• 1. nap

  Budapest – Fokváros

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Dél-Afrikába. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Fokváros

  Érkezés FOKVÁROS-ba a déli órákban. Félnapos városnézésünk során, elsőként (időjárás függvényében) a híres, 1.087 méter magas Tábla-hegy csúcsára kapaszkodunk fel felvonóval. Csodálatos panoráma tárul elénk a városra, az Atlanti óceánra, valamint a Robben szigetre, ahol Nelson Mandela raboskodott. Majd a városközpont, Maláj negyed, Bo Kaap lapos tetős, élénk színű házai, Jóreménység Kastély erődítménye, Company Park, parlament (kívülről). Vacsora, szállás Fokvárosban.

 • 3. nap

  Jóreménység Fok

  Egész napos kirándulás a Jóreménység Fokához. Utazás a Houth Bay öbölbe az Atlanti óceán Camps Bay partszakasza mentén, ahol a „12 Apostol hegyvonulata” rajzolódik ki. Hajózás a FÓKA-szigetre, ahol népes fóka kolónia él. Visszatérve a szárazföldre, továbbutazás autóbusszal a JÓREMÉNYSÉG Nemzeti Parkba, ahova időjárás függvényében a CHAPMANSPEAK sziklába vájt, festői úton jutunk el. A 9 km-es, 114 kanyarral tűzdelt szakaszon a sziklás partvidék káprázatos panoráma tárul elénk. Fotózási lehetőség a Jóreménység Fok táblánál, majd siklóval jutunk fel a világítótorony aljához, ahol az Atlanti- és az Indiai óceán összemosódó hullámaiban gyönyörködhetünk. Útközben felfedezhetjük a félsziget növény- és élővilágát is. Késő délután visszatérünk Fokvárosba, ahol a világhírű Kirstenbosch Botanikus Kerttel ismerkedünk, majd kilátogatunk a színes, pezsgő életű Waterfont-ra (bevásárló- és szórakoztató központ). Vacsora, szállás Fokvárosban.

 • 4. nap

  Fokváros – Durban – Umhlanga Rocks

  A világ egyik leghíresebb szőlőtermő és borkészítő vidékére kirándulunk. Délelőtt az ország második legrégebbi alapítású települését STELLENBOSCH-t keressük fel. Séta keretében ismerkedünk a történelmi település látnivalóival: a bájos fokföldi szalmatetős, fehérre meszelt falú házai, Dorphouis, D’Owe Werf, Drop Straat utca a hatalmas tölgyfáival, látogatás az első telepesek életét bemutató múzeumban, valamint az Oom Samie se Winkel (Dél-Afrika legrégibb szatócsboltja). Utazás a Paarl közelében álló Taal emlékműhöz, amely a Dél-Afrikában beszélt nyelveknek állít emléket. Délután átrepülünk DURBAN-be. A település Dél-Afrika harmadik legnagyobb kozmopolita, szubtropikus pálmafás városa az Indiai-óceán partján, az ország legnagyobb kikötőjével és leghosszabb tengerparti sétányával. Színes kultúrájában, történelmében felfedezhetjük az angol gyarmati, indiai, zulu törzsi elemeket. Vacsora, szállás a festői Umhlanga Rockson.

 • 5. nap

  Durban – St. Lucia

  Délelőtt buszos városnézés DURBAN-ben (városháza, belváros, Moses Madiba Stadion, Indiai Piac), rövid séta az óceán partján, és természetesen lábunkkal megmártózhatunk az Indiai-óceánban. Továbbutazás KwaZulu tartományon keresztül St. Lucia városkába. Az ISIMANGALISO WETLEN Park melletti terület az UNESCO Világörökség része. Zuluföldön keresztül érkezünk SANTA LUCIA-ba. A városkát egy nagy tórendszer öleli körbe, ahonnan esténként kijönnek a vízilovak egy kis sétára, legelészésre. Vacsora, szállás St. Luciában.

 • 6. nap

  St. Lucia – Hluhluve Nemzeti Park – Szváziföld

  Reggel szafari túrán veszünk részt (4x4-es) terepjárókon Afrika első nemzeti parkjában, ahol akár széles szájú orrszarvúkat, zsiráfokat, kudukat, varacskos disznókat is láthatunk. Ananász- és cukornád ültetvények között vezet utunk az egykor brit fennhatóság alá tartozott SZVÁZIFÖLD-re, mely jelenleg független királyság. Látogatás egy gyertyagyárban. Vacsora, szállás Szváziföldön.

 • 7. nap

  Szváziföld - Krüger Nemzeti Park

  Látogatás egy üveggyárban. Szváziföld hegyei és fenyvesei kísérik utunkat a KRÜGER Nemzeti Parkhoz. Átutazunk a parkon. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 • 8. nap

  Krüger Nemzeti Park – Vadles

  Egész napos vadles többszöri pihenővel és az ősi Afrika megtapasztalásával. Dél-Afrika legnagyobb, leglátványosabb, legszebb, legérdekesebb vadasparkja a KRÜGER Nemzeti Park! Itt ténylegesen a természettel, a valódi állatvilággal találkozunk. A nemzeti parkban 147 emlősfaj (köztük az „öt nagy”: oroszlán, leopárd, elefánt, víziló, bivaly), valamint 114 hüllőfaj, 33 féle kétéltű, 500 féle madárfaj egyedei élnek. A nyitott terepjárókon vadőr kíséretével utazva nem mindennapi élmény, amint szinte testközelből, eredeti környezetükben csodálhatjuk és fotózhatjuk a vadállatokat. Vacsora, szállás a nemzeti park szomszédságában.

