• 1. nap

  Budapest – Chongqing (Csungking)

  Elutazás Budapestről a déli órákban átszállással. Éjszaka a repülőn.

 • 2. nap

  Chongqing

  Érkezés a délutáni órákban CHONGQING-ba, a Jangce (Chang-jiang) és a Jialing összefolyásánál fekvő dombok városába. Ismerkedés Kína legnagyobb, 38 millió lakosú településével: a Lúd-domb park (Eling Gongyuan) a város legmagasabb pontja (280 m). Vacsora és szállás.

 • 3. nap

  Chongqing – Dazu – Jangce

  Reggeli után utazás a programunk egyik csúcspontjához, DAZU városba. Látogatás a világhírű sziklatemplomokban, ahol mintegy 50.000, a IX. és XIII. század között készült szobor tekinthető meg. A munkálatok a Déli-Song dinasztia bukása után abbamaradtak. A leglátványosabb, színes szoborcsoportok megtekintése után visszautazás Chongqingba és BEHAJÓZÁS. Három éjszaka szállás a Victoria Sophia hajón.

 • 4-5. nap

  Hajózás a Jangcén

  Utunk a Jangcén, a Föld harmadik leghosszabb folyóján vezet a Három-szoros világába. Sorrendben a Qutang, a Wu majd a Xiling szoroson. Menet közben több alkalommal is kiszállunk. Látogatás egy látványos taoista szentélykörzetben. Hajókirándulást teszünk a Jangce egyik mellékfolyóján, majd megismerkedünk a világ legnagyobb vízierőművével, amelynek gátja több mint 170 m magasra duzzasztja fel a Jangce vízszintjét. Nem marad el a zsiliprendszeren történő áthaladás sem, ahol hajónk egy ötkamrás zsiliprendszerben több mint 82 m szintkülönbséget hidal át. A grandiózus építkezés miatt 1,3 millió embert kellett átköltöztetni. Teljes ellátás és szállás a hajón.

 • 6. nap

  Yichang – Zhangjiajie (Dayong)

  YICHANG a Három-szoros keleti kapuja. A világ egyik legvitatottabb építménye, a természet drasztikus átalakítása árán kivitelezett Három-szoros gát meglátogatása zárja a hajóutunkat. Kikötés Yichangban, majd utazás autóbusszal Zhangjiajie-be, szállás.

 • 7-8. nap

  Wulingyuan Nemzeti Park (Dayong)

  Kirándulás Hunan tartomány egyedülálló nemzeti parkjába, mely csodás fáiról és közel 3000 lélegzetelállító homokkőoszlopáról ismert. A Zhangjiajie Nemzeti Erdő Parkot 1982-ban alapították. Gyönyörű vadregényes erdői és függőleges sziklaoszlopai megihlették az Avatar című film rendezőjét, James Cameront is. Az UNESCO 1992-ben felvette a Világörökségek közé. A csúcsok között számos szurdok terül el, patakokkal, folyókkal, vízesésekkel, barlangokkal és tavakkal. A park két impozáns természetes híddal is büszkélkedik, az egyik a világ legmagasabb természetes hídja, 257 m magasan ível a völgy fölött. Programunk fénypontja az 1098 m magas Tianzi hegy, melynek csúcsára kabinos felvonóval lehet feljutni. A Bailong felvonót stílusosan “Száz sárkány liftnek” is nevezik, lélegzetelállító élmény lesz repülni benne a sziklák felett, a háromszoros Guinnes rekorder lifttel! A világ legmagasabb, leggyorsabb és legnagyobb teherbírású kültéri felvonója. Hogy elérjük az alsó állomását, egy másik felvonóval vagy közel 100 kanyarral tűzdelt szerpentinen lehet eljutni. A csúcsról szédítően zavartalan, 360 fokos panoráma tárul elénk! Az időnként sűrű ködből előbukkanó karcsú, kb. 1000 m magas sziklák olyan látványt nyújtanak, mintha a levegőben úsznának. Lehetőség szerint, sétálunk továbbá a világ legmagasabb és leghosszabb üveghídján, 300 m magasságban, és hosszan túrázunk (kényelmes túracipő ajánlott) az Arany-patak mentén is a második napon. Szállás Zhangjiajie-ben.

 • 9. nap

  Kanton

  Repülés KANTON-ba, mely Kína harmadik legnagyobb városa, legismertebb vásárközpontja, egyben Kína leggazdagabb tartománya, a Hongkonggal szomszédos Guandong székhelye. Kikötője és több száz évre visszanyúló kereskedő múltja miatt a "Nyugat kapujaként" is emlegetik. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel. A Hat Banyanfa Temploma világszerte ismert ősi buddhista kegyhely. A templom legfőbb épülete az 1097-ben épült Virágos Palota színes külsejéről kapta nevét. Az 57 méter magas pagoda kívülről 9 szintes, de belül 17 emelet különül el. A Dr. Sun Jat Sen emlékcsarnok megtekintése. Az „öt Kos szobrot” 1959-ben emelték egy legenda emlékére, mely szerint öt mennybéli lény érkezett az égből öt koson, a kosoknál egy-egy szem rizs volt, ezzel hozva a menny üzenetét, hogy ezen a környéken soha többé nem lesz éhínség. Szállás Kantonban.

