• 1. nap

  Budapest – Santiago de Chile

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Santiago de Chile

  Délelőtti érkezés után irány a chilei főváros és ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Szállás Santiagoban.

 • 3. nap

  Valparaiso – Viña del Mar

  Kirándulás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagoba. Fakultatív folklór vacsora keretében ismerkedhetünk Chile különböző térségeinek zenéivel, táncaival. Szállás.

 • 4. nap

  Chiloe-sziget

  Reggeli után repülés Puerto Monttba. Érkezés után azonnal megkezdjük kirándulásunkat a CHILOE-SZIGET-re, ahol még mindig a halászhagyományok határozzák meg a mindennapi életet. Ancudban látjuk a színesre festett faházakat és a sziget érdekes életét bemutató múzeumot. Ha az időjárás engedi, pingvineket is fényképezhetünk a nap folyamán. A szigetről a festői Llanquihue tó partján fekvő kellemes városba, Puerto Varasba indulunk. Szállás.

 • 5. nap

  Puerto Varas: Petrohue vízesés – Puerto Natales

  Délelőtt megismerkedünk a VICENTE PEREZ RIOSARIO NEMZETI PARK látványosságaival: Petrohue vízesés és a tökéletes vulkánformája miatt a világ legszebb hegyei között nyilvántartott misztikus Osorno. Transzfer a repülőtérre. Délután repülés Punta Arenasba, majd továbbutazás autóbusszal a végtelen, sík pampákon át PUERTO NATALES-be. Szállás.

 • 6. nap

  Torres del Paine Nemzeti Park

  Korai indulás, utazás a lenyűgöző hegycsúcsokkal, csodálatos természeti formációkkal, smaragdszínű tavakkal és egzotikus állatvilággal büszkélkedő TORRES DEL PAINE NEMZETI PARK-ba. A Paine szó jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a hegycsúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik;naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen. Napközbeni étkezésünkhöz ebédcsomagot viszünk magunkkal. Elbúcsúzunk Chilétől, átkelés Argentínába. Szállás CALAFATE-ban.

 • 7. nap

  Los Glaciares Nemzeti Park

  Kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező nemzeti parkhoz. Sétánk során láthatjuk a borjadzó PERITO MORENO gleccsert, majd az időjárás függvényében kb. 1 órás hajókázást teszünk a tavon a hatalmas jégfalak között. Szállás Calafatéban.

 • 8. nap

  Ushuaia – Tűzföld

  Transzfer a repülőtérre és repülés a TŰZFÖLD-re. Érkezés a világ legdélebbi városába, USHUAIÁ-ba. Délután hajózás a Beagle-csatornán, ahol fókák, tengeri madarak életét figyelhetjük meg. Szállás Ushuaiaban.

 • 9. nap

  Ushuaia – Buenos Aires

  Délelőtt látogatás a TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK-ban, ahol a déli félteke egyik legszebb tájával találkozunk és a „Világ vége vonatán” (Trend del Fin del Mundo) is utazunk. Amennyiben időnk engedi szabadidő a városközpontban, majd transzfer a repülőtérre és repülés BUENOS AIRES-be. Szállás.

 • 10. nap

  Buenos Aires

  Reggeli után egész napos városnézés Amerika „Párizsában”: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cabildo, Parlament (kívülről) (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (a tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai, séta Evita sírjához. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

 • 11. nap

  Colonia Del Sacramento

  Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS hajóval Uruguay hangulatos koloniális városába, COLONIA DE SACRAMENTO-ba. Az ország legidősebb városának erődjét 1680-ban a portugálok építették, később a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros, amely az UNESCO Világörökség része. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. A hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren vezet át. Este visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

 • 12. nap

  Buenos Aires – Tigre – Foz do Iguacu

  Reggeli után utazás az argentin főváros üdülő negyedébe, TIGRE-be, a „parasztok Velencéjének” nevezett városrészbe. Itt két lomha folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Persze ma már egyáltalán nem „paraszti” lévén, nyaralók, horgászok, vízisportok kedvelőinek otthonává vált. Kettéválik a csoport. Azon útitársak, akik már jártak Brazíliában és nem tartanak tovább a csoporttal, hazautaznak átszállással. Érkezés a következő napon Budapestre. Akik folytatják az utazást Brazíliába, este elrepülnek PUERTO IGUAZU-ba. Szállás FOZ DO IGUACU-ban, a brazil oldalon.

