• 1. nap

  Budapest – Rangun (Yangon)

  Repülés Budapestről dohai átszállással Rangunba. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Rangun

  Korareggeli érkezés Rangunba. Városnézés a közelmúlt fővárosában: a zarándoklatok fontos központja a 48 méter magas, 8 szegletű Sule Pagoda, belváros és a gyarmati negyed, a Bogyoke piac, amit Scott Market-nak is hívnak. Mianmar legnagyobb buddhista temploma, szent helye és legfőbb nevezetessége a Shwedagon Pagoda, az UNESCO Világörökség része. Egyfajta 'buddhista mekka', minden hívőnek álma eljutni ide. A naplemente elképzelhetetlen látvány a 20.912 darab színarany téglából álló, több mint 10.000 gyémánttal és különböző drágakövekkel díszített sztúpákon. Szállás Rangunban.

 • 3. nap

  Bago – Arany Szikla – Kyaiktio

  BAGO-ba, a második uralkodói dinasztia fővárosába utazunk. A település határában található a Kyaikpun Pagoda, melynek a 30 m magas, egymásnak háttal ülő Buddha szobrok a főbb látnivalói. Továbbutazás KYAIKTIO-ba, az Arany Sziklához, mely a színarany bevonatról kapta nevét, és a legenda szerint Buddha egy hajszála tartja. Nemcsak a látvány, az utazás is különleges a hajtűkanyarokban gazdag úton, hiszen a terepviszonyok miatt csak nyitott teherautón tudjuk megközelíteni. A naplementét a Sziklánál töltjük, majd visszautazás a kyaiktioi szálláshelyre.

 • 4. nap

  Bago – Rangun

  Visszatérünk BAGO-ba, és folytatjuk az ismerkedést az egykori fővárossal: a hatalmas fekvő Buddha pagodája (Shwethalyaung), a 16. században épült egykori uralkodói Kanbawzathadi Palota és Múzeum. Délután visszautazás Rangunba, szállás.

 • 5. nap

  Heho – Inle-tó

  Reggeli órákban átrepülünk Heho-ba, onnan továbbutazás autóbusszal az Inle-tó partjára. Hajókázás a tavon és a tóra épült cölöpházak között kb. 4–5 fős csónakokon felejthetetlen élmény. A tóra épült szálláshely felé haladva, megállunk néhány helyi falu kézműves manufaktúrájánál, ahol sokféle ajándéktárgyat vásárolhatunk. Szállás az Inle-tónál.

 • 6. nap

  Inle-tó – Pindaya

  A Shan-hegység által határolt, 900 méter magasan fekvő legendás INLE-TÓ igazi oázis. Ismét csónakokba szállunk, és folytatjuk a tó felfedezését. Az úszó kertek, úszó falvak, a természet szépsége és a találékony emberek munkája lenyűgöző! Megfigyelhetjük a halászok egyedi evezőtechnikáját: ők a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. A nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, az Inn Paw Khon falut, amely selyemszövésről híres és felkeressük a térségben élő, nyakgyűrűt viselő Padaung törzset. A zsiráfnyakú nők nyakát gyermekkoruktól kezdve nyújtják fém karikák használatával. Délután továbbutazás Pindaya-ba. Szállás.

 • 7. nap

  Pindaya – Mandalay

  Látogatás a SHWE U MIN sztupáknál. PINDAYA barlangjainak zegzugos járataiban több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha-szobor található. Továbbutazás Mandalay-be, szállás.

 • 8. nap

  Mingun – Mandalay

  Délelőtt hajókirándulás a közeli MINGUN-ba, Mianmar utolsó királyi városába, ahol a világ legnagyobb, épségben megmaradt harangja található. Séta a befejezetlen Mingun Pagodához, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a környékre. Délután városnézés a Burma szívében található MANDALAY-ben, amely az ország második legnagyobb települése és egykor fővárosa is volt. Látogatás a Mahamuni Pagodában, majd a Kuthodaw Paya-t nézzük meg, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik, a világ legnagyobb könyve. Végezetül a Shwenandaw Kyaung fából épült kolostorba látogatunk, ahol a szerzetesek esti imához vonulását is láthatjuk. Szállás Mandalay-ben.