 • 9. nap

  Panoráma út – Pretoria

  Utazás a híres és látványos Panoráma úton. GRASKOP a Drakensberg (Sárkány Hegység) meredek vonulatai között megbúvó városka, melyhez számos aranyásó történet kapcsolódik. A 30 m magas PINNACLE szikla érdekes, őrtoronyhoz hasonlító képződmény. A LISBON vízesés 92 m magasságból áradó víztömege a Blyde folyó egyik legszebb része, ahol a víz zabolátlan méltósággal zúdul a folyó alsó szakaszára. A GOD’S WINDOW („Isten ablaka”) szintén páratlan és kihagyhatatlan látnivaló (Időjárás függvénye!). Jó időben innen rálátunk a 900 m mélységben elterülő ritka, őshonos erdőkkel benőtt sziklákra, vadrezervátumokra. A BOURKES LUCK POTHOLES vízmosásnál a Blyde folyó, mint egy szobrászművész gömbölyű és metszett felületekre csiszolta a sziklás területet. A lélegzetelállító szurdok felett keskeny gyalogos hidak ívelnek át, ahonnan könnyű séta keretében felfedezhetjük ezt a különleges természeti csodát. A „THREE RONDAVEL” a Blyde folyó festői része. Olyan mintha a természet erői a sziklából három zulu, azaz a bennszülöttek kör alakú kunyhóira formázták volna. A világ 3. legnagyobb kanyonjaként ismert BLYDE RIVER CANYON az afrikai kontinens egyik legnagyobb csodája, impozáns panorámával. Vacsora, szállás Pretoriában.

 • 10. nap

  Pretoria – Lesedi

  PRETORIA híres kertjeiről, jakaranda (akáchoz hasonló, lila virágú fa) parkjairól, szép épületeiről. Délelőtt ismerkedés a főbb nevezetességekkel: Voortrekker (a telepesek emlékműve), a 65 hektáros parkkal körülvett Union Building impozáns épülete, Church Square (a régi piactér a történelmi épületeivel). Ebédidőben látogatás a LESEDI Falumúzeumban, ahol vendéglátóink különböző afrikai törzsek képviselői. Sétánk során betekinthetünk a törzsek mindennapjaiba, és fergeteges táncelőadásban is részünk lesz. A rövid program utasaitól elbúcsúzunk. Vacsora és szállás Johannesburgban.

 • 11. nap

  Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”

  Délelőtt átrepülünk Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. Délután vezetővel keressük fel a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” mindenkit ámulatba ejt. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között számon tartott Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

 • 12. nap

  Botswana Chobe Nemzeti Park

  Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

 • 13. nap

  Zimbabwe

  A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy fakultatív kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. A másik oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás.

 • 14. nap

  Búcsú Afrikától

  Menetrend függvényében repülés Livingstonból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

 • 15. nap

  Budapest

  Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Időpont: 2018.11.09 - 2018.11.23.

Részvételi díj: 896 000 HUF / fő

Utazás: Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon Emirates járattal, átszállással, Fokváros–Durban útvonalon belföldi repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal, Johannesburg – Livingstone – Johannesburg útvonalon menetrend szerinti repülőjáraton, a program során autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és vacsora büfé- vagy menürendszerben) + 1 ebéd a 10. napon; 11. naptól: 1 vacsora Johannesburgban, bőséges büféreggeli + 1 snack itallal.

Az ár tartalmazza:

 • repülőjegyet Bp. – Fokváros és Johannesburg – Bp. útvonalon átszállással, menetrend szerinti járaton
 • közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal
 • 12 éj szállást középkategóriás, nagyon jó minőségű szálláshelyek 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
 • félpanziót (reggeli és vacsora) a program alapján Dél-Afrikában + egy alkalommal a 10. napon ebédet
 • reggelit + egy alkalommal, snack-et itallal a zambiai - botswanai hosszabbítás során
 • kirándulásokat a program szerint
 • belépőjegyek árait
 • idegenvezetést
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár NEM tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket: kb. 195.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
 • belső repülések árát: (Itthon, indulás előtt fizetendő az irodában!)
 • Fokváros – Durban útvonalon: 110,- USD /fő
 • Johannesburg – Livingstone - Johannesburg útvonalon: 390,- USD / fő
 • zambiai vízum: kb. 80,- USD (Helyszínen fizetendő, érvényes Zimbabweba és Botswanaba is! Az utazás dátumáig változhat)
 • kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
 • fakultatív programok árát (Részvételi szándékot a hátralékkal egy időben kérjük jelezni!!!!)
 • minimális utaslétszám hiányában, Dél-Afrika programon 15 – 19 fő indulása esetén a 39.600,- Ft-os / fő felárat + hosszabbítás esetén 10 – 14 fő esetén a 27.800,- Ft-os / fő felárat
 • szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 50,- USD + 20,- USD / fő
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • egyágyas felár: 296.000,- Ft

Fakultatív programok:

 • Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 195,- USD
 • Ördög Medence. Egyedülálló különleges program, Livingstone szigettúra, fürdéssel a folyóban! kb. 120 USD, (Előre kell foglalni, s a korlátozott létszám miatt, fontos az időben történő jelentkezés!!)
 • Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 196,- USD (Kérjük indulás előtt, itthon jelezni a részvételi szándékot!)
 • Büfé vacsora a hotelben: 29,- USD / vacsora
 • Fakultatív programok: A részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!