• 1. nap

  Budapest – Porto

  Találkozása Liszt Ferenc repülőtéren 13:15 h-kor. Elutazás 15:15 h-kor a Wizzair járatával, érkezés Portoba 17:50 h-kor. Transzfer a szállodába. Este szabadprogram. Szállás, ismerkedő vacsora a belvárosban.

 • 2. nap

  Porto - A dimbes-dombos város

  Porto fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti. Történelmi belvárosa 1996-óta az UNESCO Világörökségének része. Felfedező sétánkat az óváros Ribeira és Cordoariá negyedeiben kezdjük. A város legmagasabb pontján, a Ribeira negyedben találjuk a 12. században épült Sé do Porto katedrálist, mely az évszázadok során számos változáson ment keresztül. Eredeti formáját kizárólag a homlokzaton lévő gótikus rózsaablak őrzi. A közelében találjuk a Sa Beno pályaudvart. Itt láthatjuk a város történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (portugál csempe) gyűjteményt, melyek az állomás falait díszítik. A pályaudvar közelében áll a barokk stílusú Clerigos templom torony. A 76 m magas toronyba 256 lépcsőfokot kell megmásznunk, de megéri a fáradságot, mert innen tárul elénk a legszebb kilátás a városra. Ezután megtekintjük a díszes Tőzsde palotát, majd a Cordoaria kertet és egy impozáns, klasszicista épületet, a Pombaline--t, mely Porto börtöne volt egykor. Sétánk során egy igazi kuriózum vár ránk. Betérünk Spanyolország legszebb, de talán a világ egyik legszebb neogótikus könyves boltjába, a Livraria Lello-ba, amelyet 1906-ban José és Lello testvérek nyitottak meg. A könyvesboltot naponta több ezer turista csodálja meg a világ minden tájáról. Innen lesétálunk a Duoro folyó régi kikötőjéhez (Mole des Cais Ribiera), miközben megtekintjük Porto és talán Európa legfényűzőbb barokk templomát, a Sao Francisco templomot. A 18.században épült templom díszítésére 400 kg aranyat használtak fel. A városnézés után szabadprogram, melynek keretében nézelődhetünk a híres Bolha piacon, sétálhatunk a Rua Santa Catarina vásárló utcában, vagy megihatunk egy kávét Porto legszebb, antik kávézójában, a Majestic Caféban. Este folytatjuk a város felfedezését. Átsétálunk Porto leghíresebb hídján, az I. Lajos-hídon (Ponte de Dom Luis I.), amely átível a Duoro-folyó felett, ami Porto városánál torkollik az Atlanti-óceánba. Az óvárossal szemben végigsétálunk a parton, hogy megcsodálhassuk a régi kikötőt a csillogó, esti fényben. Majd a borkóstolós negyedben (Vila Nova de Gaia) betérünk az egyik legnagyobb és leghíresebb bortársaság, a Grahams pincészetébe, ahol egy rövid bortanfolyam keretében megismerjük a világ első bortermelő vidékének (Douro-völgy) történetét és egy 5 fogásos vacsora keretében megkóstolunk 4 féle, híres Porto-i bort és egy pezsgőt: Apperitiv: Grahams Extra Dry. Előételhez: Carolina 2012 Douro DOC Fehéret, majd Altano Quinta do Ataide Reserva 2009 Douro DOC vöröset, Főételhez Specialis rib steak: Quinta do Vesuvio Douro DOC vörös. A desszerthez egy 20 éves Graham s Tawny-t A vacsora fakultatív, ára: 95 Eur / fő

