• 1. nap

  Budapest – Párizs – Bordeaux

  Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 04:30 h-kor. Elutazás 06:30 h-kor,Amszterdamon keresztül. majd érkezés Bordeauxba 11:05 h-kor. Transzfer a szállodába, ezt követőn a világhírű, Bordeaux-i Millésima Bor Trezorba látogatunk. Egy 200 éves pince az alapja a 8000 m2-es trezornak, ahol optimális körülmények között őrzik Franciaország leghíresebb borvidékeinek legjobb borait. 200.000 palack közvetlenül a leghíresebb borászatoktól, melyek garantálják az eredetiséget és a legjobb minőséget. Az Imperial könyvtárban őrzik azt a különleges 10.000 palackot, amelyek egyedülállóak a világon, (magnum, jeroboan, imperial). Az egy órás vezetett látogatást követően 3 vidék, 3 pincészet 1 – 1 különleges borát kóstoljuk meg: 1/Chateau Malartic Lagraviére pincészet, 2003-as Pessac-Léognan white Cru Classé 2/Chateau Fleur Peyrabon pincészet, 2006-os Pauillac Cru bourgeois 3/Chateau Guiraud pincészet, 2002-es Sauternes 1 Cru Classé A látogatást követően gyalogos városnézés, majd vacsora egy belvárosi étteremben. Szállás Bordeaux belvárosában(4 éj).

 • 2. nap

  St. Emilion – Sauternes - Bordeaux (120 km)

  Reggeli után Saint Émilionba utazunk. Séta a középkori műemlék városban, ahol megtekintjük a Église Monolithet, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat, majd a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát. Innen a közeli, Pomerolban található Chateau Petit-Villageba látogatunk, ahol a megismerkedünk a birtok történetével, majd az alábbi 2 fajta bort kóstoljuk meg: 1 / Petit-Village 2011 2 / Chateau Petit-Village 2011 Ez követően a világ egyik legdrágább édes bor vidékére, Sauternes-ba utazunk. Itt a Chateau Guiraud ikonikus pincészetet látogatjuk meg, ahol három kiváló Gran Cru Classe édes bort kóstolunk meg. A nap végét egy igazán világhírű birtok koronázza meg. A Chateau Smith Haut Lafitte története 1665-ig nyúlik vissza, így 2015-ben egy különleges borral ünnepelték az eredeti szőlőültetvény 650. születésnapját. A bírtok és történelmének megismerése után, a tulajdonosok magánpincéjében 3 féle bort kóstolunk: 1 / fehér Premier Grand Cru Classét 2 / egy "fiatal" vörösbort 3 / vörös Premier Grand Cru Classét A pincelátogatások után a kora esti órákban érkezünk vissza Bordeaux-i szállásunkra. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

 • 3. nap

  Fakultatívkirándulás: Bordeaux – Saintes - Cognac – Bordeaux (270 km)

  Ezt a kirándulást azoknak javasoljuk, akik szeretik a Cognac-ot, és meg szeretnék ismerni a Cognac városában található világhírű Rémy Martin birtokot. A program keretében látogatást teszünk a Rémy Martin központban. Először megtekintjük a birtokot, a történelmi házat, majd egy több száz éves pincét. Ezután a konyak készítés rejtelmeibe engednek betekintést. A program után gasztronómiai falatkák kiséretében három különleges Rémy Martin konyakot kóstolunk meg, ami igazi élményt jelent a híres nedű kedvelőinek. Kirándulásunk következő állomása a Charente megyében található Saintes városa. Rövid séta az óvárosban, majd a városnézés keretében megtekintjük a Római Amphiteátrumot, a Saint Pallais templomot, a Saint Eutrope Bazilikát, és végül Germanicus diadalívet. Délután indulunk vissza a Bordeauxba. Fakultatív vacsora egy hangulatos, belvárosi étteremben.

 • 4. nap

  Arcachon - Pauillac- Margaux - Bordeaux (210 km)

  Reggeli után az Atlanti-óceán partján található Arcachonba utazunk. Itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pyla. Méretei lenyűgözőek: 3 km hosszú, 500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. A dűnék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Séta után, a tengerparton, egy hangulatos, teraszos étteremben ebédelünk. Ezután Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére utazunk. Itt található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászat (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild). Először a Chateau Pichon Baron birtokra látogatunk. A gyönyörű környezetben fekvő kastély és birtok egyike a Bordeaux-i történelmi szőlő ültetvényeknek, és 1855 óta Second Grand Cru Classé minősítésű. A borkóstolás alatt a 90-es évek legjobb boraiból kapunk ízelítőt. 1 / Chateau Pichon Baron 1998, 2 / Chateau Pichon Baron 1996, 3 / Chateau Pichon Baron 1995. Ezt követően érkezünk a Margaux földjén található 1885-ben alapított, a négy legnagyobb pincészet után, talán a leghíresebb Grand Cru Classé minősítésű Chateau Kirwan pincészetbe. A pincelátogatás után egy 4 fogásos gasztronómiai vacsorán veszünk részt. Az előétel mellé egy 2014-es Bordeaux Blanc-t kóstolunk. A főételhez egy 1999-as Chateau Kirwant, míg a sajttálhoz és a desszerthez egy 1979-es Chateau Kirwant kóstolunk meg. Késő este érkezünk vissza a szállodába. (a részvételi díj tartalmazza a borokkal kísért gasztronómia vacsora árát is!).

 • 5. nap

  Bordeaux - Párizs - Budapest

  Reggeli után még rövid szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 12:05 h kor, majd 15:30 h-kor indulunk tovább Budapestre. Érkezés Budapestre 17:40 h-kor.

Dátum: 2017.07.07.

Elhelyezés: Kétágyas elhelyezés: 399.000 Ft/fő; egyágyas felár: 51.600 Ft/fő

Minimum létszám: 12 fő

Az ár tartalmazza:

 • 4 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*-os szállodában, büfé reggelivel
 • Repülőjegy Budapest-Amszterdam-Bordeaux útvonalon 1db kisméretű kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
 • látogatás a Millésima Bor Trezorban (Bordeaux) borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Petit-Village pincészetben (St.Emilion) 2 fajta borkóstolóval
 • látogatás a Chateau pincészetben (Sauternes) 2 fajta borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Smith Haut Lafitte pincészetben 3 fajta borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Pichon Baron pincészetben (Haut Médoc) 3 fajta borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Kirwan pincészetben (Margaux), Gourmet vacsorával és 3 féle borral.
 • 1 vacsora Bordeaux belvárosában (3 fogásos menü 1 bohár borral)
 • helyi autóbusz közlekedés a program szerint
 • magyar idegenvezető

Külön fizetendő:

 • Repülőjegy illeték: 29.900 Ft/fő (változhat)
 • BBP biztosítás: 2.750 Ft / fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,5 %(kötelező)
 • Idegenforgalmi adó: 10 EUR/fő(helyszínen fizetendő)
 • 2 fakultatív vacsora Bordeaux belvárosában (3 fogásos menü 1 pohár borral): 60 Eur / fő
 • a pincészetekben vásárolt borok árát.

Fakultativ kirándulás / programok:

 • 3. nap: Saintes– Cognac a program szerint: 75 Eur/fő (min. 10 fő esetén, csak a kirándulás)
 • Rémy Martin program: 35 Eur/fő