 • 13. nap

  Itaipu és Iguazu-vízesés argentin oldala

  Megtekintjük a Brazília és Paraguay határán épült – a világ legnagyobbjaként nyilvántartott – vízierőművet, az Itaiput. Látogatás a vízesés argentin oldalán. Busszal, romantikus kisvasúttal és gyalogosan keressük fel a zuhatagokat és megcsodálhatjuk az „Ördögtorok” nevű leghíresebb, leglátványosabb részt is. Este fakultatív, büfévacsorával egybekötött show keretében ismerkedhetünk három ország (Brazília, Argentína, Paraguay) zenéivel, táncaival. Szállás Foz do Iguacuban, a brazil oldalon.

 • 14. nap

  Iguacu-vízesés brazil oldala

  Mai napon az IGUACU brazil oldalát fedezhetjük fel. Hangulatos ösvényeken sétálva fenséges rálátásunk nyílik a sok-sok nagy robajjal lezúduló vízesésére. Fakultatív helikopterrepülés keretében felülről is megcsodálhatjuk a vízesés együttest és a tájat. Délután repülés Rio de Janeiróba. Szállás.

 • 15. nap

  Rio de Janeiro

  Egész napos program keretében ismerkedünk RIO DE JANEIRO különböző híres városrészeivel: Flamengo (foci csapatáról híres), Botafogo, Gloria, Világháborús emlékmű, belváros széles sugárútjai, Maracana (világ legnagyobb stadionja /kívülről/), Sambadromo (a híres karnevál helyszíne), modern Katedrális, Ipanema, Leblon stb. Utazás kabinos felvonóval a Cukorsüveg hegyre. Fogaskerekűvel érkezünk a Megváltó Krisztushoz, miközben fantasztikus városi panorámában lesz részünk a Tijuca-erdőből. Fakultatív tipikus brazil vacsorát – churrascaria – választhatunk, melynek keretében a nyárson sült különböző húsokból és finom köretekből kedvünkre válogathatunk. Szállás Rióban.

 • 16. nap

  Rio de Janeiro

  Egész napos szabadprogram. Kisétálhatunk az Atlanti Óceán partjára, egy kis fürdőzésre vagy fakultatív kirándulást is választhatunk PETRÓPOLIS-ba, az egykori császárvárosba. A nap és az utazás búcsúestjeként egy fakultatív fantasztikus szamba show-t ajánlunk, ha lehetőség nyílik rá. A tipikus brazil táncot híresen szép, fiatal mulatt lányok, a capoera jeleneteit pedig kidolgozott testű, izmos fiúk mutatják be. Szállás Rióban.

 • 17. nap

  Rio de Janeiro

  Reggeli után hangulatos hajókirándulás során ismerjük meg a várost körülölelő Guanabara-öblöt, ahol Rio különböző városrészeinek, és a szemközti Neteroinak panorámájában is gyönyörködhetünk. Délután megcsodálhatjuk a botanikus kert szubtrópusi és trópusi növényritkaságait, a sudár királypálmákat és gyönyörű orchideákat is. Este elbúcsúzunk a várostól és egész Dél-Amerikától. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

 • 18. nap

  Budapest

  Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Időpont: 2018. január 19 – február 5.

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionáltautóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és a 6. napon ebédcsomag

Részvételi díjak:

 • Részvételi díj: 1.250.500 Ft
 • Repülőtéri illeték: kb. 179.000 Ft (Az indulásig változhat!)
 • Belső repülőjegyek: 950 USD (Az irodánkban indulás előtt fizetendő!)
 • Egyágyas felár: 287.500 Ft
 • A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Fakultatív program:

 • Húsvét-sziget
 • Folklór vacsora Santiagoban: kb. 70-80,- USD
 • Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 70-90,- USD
 • Egész napos hajós kirándulás Colonia Del Sacramento-ba: 220,- USD (Jelentkezéskor választandó és fizetendő!)
 • Büfévacsorával egybekötött show Iguacuban: kb. 50-70,- USD
 • Helikopterezés az Iguacu-vízesésnél: kb. 140,- USD
 • Brazil vacsora (churrascaria): kb. 50-60,- USD
 • Kirándulás Petrópoliszba: kb. 60,- USD
 • Szamba-show Rio de Janeiróban: kb. 70-80,- USD

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 90 USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)

AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

UNESCO Világörökségek:

 • Brazília: Iguacu Nemzeti Park, Rio de Janeiro: Carioca területe
 • Argentína: Iguazu Nemzeti Park; Los Glaciares Nemzeti Park
 • Chile: Valparaiso