnézés során megtekintjük az Óvárost, a dómot, a Hármas hidat, és a Ferences templomot. Láthatjuk milyen finoman elegáns város Ljubljana.

 • 3. nap

  Postojna –Opatija – Rijeka (200 km)

  Délelőtt megnézzük Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb cseppkőbarlangját Postojnán. A hatalmas cseppkőbarlangot gyalogosan és kisvonattal tekintjük meg. Káprázatosak a cseppkövek hatalmas oszlopai és csipkéi. A hűvös barlangból a mediterrán Adriai-tengerpartra utazunk. Opatijában a híres monarchiai üdülőhelyen séta és szabadprogram. Ekkor aki akar, az fürödhet a kellemes hőmérsékletű Adriai-tengerben. Ezt követően a közeli Rijekába megyünk, mely a Monarchia idején a legnagyobb tengeri kikötő város volt Fiume néven. Most is Horvátország 3. legnépesebb települése. Séta az ókori alapítású belvárosban és a Korzón. A várostorony és a körötte lévő barokk épületek kellemes összhatást nyújtanak. Szállás.

 • 4. nap

  Rijeka - Plitvicei tavak (200 km)

  Reggeli után a Plitvicei-tavakhoz buszozunk. A nap további részében gyönyörködünk a természetvédelmi terület mesés tavaiban, vízeséseiben. Összesen 16 tó található itt, melyeket a szintkülönbségek miatt szinte megszámlálhatatlan vízesés köt össze. A nemzeti parkot gyalogosan és helyi kisbusszal tekintjük meg. A kirándulás folyamán lesz olyan alkalom, hogy kishajóval megyünk át a tó túloldalára. Az egész napos program alatt lesz idejük a séták közt étkezni és nyugodtan gyönyörködni a felejthetetlen látványban. Nem véletlenül választotta az UNESCO a világörökség részévé ezt a tórendszert. Nézelődésünk során pallókon, vizes köveken is sétálunk, ezért túracipő szükséges. Az esti órákban foglaljuk el szállásunkat, vacsora.

 • 5. nap

  Rastoke – Zágráb – Budapest (500 km)

  Reggeli után egy igazi gyöngyszemet tekintünk meg, ahol az emberek képesek békében együtt élni a természeti adottságaikkal, hiszen úgy építettek fel egy falut 100 vízesés fölé, hogy azokat eredeti helyükön és eredeti szépségükben meghagyták. Rastoke falva így lett egy igazi kuriózum. A déli órákban az ország fővárosába, Zágrábba érkezünk. Gyalogos városnézést tartunk a Száva folyó partjára épült városban. Megtekintjük a Gradecet, a Kaptolt és a Donji Gradot (Alsóváros), amelyek így együtt alkotják Zágráb óvárosát. Városnézésünk után szabadprogram alatt emléktárgyak vásárlására is lesz lehetőségünk, vagy éppen beülhetünk a hangulatos kávézók egyikébe. Zágrábi programunk befejezése után hazaindulás. Letenyénél határátlépés. Hazaérkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Utazás: Busszal

Elhelyezés: 3* szállodában

Ellátás: Félpanzió

Utazás időpontja Időtartam Ár
2017.07.08 - 12. 5 nap 98.000 Ft / fő
2017.08.13 - 17. 5 nap 98.000 Ft / fő
2017.09.03 - 07. 5 nap 98.000 Ft / fő
2017.09.18 - 22. 5 nap 98.000 Ft / fő

Külön fizetendő:

 • Trakoscan vára: 30 HRK
 • Savica vízesés: 3 €
 • Bohinj- Bled: 18 €
 • Postojna - cseppkőbarlang: 25 €
 • Plitvicei-tavak: 180 HRK
 • Össz.: kb. 46 € + 210 HRK