• 1. nap

  Budapest – Porto

  Menetrend függvényében utazunk Portugáliába. Megérkezést követően a délutáni órákban városnézés a borairól, különleges hídjairól és szép épületeiről ismert városban, Portóban. Megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmas acélhidat, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás, vacsora (2 éj).

 • 2. nap

  Porto – Guimaraes – Braga (140 km)

  Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. sz-ban. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár a portugál történelem kezdetéhez repít vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába. Itt megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található. A sírfelirat szerint magyar származású volt (!). 100 templom, elegáns paloták, terek tanúskodnak Braga gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

 • 3. nap

  Coimbra - Tomar – Fatima (270 km)

  Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális központja ez a város, hiszen az egyetem az Ibériai-félszigeten a salamancai után a legjelentősebb. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket, azulejokat is megcsodálhatunk. Folytatva utunkat a világörökség részeként számon tartott tomari templomos lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás (2 éj).

 • 4. nap

  Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima (190 km)

  Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és önállóan keresi fel a környék érdekességeit, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen kápolna. Nem véletlen a „Kőbe vésett csipke” becenév. Ez szintén az UNESCO világörökség listáján szereplő alkotás, csakúgy mint Tomar, Porto, Guimaeres. Továbbutazva az alcobacai Szűz Mária-Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba utazunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész lakik itt. Késő délután az óceánpartra látogatunk el. Nazare különleges hangulatú halászfalu, mely jelentős idegenforgalma ellenére is őrzi ártatlanságát. Szabadidő alatt, aki szeretné, az Atlanti-óceán vízének hőmérsékletét is tesztelheti. Vacsorára érünk vissza szálláshelyünkre. Fakultatív Batalha - Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 €.

 • 5. nap

  Fatima - Sintra – Cabo da Roca – Lisszabon (220 km)

  A mai napon először Portugália közép - nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra mely káprázatos környezetben található. A nyári királyi rezidenciaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa! Ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Roca-hoz utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város, városnézésünket a Belém negyedben kezdjünk. A Torre de Belém a Tejo vizében álló több száz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. A negyed legértékesebb alkotása a Jeromos-templom. A batalhai katedrális mellett itt található az ország legszebb kerengője és több híres ember síremléke. Vacsora, szállás Lisszabonban (2 éj).

 • 6. nap

  Lisszabon

  A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk - ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt -, megtekintjük azt a templomot, melyet a szent szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják, hogy ő nem az olasz városban, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra mindent felülmúl! Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán. A mai napon közlekedés a híres metróval. Szállás, mint előző nap.

 • 7. nap

  Lisszabon

  Reggeli után a szálloda környékén található látványosságokat tekinti meg a csoport, majd autóbusszal kimegy a régi világkiállítás területén lévő Ócenáriumhoz. Ez a hatalmas akvárium Lisszabon egyik legnépszerűbb látványossága. A bőséges kulturális élményeket követően jóleső kikapcsolódás a tengerek élővilágát megszemlélni. Este transzfer a reptérre. Várhatóan éjfél körül hazaérkezés Budapestre.

Utazás: Repülővel + Légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)

Időpont: 2017.09.30 - 10.07-ig

Ár: 229 000 Ft + illeték / fő

Különfizetendő:

 • Reptéri illeték: 55.000 Ft
 • Reptéri transzfer: 12.000 Ft
 • Fakultatív vacsora (6 alkalom): 31.000 Ft
 • Belépők díja: kb. 93 € + fakultatív