• 1. nap

  Budapest – Lisszabon – Ponta Delgada

  Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, lisszaboni átszállással. Érkezés kora délután Sao Miguel szigetére. A szállodai transzfer után gyalogos városnézés a szigetek közigazgatási székhelyén, PONTA DELGADA-ban. Séta a hangulatos városkában, a szűkre szabott, macskaköves utcákon, parkokban és botanikus kertekben. Megnézzük a reneszánsz stílusban épült Sao Bras-erődöt az óceán partján, a barokk Sao Sebastiao Székesegyházat, a városházát és a városkaput. Szállás Ponta Delgadában.

 • 2. nap

  A nyugati part – Sete Cidades

  Reggeli után utazás a páratlan szépségű, SETE CIDADES krátertavakhoz. 1440-ben jöttek létre egy vulkánkitörés következtében. A 3.000 m magas vulkáncsúcs helyén két kristálytiszta tó alakult ki: a Lagoa Azul (Kék tó) és a Lagoa Verde (Zöld tó). Látogatás egy ananászültetvényen, ahol a különleges ananászlikőr megkóstolása közben betekintést nyerhetünk a gyümölcs termesztésének rejtelmeibe is. Szállás Ponta Delgadában.

 • 3. nap

  Fogo tó – Ribeira Grande – Furnas – Vila Franca do Campo

  Reggel a LAGOA DO FOGO, azaz Tűz-tó elnevezésű, smaragdzöld krátertó csodálatos kilátópontjához kirándulunk. RIBEIRA GRANDE a sziget második legnagyobb városa, ismerkedés a nevezetességekkel: városháza, Matriz templom, völgyhíd és a városi park. Utazás kelet felé, rövid pihenő a Santa Iria Belvedere kilátópontnál. Látogatás egy teaültetvényen. Továbbutazás a FURNAS-TÓ partjára. Fürdési lehetőség a termál tóban vagy sétálhatunk a Terra Nostra botanikus kertben. A tó északi részén megnézzük a gejzíreket és megkóstoljuk Cozido nevű helyi ételt. (Ez a zöldséges pörkölt a talajból feltörő meleg vizű források gőzében fő meg. Régen a tűzhelyet helyettesítvén, a háziasszonyok reggelente eltemették vaslábasukat a földbe, délben pedig kiásták az elkészült ételkülönlegességet.) Szálláshelyünket VILA FRANCA DO CAMPO-n, a sziget régi fővárosán keresztül érjük el. Szállás Ponta Delgadában.

 • 4. nap

  Ponta Delgada – Terceira – Praia da Vitória

  Délelőtt szabadidő. Kora délután transzfer a repülőtérre, utazás Terceira szigetére. Érkezés után PRAIA DA VITÓRIA városába látogatunk. Séta a lenyűgöző belvárosban, felkeresve a XV–XVI. századi épületeket, nevezetességeket. Szállás Angra do Heroismoban.

 • 5. nap

  Angra do Heroismo – Monte Brasil – Algar do Carvao – Biscoitos

  Városnézés ANGRA DO HEROISMO-ban: reneszánsz óváros (Világörökség része), Sao Joao Baptista erőd, Capitaes Generais palota, Katedrális. Körbejárjuk a szigetet: MONTE BRASIL kilátó, ALGAR DO CARVAO barlangja (ez az egyetlen látogatható függőleges vulkáni kürtő a világon), látogatás a BISCOITOS-i bormúzeumban és megnézzük a fekete vulkáni kövekből kialakult természetes úszómedencéket is. Szállás Angra do Heroismoban.

 • 6. nap

  Faial

  Reggel transzfer a repülőtérre, utazás FAIAL szigetére. Érkezés után egész napos túra a szigeten: Flamingók völgye, Caldeira (a sziget legmagasabb pontja). Látogatás a CAPELINHOS vulkánhoz, amely 1957-ben működött utoljára. Végül barangolunk a sziget hangulatos fővárosában, HORTA-ban. Szállás.

 • 7. nap

  Pico

  Kirándulás hajóval PICO szigetére. Ellátogatunk az Azori-szigetek egyik legismertebb jelképéül szolgáló Pico hegyhez, a 2.351 méter magas tűzhányóhoz. Megtekintjük továbbá az UNESCO világörökségéhez tartozó bortermelő vidéket. Látogatás egy borospincében. A sziget hajdanán a bálnavadászok központja volt, így meglátogatunk egy régi bálnafeldolgozó üzemet és a Bálna Múzeumot. Este visszatérünk Hortára, a szálláshelyünkre.

 • 8. nap

  Faial – Lisszabon

  Szabad program vagy fakultatív programként részt vehetünk egy hajós delfin- és bálna lesen. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás lisszaboni átszállással, éjszaka a repülőn.

 • 9. nap

  Budapest

  Érkezés kora reggel Budapestre.

Részvételi díj: 399.600 Ft / fő

Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 84.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 108.000 Ft / fő

Vacsora felár (7 alkalommal): 51.700,- Ft

Időpont: 2018.06.02 – 2017.06.10.

Utazás: Budapest – Ponta Delgada és Horta – Budapest útvonalon, lisszaboni átszállással a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival. A körutazáson a SATA helyi légitársaság repülőjárataival, légkondicionált autóbuszokkal, valamint hajóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és a 3. napon ebéd, valamint 7 alkalommal fakultatív vacsora.

Fakultatív program:

 • Delfin- és bálna les hajóval: kb. 55,- € (Helyszínen fizetendő.)

A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 50,- €) nem foglalja magában.

Kötelező útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 20,- €

UNESCO Világörökségek:

 • Angra Do Herosimo belvárosa
 • Pico-szigeti borvidék