• 1. nap

  Budapest – Toulouse

  Elutazás Budapestről Amszterdamon keresztül. Érkezés Toulouseba 16:00 h-kor, majd transzfer a szállodába. Este gyalogos városnézés, szabadprogram. Szállás Toulouseban.

 • 2. nap

  Carcassonne – Gaillac – Albi

  Reggeli után utazás Carcassonneba. A város méltán viseli Európa legnagyobb középkori vára büszke címét. A 11-12. században épült monumentális várat kettős vár fal veszi körül, melynek kerülete megközelíti a 3 km-t. A falakat közel 50 torony védelmezi, a külső falon 14, a belsőn 24, ehhez járulnak még a legbelső, megerősített bárói palota tornyai (Chateau Comtal). Így maradhatott épségben a belső vár település szerkezete. A vár felfedezését a Porte Narbonnaise kapunál kezdjük, sétánk során lépésről-lépésre tárul fel a vár szépsége, tornyai, kastélyai. Megtekintjük a Comtal kastélyt, a Justice tornyot, mely a legrégebbi a váron belül, a l’Inquisition, al’Éveque, és a Guet tornyokat, valamint Carcassone legnagyobb Bazilikáját a 11. századi román stílusban épült St. Nazarit, melyet1096-ban II. Orbán pápa szentelt fel. Ezután rövid szabad program, majd továbbutazunk Gaillacba,a kitűnő bortermelő vidékre. Rövid városnézés keretében megtekintjük a 819-benépült Szt. Mihály apátságot, majd a 13. században épült St. Péter templomot. Este érkezünk Albiba, a szállásunkra. (1 éj)

 • 3. nap

  Cordes Sur Ciel – Cahors

  Reggeli után városnézés Albiban, Toulouse-Lautrec szülővárosában. Itt található Franciaország egyik legkülönösebb katedrálisa a Cathedral de St Cécile, mely teljes egészében téglából épült. A monumentális épület mellett szinte eltörpülnek az óváros házai. Tornya több mint 78 méter magas. Amilyen egyszerű a homlokzata, annyira impozáns a templom belső díszítése, festményei. A szomszédos régi püspöki palotában (Palais de la Berbie) található a Toulouse Lautrec múzeum, ahol a híres művész legteljesebb gyűjteménye található. Még sétálunk egy kicsit az óváros sikátorai között, majd a közeli Cordes Sur Ciel városába utazunk, amelyet Franciaország egyik legszebb településének, ékkövének választottak. Az 1222-ben alapított település igazi középkori hangulatot áraszt, melyet nyüzsgő forgataggá változtatnak a festők, kézművesek portékái. A délutáni órákban érkezünk Cahorsba, a Lot folyó által körül ölelt városba, melyet a tornyok városának is neveznek. Cahors a római időkben jelentős központ volt, a város adta a katolikus egyháznak XXII. János pápát, Jacques Duéze személyében. A városnézés során megtekintjük a város jelképének tekinthető St.Étienne templomot, amely robosztus, szinte már erődítményszerű külseje ellenére, csodálatos belsőt rejt. A templom mellett található a gótikus Cloitre kolostor és a város legrégebbi tornya a Tour Jeant. Ezután látogatás teszünk a13. századi St. Barthélemy templomban, ahol annak idején a későbbi pápát megkeresztelték. Városnézésünket a Valentré híd megtekintésével zárjuk. A középkor katonai építészet jelentős emléke hét ívből áll és mindkét oldalát 40 magas tornyok erősítik. Szállás Cahorsban (2 éjszaka)

 • 4. nap

  Cahors – Rocamadour – Cahors

  Reggeli után Franciaország második legnagyobb zarándok városába, Rocamadourba utazunk. A varázslatos település szinte rabul ejti a látogatót, nem hiába szent hely. Kézzelfogható az a mérhetetlen nyugalom, mennyei béke és boldogság, ami településből sugárzik. A középkori várost egészen különlegessé teszi, ahogy az óváros az Alzou hegy, függőleges sziklafalába épített házak sokaságából áll. Sétánkat a szikla tövében meghúzódó, régi városfal felfedezésével kezdjük. Végigsétálunk Rocamadour egyetlen utcáján a La Couronnerien, majd a 15. században épült városházat tekintjük meg. Ezután a sziklaoldal magasabban fekvő templomait tekintjük meg, melyeket 233 lépcsőn közelítünk meg (felvonó is közlekedik). Megtekintjük a kanonokok egykori lakóházait, és az egykori püspöki palotát. Innen további 75 lépcső visz fel a St. Amadour térre, ahol 7 templom és több kápolna található. Legjelentősebbek a világörökség részét képező St. Saveur templom, és a kripta, ahol a Szent Roc Amator földi maradványait őrzik, valamint a Notre-Dame kápolna, ahol a Fekete Madonna található. A település tetejéről csodálatos képet készíthető az alattunk elterülő Alzou völgyről. Délután visszaindulunk Cahors felé. Útközben látogatást teszünk az egyik borászatban, ahol a környék legfinomabb borait és kecske sajtjait kóstolhatjuk meg. Szállás Cahorsban.

 • 5. nap

  Toulouse- Budapest

  Reggeli után Toulouseba utazunk. Gyalogos városnézés a rózsaszínű városban, melynek során megtekintjük a Capitol teret, majd a városházát, melynek hatalmas ion oszlopai méltóságot sugároznak. Az épület több kor építészetét egyesíti. A tér közelében található a Jakobinus templom és kolostor, amely a francia gótika sajátos déli változata. Városnézésünket a Szent Sernin bazilika, majd Notre Dame La Blanche templom megtekintésével folytatjuk. Ezután átsétálunk a Pont Neuf hídon, amit 1543-1626 között építettek. Végül a St. Étienne székesegyházat látogatjuk meg. Délután,a repülőtéri transzferig szabad program a hangulatos városban. Hazautazás Amszterdamon keresztül. Indulás 17:00 h-kor, érkezés Budapestre 22:55 h-kor.

Időpont: 2017.07.15, 2017.10.21.

Elhelyezés: 2017.07.15, 2017.10.21.
2 ágyas elhelyezés 193.300 Ft
1 ágyas felár 38.600 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • 1 éjszaka Toulouseban 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Albiban 3*-os szállodában reggelivel
 • 2 éjszaka Cahorsban 3*-os szállodában reggelivel
 • Repülőjegy: Budapest – Amszterdam - Toulouse – Budapest útvonalon személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
 • Autóbusz közlekedés helyi kisbusszal
 • Magyar idegenvezető

A részvételi díj nem tartalmazza, fakultatív költségek:

 • Repülőtéri illeték: 35.000 Ft/fő (változhat)
 • BBP biztosítás: 2.750 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó: 10 Eur/fő
 • Útlemondási biztosítás: 1,5%
 • Fakultatív vacsora, 4 alkalommal ital nélkül: 24.000 Ft / fő

Minimális létszám: 20 fő.