• 1. nap

  Indulás Budapestről a délutáni órákban.

 • 2. nap

  Cochin

  Érkezés Cochin (Kochi) nemzetközi repülőterére, érkezéstől függően transzfer a szállodába. A szálláshely elfoglalása. Rövid pihenő után indul városnéző programunk. A gyarmati múlt emlékei, és a sokszínűség, amely először feltűnik a városnézésünk során. Először a Mattancherry Holland Palotát nézzük meg, majd a Zsinagógát és ezt követően India legrégebbi keresztény templomát a Szent Ferenc templomot. A programunk zárásaként elmegyünk és megnézzük a régi kínai halászhálókat, a vállalkozóbb kedvűek akár segíthetnek is a halászoknak. Esti programunk Kathali tradicionális tánc show. Éjszaka Cochinban.

 • 3. nap

  Kumarakom

  Reggeli után utazunk tovább Kumarakomba, Keralába. Tradicionális lakóhajóra szállunk, amelyek régi rizsszállító hajók modern változatai és ma a pihenést a kikapcsolódást szolgálják. A hajókkal bejárjuk a belső csatornák vidékét, ebéd a hajón. Egy képeskönyv megelevenedő lapjain érezhetjük magunkat a trópusi táj, a régi kikötők, pálmafák, a vízpartról látható helyiek nyüzsgő élete, a folyó nyugalma, jáde zöld vize, béke, pihenés, ez Kerala. Éjszaka Kumarakomban.

 • 4. nap

  Kumarakom – Periyar

  Reggelit követően utazunk tovább Periyar – ba. Délután 1 órás elefánt programon veszünk részt, fürdetés, etetés és azt is megnézzük, miként dolgoznak, segítenek a legnehezebb munkákban is ezek a hatalmas, nagyon szerethető állatok, természetesen fotózás is része a programnak. Éjszaka Periyarban.

 • 5. nap

  Periyar – Madurai

  Reggeli után utazunk Madurai-ba érkezés után a szálláshely elfoglalása, rövid pihenés után kezdődik a programunk. Megnézzük a Sri Meenakshi-Sundarewar templomot valamint a thirumalai Nayak Mahal Palotát, ezt követően riksával utazunk a Maiamman Teppakula-ig, és megnézzük a Gandhi Múzeumot is. Este részt veszünk egy különleges árati ceremónián, amely garantáltan sokakat megérint majd. Éjszaka Madurai-ban.

 • 6. nap

  Madurai – Chennai

  Reggel vonatra szállunk és kipróbálva India jellegzetes közlekedési eszközét jutunk el Chennai-ba régi, Madrasba. Érkezés után utazás a szállodába. Később rövid városnéző túrára indulunk, megnézzük a Szent György Erőd Múzeumát, a Szent Tamás templomot és a Marina partot. Éjszaka Chennai-ban.

 • 7. nap

  Chennai – Colombo

  Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elutazunk Sri Lankába, Colombo-ba. majd a tengerparti szállásunkra, indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negombo-ban.

 • 8. nap

  Hendala-Pinnawala-Dambulla-Sigiriya

  Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban

 • 9. nap

  Dambulla - Sigiriya - Matale – Kandy

  Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A fellegvár megtekintése után folytatjuk utunkat Matele irányába, útközben megállunk egy fűszerkertben, ahol egy frissítő tea után megismerkedünk a különböző egzotikus főszerekkel, növényekkel és az azokból készíthető számtalan készítménnyel. A napi programot a Kandy piacon zárjuk. Esti programunk, Ázsia csodájának, Sri Lankának zenei, és tánc kultúráját bemutató show megtekintése. Éjszaka Kandy-ben.

 • 10. nap

  Kandy-Peredeniya-Nuwara Eliya

  Délelőtt utazunk tovább Peradeniyaba, útközben megállunk a Királyi Botanikus Kertben, amelyet Ázsia botanikai csodája. Minden, ami Ázsiában növény virág, fa itt megtalálható. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Éjszaka Nuwara Eliyaban.

 • 11. nap

  Nuwara Eliya-Kitulgala – Bentota

  Reggeli után utazás Kitulgulába. Kitulgula arról is híres, hogy itt forgatták a Híd a Kwai folyón című filmet, és itt van Sri lanka egyik legjobb rajting és túra lehetősége. A bátrabbak vállalkozóbb kedvűek raftingolhatnak (falkultatív program) a kevésbé bátrak túrázhatnak a trópusi őserdő ösvényein. A program végeztével utazás az óceán partra Bentotaba. Éjszaka Bentotaban.

 • 12. nap

  Bentota-Galle-Bentota

  Reggelit követően továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Délután pihenés az óceánparton. Szállás Bentota–ban.

 • 13. nap

  Bentota-Colombo-Elutazás

  Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

Dátum: 2017.10.05.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Időtartam: 14 nap / 12 éj

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió, 3 napon teljes ellátás a hajón

Részvételi díj: 495.000 Ft

Az ár tartalmazza:

 • szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátást, a 3. napon teljes ellátást a hajón
 • a megadott programokat belépőkkel a meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást
 • helyszíni közlekedést

Külön fizetendő:

 • nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel: kb. 275 000 Ft
 • további étkezések, italok díját
 • vízumok kb. 39 000 Ft
 • borravalókat (kb. 3 USD/fő a helyszínen fizetendő)
 • a baleset, betegség és poggyászbiztosítást
 • útlemondási biztosítást: 1,5%
 • helyszínen fizetendő belépőket