• 1. nap

  Budapest – Fokváros

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Fokváros

  Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során, elsőként (időjárás függvényében) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Csodálatos panoráma tárul elénk a városra, az Atlanti óceánra, valamint a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

 • 3. nap

  Jóreménység Fok

  Egész napos kirándulás a Jóreménység Fokához. Utazás a Houth Bay öbölbe az Atlanti óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Hajózás a FÓKA SZIGET-hez, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba. Időjárás függvényében a CHAPMANSPEAK sziklába vájt festői útvonalon keresztül jutunk el erre a különleges helyre. Ez az egyik legdrámaibb tengerparti útvonal a világon, amely félkörben átöleli a tengert 9 kilométeren át, 114 kanyarral a sziklás partvidék mentén, káprázatos panorámával. Fotózási lehetőség a Jóreménység Fok táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfont-ra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban

 • 4. nap

  Borvidék – Durban – Umhlanga Rocks

  A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk, természetesen borkóstolóval egybekötve. Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású településére STELLENBOSCH-ba látogatunk. Ismerkedés a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házaival, Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat utca a hatalmas tölgyfáival, látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban, valamint az Oom Samie se Winkel (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja). Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután repülés DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtrópikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és a leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

 • 5. nap

  Durban – St. Lucia

  Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, Indiai Piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen megmárthatjuk a lábunkat az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként előfordul, hogy kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában.

 • 6. nap

  St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld

  Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában. Itt minden jelentős nagyvadat megtalálhatunk, többek között oroszlánokat, elefántokat, széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények, afrikai települések között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLDRE, mely jelenleg független királyság, III. Mswati király az uralkodó. Látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

 • 7. nap

  Szváziföld - Krüger Nemzeti Park

  Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Buszunkkal átutazunk a parkon. Itt ismét átélhetjük a vadles élményeit. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 • 8. nap

  Krüger Nemzeti Park – Vadles

  Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával. Dél-Afrika legnagyobb, leglátványosabb, legszebb, legérdekesebb vadasparkja a KRÜGER Nemzeti Park! Itt valóban a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. Az emlősök közül kb. 30.000 zebra, 8.000 elefánt, 1.500 oroszlán, 900 leopárd, 300 gepárd gazdagítja a terület állatvilágát. A nemzeti parkban még további 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 • 9. nap

  Panoráma út – Pretoria

  Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között megbúvó városka, melyhez számos aranyásó történettel. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A GOD’S WINDOW („Isten ablaka”) szintén páratlan látnivaló (Időjárás függvénye!). Jó időben innen rálátunk a 900 m mélységben elterülő ritka, őshonos erdőkkel benőtt sziklákra, vadrezervátumokra. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a Blyde folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklából három zulu, azaz a bennszülöttek kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ egyik legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

 • 10. nap

  Pretoria – Lesedi – Johannesburg

  PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során megismerkedhetünk a törzsek életkörülményeivel, szokásaival és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. A büféebéd után a rövidebb programot választók, transzfer a reptérre. A Zambia – Botswana – Zimbabwe programon hosszabbítóknak, vacsora és szállás Johannesburgban.

 • 11. nap

  Viktória vízesés

  Délelőtt átrepülünk Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. Délután vezetővel keressük fel a Viktória-vízesést, melyet Dr. David Livingstone angol utazó fedezett fel, és az újkori világ 7 csodája között tartanak számon. A déli féltekén ez a nyár kezdete, a Zambezi folyó vízgyűjtő területén kevés csapadék esik. Ilyenkor a zambiai oldalon kisebb a vízesés hozama, így ebben az évszakban a grandiózus sziklaalakzatok kerülnek előtérbe, míg a mi tavaszi időpontunkban a víz mennyisége és látványa nyűgözi le a turistákat. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

 • 12. nap

  Botswana Chobe Nemzeti Park

  Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

 • 13. nap

  Zimbabwe

  A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Ezért átkelünk a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. A másik oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot, mert ebben az időszakban, a Zambezi folyó vize a zimbabwei oldal irányába folyik! Délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás. 2019. márciusi programban

 • 14. nap

  Búcsú Afrikától...

  A kalandot kedvelő bátraknak egy extrém fakultatív lehetőség: fürdőzés a Viktória-vízesésben! A vízesés legmagasabb pontján (kb.110m) található az évmilliók során, a természet által kimélyített ún. Ördög-medencéje. Fantasztikus látvány, felejthetetlen élmény a Zambézi vizének erejét a vízesés peremén testközelből megtapasztalni, s a medencéből lepillantani a mélybe. Részletesebb leírás az irodánkban és honlapunkon. Menetrend függvényében délután repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

 • 15. nap

  Budapest

  Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Időpont: 2019. március 03 - 17.

Részvételi díj: 898 700 HUF / fő

Részvételi díj 896 800 HUF
Egyágyas felár 148 000 HUF
Repülőtéri illeték 195 000 HUF
Belföldi repülőjegyek 500 USD
Szervízdíj/borravaló 70 USD
Zambia vízum 80 USD

UNESCO Világörökség:

 • Dél-Afrika: Isimangaliso Wetlen Park, Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés

Az ár tartalmazza:

 • repülőjegyet Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, menetrend szerinti járaton
 • közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
 • 12 éj szállást középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
 • félpanziót (reggeli és vacsora) a program alapján Dél-Afrikában + egy alkalommal a 10. napon ebédet
 • reggelit + egy alkalommal, snack-et itallal a zambiai - botswanai hosszabbítás során
 • kirándulásokat a program szerint
 • belépőjegyek árait
 • idegenvezetést
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár NEM tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket: kb. 195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • belső repülések árát: (Itthon, indulás előtt fizetendő az irodában!)
 • Fokváros – Durban útvonalon: 110,- USD /fő 2019. márciusban: 150,- USD
 • Johannesburg – Livingstone - Johannesburg útvonalon: 390,- USD / fő, 2019. márciusban: 460,- USD
 • zambiai vízum: kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő, érvényes Zimbabweba és Botswanaba is! Az utazás dátumáig változhat)
 • kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
 • fakultatív programok árát a programban leírtak alapján (Részvételi szándékot a hátralékkal egy időben kérjük jelezni!!!!)
 • a Dél-Afrika programon 15 – 19 fő indulása esetén a 39.600,- Ft-os / fő felárat + hosszabbítás esetén 10 – 14 fő esetén a 27.800,- Ft-os / fő felárat
 • szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 50,- USD + 20,- USD / fő
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • egyágyas felár: 296.000,- Ft

Fakultatív program árak 2019. márciusban:

 • Fakultatív programok: A részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!
 • Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 195,- USD
 • Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 200,- USD
 • Büfé vacsora a hotelben: 29,- USD / vacsora
 • Zimbabwei kirándulás: kb. 70,- USD + határátlépési illeték

A fenti USD összegek FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. január 2!

TO: HARIS