 • 9. nap

  Amarapura – Sagaing – Inwa – Mandalay

  Egész napos kirándulás az egykori királyi városokba. Elsőként az ősi fővárosba, AMARAPURA-ba látogatunk, megtekintjük a Mahagandayon kolostorban élő kb.1200 szerzetes ételosztási ceremóniáját Továbbutazás az Ayeyarwardy-folyó túloldalán épült és „Kis Bagannak” tartott vallási központba, SAGAING-ba. Majd ismerkedés INWA-val, a Burmai Királyság egykori fővárosával. Szállás Mandalay-ben.

 • 10. nap

  Mount Popa – Bagan

  A kialudt MOUNT POPA vulkán Burma istenvilágának Olimposza, ahol az ősi szellemek palotája épült. Megtekintéséhez nehéz, meredek, lépcsős utat kell megtenni. Akinek ez megterhelő, a hegylábánál gyönyörködhet a vulkán és a környék látványában. Továbbutazás Kyaukse és Meiktila városokon keresztül Baganba. A naplementét az Ayeyawady folyón hajózva csodáljuk meg. Szállás Baganban.

 • 11. nap

  Bagan

  Egész napos városnézés a burmai civilizáció bölcsőjében, BAGAN-ban, a mianmari Angkor-ban. Ázsia legnagyobb régészeti területe az UNESCO Világörökség része, a több ezer pagoda leírhatatlan látványt nyújt. A romterületen barangolás során láthatjuk többek között: Shwezigon pagoda, Ananda templom, Dhanna Yangi templom, Bupaya pagoda, Byaukgyi templom. Szállás Baganban.

 • 12. nap

  Bagan – Rangun

  Délelőtti órákban átrepülünk Baganból Rangunba. Ismerkedés a város további látnivalóival: a Chauk Htat Gyi Pagoda (hatalmas fekvő Buddha pagoda), a Kandawgyi tó környéke. A tó a város közepén található, tökéletes helyszín a sétálásra, naplementekor pedig a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vízében. A napot a színes kínai éjszakai piacon zárjuk vacsorával. Szállás Rangunban.

 • 13. nap

  Rangun – Doha

  Indulás Dohába a kora reggeli órákban. Menetrendváltozás miatt megajándékozzuk Önöket egy városnézéssel Katar fővárosában: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Hazautazás az éjjeli órákban.

 • 14. nap

  Doha – Budapest

  Érkezés Budapestre a hajnali órákban, a menetrend függvényében.

Időpont: 2019. február 08 - 21.

Utazás: Budapest – Doha – Rangun - Doha – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. Burmában helyi repülőjáratokkal. A programokon légkondicionált autóbusszal és csónakokkal.

Elhelyezés: helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően).

Részvételi díj Repülőtéri illeték Egyágyas felár Belföldi repülőjegyek Vízumügyintézés díja Szervízdíj/borravaló Burma vízum
589.900 Ft kb. 115.000,- Ft (Az indulásig változhat!) 158.500,- Ft 340 USD 3500 Ft 60 USD 50 USD

KORÁN KELŐK KEDVEZMÉNYE: - 50.000,- Ft/fő, amennyiben a részvételi díj + illeték + és az esetleges egyágyas felár teljes összegét a jelentkezést követően 8 napon belül kifizeti. Érvényes az indulást megelőző 120. napig.

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet Bp. – Rangun – Bp. útvonalon, átszállással
 • a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal, nyitott teherautóval, hajóval/csónakkal
 • 11 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
 • félpanziós ellátást (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)
 • városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
 • belépőjegyek árát a programokhoz
 • helyi és magyar idegenvezetést
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket: kb. 115.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
 • a belföldi repülések árát: 340,- USD / fő (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
 • A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018.december 8-a!
 • burmai vízumot: kb. 50,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
 • vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft / fő
 • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
 • kötelező szerviz díjat / borravalót: 60,- USD / fő (helyi idegenvezetők, és buszsofőrök részére)
 • minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 46.300,- Ft-os / fő felárat
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • egyágyas felár: 158.500,- Ft

TO: HARIS