• 1. nap

  Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Nagylak – Nagyszeben (640 km)

  Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad – Máriaradna – Marosillye – Déva érintésével Nagyszebenig. A város megyeszékhelyként fontos ipari és kereskedelmi központ, az erdélyi szászok kulturális és társadalmi székhelye, emellett 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk elfoglalása előtt ismerkedünk a várossal egy belvárosi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a monumentális késő gótikus stílusú Evangélikus székesegyházat, a Brukenthal palotát. Szállás, vacsora.

 • 2. nap

  Balea vízesés – Capra vízesés – Vidraru tó – Curtea de Arges (150 km)

  Reggeli után továbbutazás a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Megállunk a Balea vízesésnél, a 2040 m magasságban lévő Balea-tónál, mely a Déli-Kárpátok legnagyobb gleccsertava. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transfogarasi műút déli oldalán, újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Majd folyamatos utazás az Arges folyón kialakított Vidraru-tó mentén. A tón lévő gátnál a 166 méter mély betonfal nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés Curtea de Arges (Argyasudvarhely) nevezetű Havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi család sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

 • 3. nap

  Bukarest (160 km)

  Reggeli után továbbutazunk Bukarest felé, a Pitest-Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tartanak számon. Érkezés Bukarestbe dél körül, ahol helyi idegenvezetővel egy tartalmas városnézésen veszünk részt. Látni fogjuk a lenyűgöző új Parlament épületét, mely a világ második legnagyobb kormányzati épületkomplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Megtekintjük többek között a román ortodox egyház főtemplomát, a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát. Vacsora, szállás Bukarestben.

 • 4. nap

  Bukarest - Tulcea – Dunai hajózás (330 km)

  Elhagyjuk Bukarestet és Tulceaba utazunk. Délelőtt indulunk a kb. 5 órás hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3 ezer km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága ezért is került be az UNESCO világörökségei közé. Fakultatív Duna-delta hajózás költsége ebéddel 35 € (helyszínen fizetendő). Programunk befejezése után elfoglaljuk Tulceában a Duna parton elhelyezkedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

 • 5. nap

  Tulcea - Moldávia - Chisinau – Iasi (300 km)

  Délelőtti programunk a tulcsai Duna-delta Múzeum és Akvárium megtekintése, majd ezt követően buszunkkal Galatinál komppal átkelés a Dunán. Folyamatos utazás a Moldáviába történő határátlépésünkig (útlevél szükséges). Az ország 1991-ben lett független, addig Szovjetunió (majd FÁK) része volt. Az új hivatalos neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk használni az országnak és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jutnak el erre a vidékre. Szállás elfoglalása, vacsora.

 • 6. nap

  Chisinau - Iasi

  Reggel kezdjük a moldáv főváros megtekintését: Központi park, Krisztus Születése Székesegyház, Diadalkapu, Stefan cel Mare emlékmű, Puskin múzeum. A várost Európa egyik legzöldebb fővárosaként tarják számon. Ezt követőenmeglátogatjuk a híres Chisinau-i csokoládégyár bemutatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás Iasiban.

 • 7. nap

  Iasi – Bucovina – Humorului – Voronet – Vatra-Dornei (270 km)

  Reggeli után rövid séta Jászváros (Iasi) központjában Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, Római katolikus Templom és Püspöki palota, Nemzeti Színház, majd továbbindulunk Bucovinába. Humoruluiban és Voronetben megnézünk egy-egy festett csodaszép kolostort, melyek az UNESCO világörökségéhez tartoznak. Vatra-Dornei érintésével érkezünk esti szálláshelyünkre, mely egy mesés környezetben lévő Dracula Kastélyszálló.

 • 8. nap

  Beszterce – Nagybánya – Csengersima – Nyíregyháza – Budapest (620 km)

  Reggeli után Besztercén rövid belvárosi városnézés. Fő látnivalók: Szász-evangélikus templom, mely gótikus reneszánsz és barokk elemek egyvelege, kereskedők háza... Következő megállónk Nagybányán lesz. Belvárosi sétánk során megtekintjük a Szentháromság templomot és a Szt. István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a K-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszállási helyére szállítjuk.

Utazás: Busszal

Elhelyezés: 3-4* szállodában

Ellátás: Félpanzió

Utazás időpontja Időtartam Ár
2017.06.28 - 07.05. 8 nap 156.000 Ft / fő
2017.08.23 - 30. 8 nap 156.000 Ft / fő

Belépőjegy árak:

 • Duna-delta múzeum, Akvárium: 15 RON
 • Chisinau - Puskin múzeum: 15 RON
 • Voroneti kolostor: 6 RON
 • Humorului Kolostor: 6 RON
 • Össz.: kb. 42 RON + fakultatív
 • Duna-delta hajókirándulás: 35,00 Euro