 • 3. nap

  Porto – Douro-völgye

  Reggel utazás Portugália leghíresebb borvidékére a 2001-óta az Unesco Világörökség listáján is szereplő Douro völgybe. Ez a vidék a világ legkorábban kijelölt borvidéke, amelyet 1756-ban Pombal márki a világ első részletes bortörvényével létrehozott. Érkezés után egy ebéddel összekötött pincelátogatáson veszünk részt a Quinta da Pacheca birtokon. A 4 fogásos (borjú Steak Portobello gombával) ételsorhoz az alábbi borokat kóstoljuk meg: Pacheca Colheita 2014 Blanc, Pacheca Superior2014 Blanc, Pacheca Vinhas Velhas 2011 Rouge, és egy Porto LBV Porto Port. A hideg és meleg előételek után pihentetőleg egy házi, citromos Sorbettel lazítunk. Ebéd után séta a folyóparton, majd egy rövid pincelátogatást teszünk a Quinta do Cotto pincészetbe. A látogatás során 3 bort kóstolunk meg. Délután a Douro-völgy legrégebbi, leghíresebb és legszebb birtokát, az 1716-ban, Dona Antonia Adelaide és Antonió Bernardó Ferreira által alapított és máig az ő leszármazottai által üzemeltetett Quinta Vallado birtokot látogatjuk meg. A látogatás keretében a Quinta három friss borát kóstoljuk meg: Egy Vallado White2016, egy Vallado Red 2015, és egy 10 éves Tawny Port. A kóstolások után lehetőség nyílik egy különleges kóstolásra is (fakultatív), melynek keretében, szakemberek által 96 – 99 pontra értékelt, akár 100 éves borokat is megkóstolhatunk: Pl. Quinta do Vallado Vinha da Granja, Quinta do Vallado Adelaide Red,Quinta do Vallado Reserva Field Blend. Az igazán ínyencek kóstolhatnak akár egy 1866-os Vallado Adelaide Tributal vagy egy 1888-as Valladó ABF Ár: 5 cl 150 Eur, 750 ml palack 3.300 Eur. Szállás Pachecoban. Fakultatív vacsora.

 • 4. nap

  Douro völgy

  Délelőtt 2 órás hajókázáson veszünk részt az Alta Douro folyó legszebb szakaszán. 10:45 h-kor szállunk hajóra Pinhaoban és egészen felhajózunk Tua településig. A folyó ezen szakasza 2001-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. A folyóról gyönyörű panoráma tárul elénk. Érkezés után fakultatív ebéd a Vintage House Hotel Douro étteremben, majd látogatás a Quinta de la Rosa birtokon. A birtok megismerése után kétféle DOC fehérbort és kétféle régebbi bort kóstolunk meg. Késő délután érkezünk vissza a szállásra. Vacsora a szállodában.

 • 5. nap

  Douro-völgy – Porto – Budapest

  Délelőtt a Quinta do Crasto birtokra utazunk. A több mint 3 órás, ebéddel összekötött látogatás méltó befejezése lesz Bor és Gasztronómiai túránknak, melynek Portugália és a csodálatos Duoro-völgy adott otthont. Először bejárjuk a birtokot, ahonnan pazar kilátás nyílik a folyóra és a völgyre. Ezután egy pincelátogatáson veszünk részt, ahol az ételsorokhoz öt fajta bort kóstolunk meg: Apperitívként egy 2014 DOC Crasto White kóstolunk, majd a leves után egy 2014 es CrastoDouro Red DOC-t. A főétel sorhoz egy 2013-as Crasto Superior Red DOC-t és egy 2012-es Quinta do Crasto Old Vines Reserve DOC-t kóstolunk meg. A kóstolást egy Quinta do Crasto LBV 2011-es zárja amit a desszerthez szolgálnak fel. Indulás előtt lehetőség nyílik további különleges borok megismerésére, megvásárlására is (fakultatív), melyeket Wine Spectator és Pobert Parker szakemberek 95 – 98 pontra értékeltek: Quinta do Crasto DOC Vinha da Ponte, és Quinta do Crasto DOC Vinha Maria Teresa. Délután Portoba utazunk a repülőtérre. Indulás 18:25 órakor. Érkezés Budapestre 22:55 órakor.

Dátum: 2017.09.28.

Elhelyezés: Kétágyas elhelyezés: 252.500 Ft/fő; egyágyas felár: 46.500 Ft/fő

Minimum létszám: 12 fő

Az ár tartalmazza:

 • 2 éjszaka Portoban, 4*-os szállodában büfé reggelivel
 • 2 éjszaka a Duoro völgyében 3*-os szállodában büfé reggelivel
 • Ellátás: 4 reggeli , 2 alkalommal ebéd ( 3., 5. nap ) 3 alkalommal vacsora ( 1, 3., 4. nap )

Az ár tartalmazza az alábbi szolgáltatásokat, borkóstolásokat:

 • Quinta da Pacheca 4 bor
 • Quinta do Cotto 3 bor
 • QuintaVallado 3 bor
 • Quinta de la Rosa birtokon. 4 bor
 • Quinta do Crasto 5 bor
 • Közlekedés 19 - 26 személyes autóbusszal olasz városi adókkal
 • Magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza, kötelező költségek:

 • Repülőjegy Budapest-Porto-Budapest között illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal: 70.000 Ft / fő (változhat)
 • BBP biztosítás 2.750 Ft/fő
 • Útlemondásibiztosítás: 1,5%
 • Idegenforgalmi adó: 15 Eur / fő

Fakultativ költségek:

 • Vacsora a Graham pincészetnél (2. nap): 95 Eur / fő
 • Feladható poggyász: kb 20.000 Ft/db (23 kg)