• 1. nap

  Budapest-Lima

  Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállásunk Mirafloresben, 3*-os szállodában lesz (1 éj).

 • 2. nap

  Lima – Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (ellátás: reggeli)

  Elhagyva Limát pár órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Paracas-félsziget egyik domboldalában megformált rejtélyes gyertyatartónál, melynek eredete a mai napig is tisztázatlan. Egy motoros kishajóval indulunk a Ballestas-szigetek felé, ahová fél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, flamingókat és egy sor más ritka madarat. Továbbutazás Nazcába. Útközben megtekintünk egy tengerparti "hacienda"-t, majd tovább utazás Huacachinaba. Reggeli után az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról. Szállásunk Nazcaban, 4.5*-os szállodában lesz (1 éj).

 • 3. nap

  Nazca – Arequipa (reggeli, ebéd csomag)

  Reggeli után az UNESCO Világörökség részét képező Nazca-vonalak fölé repülünk. A Nazca- fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivatagában több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz, több mint ezer éve. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Délután folytatjuk utunkat az Andok irányába. A Pánamerikai országút gyönyörű tájakon át vezet minket. A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedülálló. Ezen a tágas, vad vidéken egymást érik a szemet gyönyörködtető természeti tájak. Célállomásunk Arequipa, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés a szállásra a késő esti órákban. Szállás Arequipaban

 • 4. nap

  Arequipa (reggeli, vacsora)

  Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majd 5 822m magas csúcsa. Kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide várost. A városnézés során megnézzük a XVII. században épült katedrálist, a Fő-teret, majd a barokk stílusban épült XVII. századi templomot. Délután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes fotóhely. A három vulkán látványát fogad bennünket: a Misti (5821m), a Chachani (6075m) és a Pichu Pichu (5664m). Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabad idő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására. Szállás Arequipaban.

 • 5. nap

  Arequipa – Puno (reggeli)

  Mai napon, privát busszal, az Andok hegyláncain keresztül utazunk Punóba: a perui folklór fővárosába, mely a Titicaca- tó partján fekszik. Utunk során vikunya-, láma- és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inkák ősei, Manko Kapak és 8 testvére, hogy létrehozzák Dél-Amerika legnagyobb magas kultúráját és birodalmat építsenek. Földünk egyik legősibb népe, a fekete vérű uro indiánok az inkákat ezer évvel megelőzve telepedtek le ezen a tájon, majd az ellenséges törzsek elől menekülve építették meg a tavon első szigeteiket. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült úszó-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Érkezés a szállodába.

 • 6. nap

  Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

  Reggeli után az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba utazunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát. Útközben megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba. Szállás Cusco-ban.

 • 7. nap

  Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

  Reggeli után indulunk a szent Völgy felé. Lehetőségünk nyílik lámát, alpakát simogatni és egy kondor keselyűreptetést is megcsodálni. Ezt követően indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Ellátogatunk a Pisaci Nap Templomhoz és a Pisaci inka ösvényhez, két nagyon érdekes látnivalóhoz ahová nem szoktak turistákat vezetni. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket vegyes perui zenével, tánccal. Utána visszatérés a szállodába.

 • 8. nap

  Cusco (reggeli)

  Reggel közös városnézésre indulunk. Először az inkák egyik legfontosabb archeológiai területe, a város felé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait járjuk körbe, majd elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Városnézésünket a spanyol gyarmati időket idéző, az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő óvárosban folytatjuk. Megnézzük a Katedrálist, Kenqo szakrális központját, a Naptemplomot és persze megkeressük a híres, gyönyörűen megfaragott 12 sarkú inka követ is. Miután megismertük a várost, napunk hátralévő részében szabadprogram keretében érdemes a főtér környékén barangolni. Délután ellátogatunk a Cuscoi indián piacra. Szállás Cuscoban.

 • 9. nap

  Korikancha – Chincheros (reggeli, ebéd)

  Reggeli után ellátogatunk a Koricancha nevű inka lelőhelyet (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált munkái között. Majd indulunk Chincherosba, a textil népművészeti készítők településére. Ezen a napon egy 3 800 méter magasan fekvő apró falucskát látogatunk meg, Chincherost, mely ősi hagyományairól, kézművességéről nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelyre, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük majd termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat, szokásaikat. Másrészt alkalmunk nyílik majd kipróbálni a falusiak meleg andoki főztjét is; lehetőségünk lesz megkóstolni az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Szállás Cuscoban.

 • 10. nap

  Maras – Moray – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

  Reggeli után megtekintjük Maras híres sómezőit. Ezután folytatjuk utazásunkat buszunkkal az Urubamba- folyó völgyében, hófödte hegycsúcsok, mezőgazdasági teraszok és színes cseréptetős indián falvak között. Délután érkezünk az inka kori település, Ollantaytambo kicsiny falujába. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent-Völgyben.

 • 11. nap

  Machu Picchu (Vistadome vonattal) (reggeli, ebéd)

  Kora reggel vonattal utazunk a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2 200 méter). Itt buszra szállunk, így érkezünk a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba-folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel három órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban.

 • 12. nap

  Cusco- Lima (ellátás: reggeli)

  Reggelit követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Városnézés Limában, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota. Ebéd a Limai fő téren. Az étterem kiváló fekvésű és nagyon ízletes perui ételeket kínálnak. A délutánt a tengerparton töltjük. Megtekintjük a „Salto del Fraile”, vagyis az „Ugró Szerzetes” nevezetű sziklát és megcsodáljuk a lenyugvó nap sugarait. Szállás Limában.

 • 13. nap

  Lima (ellátás: reggeli)

  Szabad délelőtt. Délután repülés európai átszállással Budapestre.

 • 14. nap

  Érkezés Budapestre.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobában

Ellátás: félpanzió, (reggeli + 8 főétkezés)

Időpont: 2018.07.05. - 2018.07.19.; 2018.11.05. - 2018.11.19.

Ár: 590 000 Ft-tól

Különfizetendő:

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (kb. 370 000 Ft)
 • a fakultatív Nasca repülés: 130 USD/fő
 • a fakultatív Larco Múzeum látogatás: 30 USD/fő (min. 6 fő jelentkezése esetén)
 • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
 • a borravalókat (kb 5 USD/nap/fő)
 • az útlemondási biztosítást (1,5%)

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Lima történelmi óvárosa
 • Nazca vonalak
 • Cuzco
 • Machu Picchu

Egyéb költségek:

 • fakultatív programok
 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár 120.000 Ft, 2018-ban 130 000 Ft
 • dzsungel előtartózkodás (4 nap / 3éj) 197 000 Ft + belső repülőjegykb. 79.000 Ft

GARANTÁLT INDULÁS MINDEN IDŐPONTBAN!