 • 10. nap

  Hongkong

  Áthajózunk a közeli HONGKONG-ba. Városnézés az égig érő városban. A térség kereskedelmi és pénzügyi központja 1200-nál is több felhőkarcolójával világcsúcstartónak számít. A Viktória-csúcsról, 428 méteres magasságból, elképesztő látvány tárul elénk a forgalmas öbölre, valamint a közeli szigetekre, továbbá ellátogatunk az Aberdeen úszó faluba és a kikötőbe. Ebéd egy úszó étteremben. Este szabad programként érdemes ellátogatni a Kowlooni öböl menti sétálóutcára. Minden nap este 8-kor kezdődik egy lézer show, a zene ritmusára váltakoznak Kowloon és a Hongkong-sziget irodaházainak fényei. A fényjáték a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb állandó hang- és fényjátéka. Szállás Hongkongban.

 • 11. nap

  Hongkong – Makaó

  Délelőtt szabadidő, délután utazás gyorshajóval az ázsiai Las Vegas-ba, MAKAÓ-ra. A Hongkongtól kb. 60 km-re fekvő városállam 442 éves portugál irányítás után 1999. december 20-án került vissza Kínához. Makaó csodálatos: múlt és jövő találkozása, szépen gondozott parkok, több száz éves portugál templomok, erődök, szépen felújított kormányzói épületek, óvárosa pedig világörökségi helyszín. Szálláshely elfoglalását követően szabadidő majd esti kikapcsolódás és vacsora a Fisherman's Wharf komplexumban, ahol játékszenvedélyünknek is hódolhatunk. Szállás Makaón.

 • 12. nap

  Makaó – Hongkong

  Városnézés a kaszinók fővárosában: Makaó Múzeum, a Szent Pál katedrális romjai, Largo do Senado – a portugál városrész főtere, a Lou Lim Lok kert, Makaó torony, Lisszabon kaszinó. A program során ebéd. Makaó szigetvilágát hosszú hidak és töltés-utak kötik össze egymással. A városnézést folytatva ízelítőt kapunk Makaó szigeteiből is, melyek az intenzív tengerfeltöltések következtében és az elmúlt évtized nagyszabású beruházásainak köszönhetően folyamatosan fejlődnek: Taipa, Coloane és a köztük fekvő Cotai. Szabadidő, majd visszautazás gyorshajóval Hongkong repülőterére. Az éjjeli órákban hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

 • 13. nap

  Budapest

  Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Részvételi díj: 595.000 Ft / fő

Időpont: 2018.04.19 - 05.01.

Utazás: Budapest – Chongqing és Hongkong – Budapest útvonalon nemzetközi repülőjárattal dohai átszállással, Dayong – Kanton útvonalon belföldi repülőjárattal, Chongqing – Yichang között helyi 5* kategóriájú hajóval, Kanton és Hongkong között hajóval, a kirándulásokon pedig autóbusszal, illetve kültéri felvonóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, valamint a hajón 2 ágyas kabinokban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd, vagy vacsora), 4-5. nap teljes ellátás a hajón.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Wulingyuan Nemzeti Park
 • Riga történelmi városközpontja
 • Tallinn történelmi óvárosa

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet Bp. – Chongqing és Hongkong – Bp. útvonalon menetrendszerinti járattal, dohai átszállással
 • hajózást Chongqing és Yichang között
 • a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszaka szállást helyi 4* kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
 • 3 éjszaka szállást egy helyi 5* kategóriájú hajón (Victoria Sophia) 2 ágyas kabinokban elhelyezve
 • félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, vagy vacsora), a hajón 3. nap estétől 6. nap reggeliig teljes ellátás
 • városnézéseket és kirándulásokat belépőkkel együtt a programleírás szerint
 • helyi idegenvezetők és a magyar csoportkísérő díját
 • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj NEM tartalmazza:

 • repülőtéri illetéket: kb. 168.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
 • belföldi repülőjegy árát: 230,- USD / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
 • kínai vízum díját: kb. 19.000,- Ft / fő (az összeg változhat indulásig!)
 • kínai vízum ügyintézési díja: 5.000,- Ft / fő
 • kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
 • kötelező szerviz díjat / borravalót: 60,- USD / fő (helyi id.vezek és buszsofőrök részére)
 • 15 – 19 fő indulása esetén 47.000,- Ft-os / fő felárat
 • valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 • egyágyas felár: 230.000,- Ft