• 1. nap

  NAP: BUDAPEST - BUENOS AIRES

  Indulás Budapestről európai átszállással Buenos Airesbe.

 • 2. nap

  BUENOS AIRES

  Reggeli órákban érkezünk meg Argentína fővárosában. Buenos Aires a Rio del Plata folyó partján fekszik, és gyakran a Dél Párizsának vagy a tangó fővárosának is nevezik. A 3 milliós Buenos Aires (elővárosokkal 12.5 millió) Dél-Amerika egyik legeurópaibb városa, elsősorban építészete, széles sugárútjai, hatalmas parkjai miatt, de az itt lakók többsége is inkább európai kinézetű. A repülőtérről belvárosi szállásunkra utazunk, majd némi pihenést követően fél napos városnézésre indulunk. Városnézésünket a Parlamentnél kezdjük, megnézzük a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxusnegyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. Szállás Buenos Airesben (3 éj).

 • 3. nap

  COLONIA DE SACRAMENTO

  Kora reggel a kikötőbe megyünk ahonnan Uruguay hangulatos koloniális városába, Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város az ország legidősebb városa, amelynek erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortazela de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. A késő délutáni órákban érkezünk vissza Buenos Airesbe. Az est további részében szabad program.

 • 4. nap

  ARGENTÍN PAMPÁK

  Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk Buenos Aires környékére, egy közeli estanciára. A nap folyamán kocsikázunk, argentin lovasbemutatót, népzenei és néptáncbemutatót nézünk meg, valamint megkóstoljuk az eredeti argentin ízeket. Kiadós argentin ebéd a program során. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra. Szabad program. Este fakultatív program keretében tangózni indulunk, ahol a fergeteges tánc show mellett finom vacsorával várnak minket.

 • 5. nap

  IGUASSU VÍZESÉS ARGENTIN OLDALA

  Reggel az Iguazú-vízeséshez repülünk. Puertó Iguassu turista központjában szállunk meg, ami a vízeséshez induló kirándulások kiindulópontja. A Világörökség helyszíneinek listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének. A Világ Új Hét Csodájának címét elnyerő Iguazu 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. Délután felfedezzük a környéket. Szállás Iguassu-ban (2 éj).

 • 6. nap

  IGUASSU VÍZESÉS ARGENTIN OLDALA

  Egész napunkat a nemzeti park területén töltjük. Keskeny ösvényeken vágunk át a buja trópusi őserdőn, hogy felülről és közvetlenül a vízesés mellől is megcsodálhassuk a bámulatba ejtő természeti jelenséget. Ezután ha úgy döntünk, akkor fakultatív szafari programon vehetünk részt. Terepjáróra szállva megismerkedhetünk a nemzeti park növény és állatvilágával, valamint motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést. Garantáltan senki nem marad szárazon.

 • 7. nap

  IGUASSU VÍZESÉS BRAZIL OLDALA

  Délelőtt az Iguazú-vízesés Brazil oldalát látogatjuk meg. Körbejárjuk a 1200 m hosszú sétány kilátópontjait, sétánkat a legmagasabb zuhatagnál fejezzük be, ahol a víz a látványos Ördögtorok-szakadékba zuhan. Délután repülőre szállunk és Rio de Janiero-ba utazunk. Szállás Rio de Janeiroban (3 éj).

 • 8. nap

  RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

  Reggeli után fél napos városnézésre indulunk a brazil nagyvárosban. Santa Teresa, ahol a híres antik villamos is közlekedett. A 710 méteres Corcovado hegyen található Krisztus-szobor, ami 30 méter magas és a lábánál egy kápolna található. Innen minden irányból csodálatos látvány nyílik Rio de Janeirora, és a Maracana Stadionra. Folytatjuk utunkat a belváros felé, útba ejtjük a 700 méter hosszú Sambodromot a kifejezetten a karnevál idején felvonuló szamba iskolák parádéjára épített szamba stadiont majd elhaladunk a nemrég a foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion mellett. Fényképezünk a belvárosban: a Nemzeti Színházat, Nemzeti Könyvtárat, és a Szépművészeti Múzeumot. A világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után bemegyünk a Metropolitan Catedralba, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas henger alakú üveg/beton konstrukciójú templom. A délután folyamán szabad program.

 • 9. nap

  RIO DE JANEIRO VÁROSNÉZÉS

  Reggelit követően folytatjuk tegnap megkezdett városnézésünket Rióban. Első megállónk a Cukorsüveg-hegy. Ez Rio Urca nevű negyedében van, ami mindössze 16 utcából és 6 térből áll, mégis Rio talán legbájosabb része, a Guanabara-öböl partján fekszik. Itt épült számtalan art deco ház a 20 század elejéről, és a régi kaszinó is. A Cukorsüveg tulajdonképpen két hegyből áll, amire a világ legbiztonságosabbnak tartott felvonó viszi fel az embereket. Az első állomás a Morro da Urca 224 méter magas, ezután kocsit cserelve lehet eljutni a második, magasabb hegyre, ami 395 méter magas. Innen másik lélegzetelállító látvány nyílik Rióra.

 • 10. nap

  RIO DE JANEIRO – BUDAPEST

  Reggel transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre európai átszállással.

 • 11. nap

  BUDAPEST

  Érkezés Budapestre a déli órákban.

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.

Elhelyezés: 3-4* szállodák kétágyas szobáiban.

Ellátás: reggeli, ebéd a 4. napon.

Időpont: 2018.03.30. - 2018.04.09.

Részvételi díj: 450.000 Ft / fő

Egyágyas felár: 180.000 Ft

Mindhárom országba max. 90 napos kint tartózkodás esetén magyar állampolgárok vízummentesen léphetnek be, az útlevélnek a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Különfizetendő:

 • nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel: kb. 300 000 Ft
 • további étkezések, italok díját
 • a baleset, betegség és poggyászbiztosítást
 • útlemondási biztosítást: 1,5%
 • helyszínen fizetendő belépőket

Az ár tartalmazza:

 • szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátást, ebédet a 6. és a 9. napon
 • a megadott programokat
 • magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást
 • helyszíni közlekedést

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Colonia del Sacramento
 • Iguassu Nemzeti Park (természeti)